Stramonium. Máte zkušenost?

ilissmum
7. kvě 2021

Krásný den,
dceři doktorka předepsala Stramonium 200 C. Bude to naše první zkušenost s homeopatiky. Nikde jsem se nedočetla, jakým způsobem vlastně fungují. Vyděsilo mě, že se podávají jen jednorázově v jeden den, po kterém má nastat dlouhodobý účinek.
Jen pro zdůvodnění, dcera trpí přes rok potlačováním stolice, kterou má velmi bolestivou a poslední měsíce úzkostí, koktáním, buzením v noci a překypující energií v závislosti na nezvládání některých emocí.
Co ale řeším je to, zda ta homeopatika vůbec nasadit. Na internetu nemohu najít žádné informace, jak přesně působí na organismus, jaké jsou účinky, vedlejší účinky. Primárně řešíme tu zácpu, na kterou nárazově brala Forlax a úplně nevím, zda se mi ji chce "oblbovat" durmanem, aby kakala líp.
Mohla bych vás poprosit o radu? Vaše zkušenosti se Stramoniem?
Děkuji mnohokrát.

levandule_k
7. kvě 2021

Tohle homeopatikum neznám. Tady je něco o tom, jak fungují. https://www.vitalia.cz/clanky/co-je-homeopatick...

ilissmum
autor
7. kvě 2021

@levandule_k Jsem o něco málo moudřejší, ale stejně bych chtěla asi ještě podrobnější vysvětlení. Případy, na které jsem zatím narazila, mi přišly oproti nám vážné a vždy došlo ke změně osobnosti. Nechci jí měnit osobnost, abych já matka měla větší klid a pohodu. Budu ještě pátrat. Každopádně mnohokrát děkuji.

jinajanna
7. kvě 2021

Ráda zodpovím případné dotazy. Homeopatika o síle 200CH už nemají prakticky ani jednu molekulu látky, ze které jsou vyrobené. Mají jen jakousi "energii". Najdete mraky vyznavačů a mraky odpůrců. Jedno je ale jisté, když se na to podíváte "logicky", tak to není nic víc než předražený cukr. A když to zabere (ať už ten mechanismus je jakýkoliv), tak jedině dobře.

levandule_k
7. kvě 2021

Napíšu ti vysvětlení podle zastánců, je to trochu ezoterické. Mám to z jedné knížky, která je z oblasti ezoteriky a co jsem někde posbírala na netu. Homeopatikum se velmi ředí, někde je pár molekul účinné látky někde ani to ne. Ředím a promícháváním se předává energie, informace, že má léčit. Na lidský organismus funguje tak, že působí změny v jeho auře, což je jakýsi energetický obal, kde jsou ukryty informace o tom, jak se cítíme, jak jsme zdraví atd. Homeopatikem dostane informaci, že se má uzdravit, že se cítí dobře, že je vyrovnaná a já nevím, co ještě. Díky tomu se začne uzdravovat i fyzické tělo. Může ti to znít jako super věc, nebo jako kravina, šarlatánství, nesmysl. Záleží, co je ti blízké. Uvádí se, že vedlejší účinky nejsou žádné. Když nasadíš nesprávné homeopatikum, nemá účinky, protože nefunguje. Někdo to považuje pouze za cukr a dobrý byznys, prodávat kuličky cukru za těžký prachy.

Neznám případy, kdy se změnila psychika. Nikdy jsem homeopatika na sobě nezkoušela, považovala jsem je za kravinu, nyní jsem víc alternativní a homeopatika nepovažuji za blbost, nebo zlo, nicméně v současné době neřeším zdravotní problémy.

Neříkám, že máš, nebo nemáš dávat.

Já jsem zastánce psychosomatiky, kdy když je nějaký problém a hlava ho nezvládá řešit, tak se objeví nemoc. Velmi zjednodušeně. Děti mají tu schopnost, že dosebe dokážou natáhnout problémy rodičů, nebo je zrcadlí. Pokud se ti nechce do homeopatik. Asi bych udělala inventuru ve vztazích doma a klidně i širší rodině, v komunikaci a jak se pracuje s emocemi, jak zacházíte samy se sebou, protože to, co píšeš, tak toho má dcera docela dost. Nemoc je volání o pomoc.

Jsem zvědavá, kdy mě někdo s psychosomatikou a alternativou pošle do míst, kam slunce nesvítí 🙂

vendulavenda
30. led 2023

@ilissmum Dobrý den, je možné se s vámi spojit např. Emailem? Syn má dost podobné problémy, kdybyste se podělila, jak jste dopadli, co pomohlo. Moc díky