Prosím o radu - menstruace u jedenáctileté, na podzim dvanáctileté.
Prosím o radu - menstruace u jedenáctileté, na podzim dvanáctileté.
Dcera začala menstruovat na podzim. Mezi předminulou a minulou MS skoro celou dobu slabě krvácela. Už jsem z toho byla nervózní, sháněla jsem dětského gynekologa, všude dovolená. Nakonec nám dali termín za týden, kdy dcera byla na táboře s tím, že ho když ta zruším, kdyby se to uklidnilo. Což se vlastně stalo.
Situace pokračovala tak, že z třítýdenního špinění přišla menstruace. Od jejího skončení je klid. Jeden den špinění (ovulace ?) a zase je klid.
A teď dotaz. Máme tento týden náhradní termín (ten jsem chtěla já). Jít tam? Vyčkat? Já sama jsem musela na dětskou gynekologii ve 12 a bylo to pro mě hodně těžké.
Nebo čekat ještě další cyklus? Přece jen menstruuje asi 8 měsíců.
Já bych tam asi šla, už jen pro svůj klid. 🙂 Nemusí to hned znamenat, že je něco špatně. Na začátku bývá menstruace dost nepravidelná a tělo si na to teprve zvyká. Ale když už máte termín domluvený, přijde mi škoda ho rušit.
Nemůžeš tam zavolat a zkonzultovat, jestli je návštěva žádoucí nebo je to v tomto věku častá záležitost, která se neřeší?

Absolutně nevím, co ti poradit, ten cyklus si může sedat. Někdy to blbne. Já jsem nikdy nekrvácela mimo cyklus ani jako dospělá.
Vyber aspoň citlivou gynekoložku, já jsem též byla jako cca12 letá na dětské gynekologii a vždy jsem odcházela s pocitem, že tu doktorku obtěžuji a dělám to naschvál, že mám výtok (kvasinková infekce).
Já bych asi čekala, jestli to bude pokračovat, ale je to dilema, protože člověk nechce nic zanedbat, ale nechce ji zbytečně stresovat.