icon

Zácpa - kdy to přejde?

nikky91
Včera v 16:23

Milé maminky, vím, že diskuzí o zácpě je tu plno. S dcerou (3 roky) s tím bojujeme už skoro rok. Jsou lepší a horší období. Máme za sebou všechna možná vyšetření… Dlouhodobě jsme na Forlaxu, který někdy funguje skvěle, někdy nepomáhá ani ten. Co jsem se ale nikde nedočetla je, kdy to skončí? Vím, že u většiny pomůže až čas, dozrání. Kdy u vašich dětí problémy odezněly, zkrátka kdy z toho „vyrostou“? Posílám podporu a objetí všem, kdo tím prochází, je to náročné 😢

anonym_0cb995
Včera v 16:44

No a zkusili jste eliminační dietu? Děti mají výrazně častěji Non IgE alergie, ty se v krevních ani kožních testech neprojeví a ověříš si je pouze eliminační dietou. U nás třeba za zácpou stála ABKM.

nikky91
autor
Včera v 16:58
@anonym_0cb995

No a zkusili jste eliminační dietu? Děti mají výrazně častěji Non IgE alergie, ty se v krevních ani kožních testech neprojeví a ověříš si je pouze eliminační dietou. U nás třeba za zácpou stála ABKM.

@anonym_0cb995 Zatím ne, na alergologii bylo vše v pořádku. Navíc byla dva roky kojená a bez problému, nastalo to s příchodem do školky a s mým dalším těhotenstvím, přičítám to spíše psychice... nicméně ráda si o eliminační dietě něco přečtu, z čeho jsi čerpala? děkuji!

martivit92
Včera v 17:48

@nikky91 zkuste zavést denně sušené meruňky. Vláknina ze sušených meruněk slouží jako potrava pro prospěšné střevní bakterie (střevní mikrobiom), což podporuje celkovou imunitu a trávení. Hořčík a draslík minerály pomáhají správnému fungování hladkého svalstva v trávicím traktu, čímž předcházejí křečím a zpomalenému trávení. Pozor si dejte akorát na to aby meruňky nebyly sířené, nesířené meruňky jsou pro střeva šetrnější a stravitelnější. Stačí 2-3ks meruněk a hlavně pít dost vody.... Říkám to jen proto, že bojují s dlouholetými problémy s trávením a tohle mi pomáhá... A vadí mi lepek

anonym_0cb995
Včera v 18:05
@nikky91

@anonym_0cb995 Zatím ne, na alergologii bylo vše v pořádku. Navíc byla dva roky kojená a bez problému, nastalo to s příchodem do školky a s mým dalším těhotenstvím, přičítám to spíše psychice... nicméně ráda si o eliminační dietě něco přečtu, z čeho jsi čerpala? děkuji!

@nikky91 na to, že jako kojenec alergie neměla, bych se nevázala, potravinové alergie a různé intolerance navázané na stravu se mohou rozvinout kdykoliv v průběhu života. Nech si to jako otevřenou možnost. Co se týká diety, tak nějaký manuál ti asi doporučit nemohu, řídila jsem se zkušenostmi svými a jiným matek alergiků, které jsem nasbírala v různých skupinách napříč sociálními sítěmi.
Pokud máš pocit, že je to psychogenní zácpa, která je navázaná na školku a sourozence, nezkoušela si jí nechat nějakou dobu doma, jestli se stav nezlepší?