icon

Také vám chybí záchody na dětských hřištích a ve městě celkově?

jennyska
Dnes ve 12:16

Dnes jsem se nad tím, díky jednomu postu maminky na FB, zamyslela a teda, je to fakt problém....

Na úvod chci napsat, že je to o vyspělosti společnosti. V Číně nebo v Japonsku jsou veřejné toalety na každém rohu, speciálně tedy u dětských hřišť a ve městech, obcích.... u nás je to teda dost velká bída a čůráme kde se dá, co si budeme - vybavuji si zpětně všechny situace, které jsme takto s dětmi přeskákali (já nebo děti, je to úplně jedno, wc potřebujeme všichni) a musím říct, že s kulturou vykování potřeby to mělo málokdy něco společného :X

Jak jste to s dětmi řešily/řešíte vy, když přijde na tuto situaci? Taky Vám veřejná wecka ve městech, obcích a vesnicích chybí?

kakba
Dnes ve 12:39

Jako takhle, kdyby byla zaručena čistota 24/7 tak bych byla ráda za veřejné WC. Ale žiju v realitě a na veřejné WC nepáchnu já ani moje děti. To raději zaplatím za použití WC v nějaké restauraci.

habiba_ketta
Dnes ve 12:40

Presne tak, staci jednou videt, jak z toho zachodu vychazi drogove zavisly/…/…, a uz se vsem dalsim vyhybam.

zaneta_mak
Dnes ve 12:44

U nás na hřišti je teda toi toi a jezdí to i pravidelně čistit, ale je tam vždy jen od jara do podzimu, třeba v zimě vůbec a to chodíme na hřiště taky...

andelka
Dnes ve 12:49

Jo, chybí. Byla jsem ale v Římě, těhotná, a wc byl snad jen u Colosea a na Aventinu. Jinak nikde nic. To bylo peklo. Hlavně, že pítka byly na každém rohu. U hřišť míváme wc, pokud je větší, hlídané. V obci máme jedny wc, na kartu, stoji 1kc.

mackys
Dnes ve 13:18

Tohle tema taky obcas s kamaradkou na hristi resime. Musim souhlasit, tohle je velky problem. Ale taky bohuzel i to, jak tu vetsina zminuje a to je cistota a lidi, kteri se tam zdrzuji. Ono by treba i mesto neco zridilo, ale neni nikdo, kdo by se o to pak staral a pak to tak vypada. U deti to ani tak moc neresim a muze si vlezt za ker nebo pod strom (do urciteho veku), ale dospeli taky maji sve potreby a to je podstatne horsi. Ono u nas ve meste jsou hriste treba i ve skole nebo skolce pristupne a tam zachody jsou, coz je fajn. Jenze pokud je hriste volne pristupne, neni v okoli nic, takze v pripade velke nouze taky hledam ker, kam by se popripade dalo 😀

zuzkasim
Dnes ve 13:42

Jako jo, ale jít i v té cizině na veřejné WC je taky obvykle pěkná chuťovka. V létě dost cestujeme, řešíme tedy i tento aspekt a zatím jsme nikde v Evropě ve městech nenašli v tomto ohledu nic, co by nás uspokojilo. V Asii jsem nebyla, nemám osobní zkušenost.