icon

Mám nechat partnera u sebe po rozchodu?

spirit31
28. pro 2025

Ahoj, už jsem sem někdy psala, že se mnou partner nespí. A to se bohužel nezměnilo, teď navíc spolu nespíme vůbec už 2-3 měsíce. Jemu to se mnou ani trochu nechybí a pořád říká, že třeba spolu někdy zas budeme spát. Jeho důvody, proč se mnou nespí, jsou, že má stresy kvůli práci (už skoro dva roky mě odmítá), že se o něj prý málo starám, málo ho obdivuji a chválím, emočně to se mnou necítí a něco mu na mně vadí (na začátku to byla zamilovanost) a nemám žádnou sexuální energii (možná si ji podle něj vybíjím u jiných), takže se mnou nemá minimální chuť spát. A že nikoho vyloženě nehledá, ani nemusí, že je chlap, tak je ten, kdo si vybírá ženu a že jen kdyby se objevila, tak by do toho třeba šel, ale že neví ☹ Asi důvod, proč úplně s klidem vedle mě kouká po jiných. Moc nechápu, proč se mnou tedy stále je - jestli jen potřeboval mít na platbu poloviny bytu a nechtěl být sám? Přitom chce se mnou podnikat společné věci a říká, že když odejdu, tak už všechno to, co chtěl, přestane mít smysl, protože to chtěl zrovna se mnou a že má strach, že odejdu. Když jsem nemocná, tak se o mě láskyplně stará, taky mě chce pořád vidět, tulit se (bez sexu), přitom by se na to mohl vykašlat, kdyby neměl zájem. Už mi došla trpělivost, protože dosud vůbec nevím, na čem jsem, tak za dva dny odcházím pryč ze společného bydlení, kde nám nájem končí, a stěhuji se od něj do bytu, kde budu sama. Je mi z toho ale hrozně smutno. On nemá kam jít a bude bezdomovec a prosil mě, zda by si u mě nemohl nechat věci, než si něco najde. Mám teď velké dilema, jestli mu to mám umožnit, nebo ho poslat s věcmi někam pryč. Jestli je to moudré. Samozřejmě bych nejradši bydlela v mém bytě s ním, ale říkám si, že po tom všem, co mi řekl, tam asi jiná možnost než rozchod není. Bojím se, že se mnou je jen než potká tu SVOU.

lv
28. pro 2025

Nebo svého.. nech ho jít, nestojí o tebe, jen tě manipuluje, z toho, co píšeš to čiší.

lv
28. pro 2025

Není to ten co jsi psala na konci loňského roku, co s tebou moc nespal?

spirit31
autor
28. pro 2025
@lv

Není to ten co jsi psala na konci loňského roku, co s tebou moc nespal?

@lv Je to pořád ten samý 😔

kristyn86
Včera ve 02:31

A proc si on taky nenasel byt? Tohle by se mi nelibilo. Neztracela bych s nim cas,koncil vam najem,mohl si taky neco najit. At si ted jde na hotel nebo ubytovnu. Vedel,ze si hledas byt sama pro sebe? Nebo jak jste to meli vymyslene? Nejste svoji,deti nemate,nevidim smysl proc zustavat v takovem vztahu. Zbytecne ti bezi leta,kdy si muzes najit jineho chlapa a mit vztah se vsim vsudy a ne zit jak jeptiska a byt jen financnim sponzorem. Vyuzila bych situace k rozchodu a do bytu bych ho nebrala. Pak by ses ho zase slozite zbavovala...

reeeza
Včera ve 02:46

Víš, určitě si může dát své věci ke kamarádovi nebo ke své rodině. Do tohodle bych nešla. Můj toxický ex si takhle nechával věci u svý ex po rok a půl našeho vztahu, pak zase trčely u mých rodičů a ne a ne se jich po našem rozchodu zbavit. Všechny tím otravoval a mě to po rozchodu vůbec nedělalo dobře. Ty věci symbolizují určitou vazbu. Je lepší začít nanovo se vším všudy..

Ty sis našla byt, on to určitě taky zvládne. Jste dospělí. A ano, je s tebou už asi hlavně proto, aby nebyl sám. Jste ale spíš jako spolubydlící, je dobře, že už tenhle vztah nechceš. Umožni mu se naučit být sám a nech ho, ať si zařídí svůj život. Opravdu už na to má věk, to není tvá povinnost ho po rozvhodu zachraňovat. Mysli teď NA SEBE a nebuď Matka Tereza😉

kaml24
Včera ve 04:26

Akorát nerozumím jedné věci. Koncil vám nájem, to jste neřešili kam pujdete potom? Přece musel řešit následne bydlení taky, ne? I kdyby to bylo s tebou nebo bez tebe...

spirit31
autor
Včera v 09:55
@kaml24

Akorát nerozumím jedné věci. Koncil vám nájem, to jste neřešili kam pujdete potom? Přece musel řešit následne bydlení taky, ne? I kdyby to bylo s tebou nebo bez tebe...

@kaml24 Ne, já mu dlouho říkala, že si hledám sama pro sebe a ať si také něco najde. Nic si nenašel a asi doufal, že si to rozmyslím a půjde ke mně. Teď jsme jen den před odstěhováním a nemá kam jít. Volala mi i jeho máma z druhého konce republiky, jestli by nebylo možné, abych s ním ještě byla, že se k sobě hodíme atd. Přitom on se mnou šťastný není, jenom to asi není schopný sám ukončit. V takovém vztahu přece nemůžu být. Chová se ke mně jinak dobře, ale zároveň mě třeba ponižuje, že už prostě nejsem pro něj vůbec přitažlivá, tak ať se nedivím. Taky mi řekl, že jsem ufňukaná uzurpátorka a že si uzurpuju pro sebe něco, na co nemám žádný nárok - sex s ním. Blbé je, že ty věci si teď opravdu nemá kam dát. Tak přemýšlím, že bych mu je u sebe nechala chvíli jen jak se teď akutně musíme vystěhovat, a pak mu je nechala odvézt do nějakého skladu 🤷 Zas se nechci k němu chovat jako k cizímu. Nic jsme si zásadně neudělali, jenom už mě nemiluje a nepřitahuju ho.

lv
Včera v 10:33
@spirit31

@kaml24 Ne, já mu dlouho říkala, že si hledám sama pro sebe a ať si také něco najde. Nic si nenašel a asi doufal, že si to rozmyslím a půjde ke mně. Teď jsme jen den před odstěhováním a nemá kam jít. Volala mi i jeho máma z druhého konce republiky, jestli by nebylo možné, abych s ním ještě byla, že se k sobě hodíme atd. Přitom on se mnou šťastný není, jenom to asi není schopný sám ukončit. V takovém vztahu přece nemůžu být. Chová se ke mně jinak dobře, ale zároveň mě třeba ponižuje, že už prostě nejsem pro něj vůbec přitažlivá, tak ať se nedivím. Taky mi řekl, že jsem ufňukaná uzurpátorka a že si uzurpuju pro sebe něco, na co nemám žádný nárok - sex s ním. Blbé je, že ty věci si teď opravdu nemá kam dát. Tak přemýšlím, že bych mu je u sebe nechala chvíli jen jak se teď akutně musíme vystěhovat, a pak mu je nechala odvézt do nějakého skladu 🤷 Zas se nechci k němu chovat jako k cizímu. Nic jsme si zásadně neudělali, jenom už mě nemiluje a nepřitahuju ho.

@spirit31 ne, je dospělý a zodpovědný za svoje jednání sám, hovor jeho mámy jen ukazuje, jak je neschopný. Můžeš žít hezky, s láskou, sexem, normálním dospělým životem, ne s nýmandem, kterej tě nemiluje. Ale dvoz na sklad, ke známým, kamkoliv- to si může zařídit sám.

ee.liska
Včera v 11:19

@spirit31 ten chlap s tebou jen manipuluje, ať si věci někde uloží a ty se na něj vykašli. Určitě potkáš někoho, kdo si tě bude vážit ❤️

tereza0111
Včera v 15:56
@spirit31

@spirit31 jka nema kam dat? Jeho maminka ti vola, jestli bys to nemohla chvili vydrzeet s nim jeste 😂😂 no - tak at si je da k mamince.
Tohle neni ani trochu tvum problem a nenech se vubec dotlacit k tomu, abys to jakkoli resila. Nebude bezdomovec, bud se vrati domu nebo si zaplati hotel, kdyz se neobtezoval resit bydleni. Myslis, ze kdyz mu zase dovolis aby si bydlel u tebe, tak ho to bude motivovat k tomu, aby neco hledal? Vubec!
Ani ponozku, jinak zjistis, ze ti tam bydli.

misa_pise
Včera v 16:11

Jen tě využívá, zneužívá a manipuluje... hezky se s ní rozluč, věci ať si odveze k mamince a ty se těš na novou a lepší etapu svého života. Přijde něco mnohem lepší, někdo, kdo si tě zaslouží, budeš pro něj přitažlivá, bude s tebou chtít spát a bude tě milovat přesně takovou, jaká jsi ❤️

rebe
Včera v 18:02

Chápu, že máš lehký pocit viny, že mu odmítnutím způsobíš problémy, ale tak to není. Výpovědní lhůta určitě netrvala dva dny, takže si probolémy způsobil sám tím, že to včas neřešil. Nejsi zodpovědná za jiné dospělé lidi, s nimiž nemáš vztah. Jinak řečeno: Uzurpuje si věci, na které nemá žádný nárok - tvoji zodpovědnost za jeho vlastní problémy. Nedej se zmanipulovat.

nikoulinka
Včera v 21:28

Teď to jsou věci... V ten den večer taky může klidně klepat večer má dveře se slovy - víš, venku je zima, nemám kam jít... A to jen proto, že tě potřebuje mít jistou. Potřebuje se ti vtírat do přízně a připomínat se ti. Nejsi povinna vůči němu vůbec nic. Je dospělý, má občanku, měl stejné možnosti jako ty. Tys svou možnost využila a zodpovědně sis našla bydlení... On? Očividně měl na háku a měl tě za pipinku, na kterou koukne svyma očima a ty budeš skákat, jak on potřebuje a jak se hodí jemu... Jsi hodná ženská, a on tvé dobroty využívá. Nenech se využívat. Užij si klidu a pohody. Zatím sama. Pak přijde někdo, kdo si tě bude plnohodnotně vážit ♥️

kaml24
Dnes v 20:57
@spirit31

@spirit31 aha, takže jeho laxnost. No, já bych souhlasila už s víckrát napsaným. Jděte dál sama, věci mu neschovávejte, ptz jinak do toho budete pořád padat a pořád s ním něco řešit. Udělejte čáru a vyrazíte vstříc novým možnostem. Držím palce 🙂