Zápisy do školy
Co říkáte na to, že letos jsou zápisy do 1.tříd tak brzo? My jdeme už v pátek 😮
Moje holky byly u zápisu v lednu, nepřišlo mi to brzo, nevidím nic špatného na tom, že se to vrátilo tam, kde to bylo....aspoň budou mít školy čas vše zprocesovat. KDyž to bylo až v tom dubnu, tak se pak často ty procesní věci protahovaly až do léta.
@petlep No teď 5. prosince
@klokanka31 aha , netusila jsem, ze se to posouvalo. 5.12. mi tedy taky prijde brzy. Proto jsem napred nechapala dotaz 🙂 Zajimaly by me duvody posunuti.
@klokanka31 aha , netusila jsem, ze se to posouvalo. 5.12. mi tedy taky prijde brzy. Proto jsem napred nechapala dotaz 🙂 Zajimaly by me duvody posunuti.
@petlep Já včera dělala povinnou online registraci k zápisu, a tam byly volné 4 termíny na pátek, a zbytek termíny na konec ledna. Tak jsem to napsala na pátek, ať to máme z krku.
@petlep No teď 5. prosince
@klokanka31 u nas jsou "az" v unoru, beru to tak, ze je to jedno, stejne ho do te skoly najisto vezmou, jelikoz odklady nechteji, tak jako tak mi reknou, ze ma mizernou grafomotoriku a vyslovnost a ze to mame cvicit. Jako bychom si toho bez nich nevsimli anl necvicili 🙈 Ale nekdo jiny by si treba fakt nevsiml, tak pro takove pripady je asi i lepsi, aby rekli rodicum driv, ze je potreba v te a v te oblasti zabrat jeste pred prvni tridou, jinak to pak pujde fakt spatne.
Ty nemusis byt ve stresu, dyt ti holku pochvalili i ve skolce, a aspon si to potvrdis a zbytek predskolniho roku uz muzete pojmout jenom jako velkou party 😉
U nás ve městě jsou zápisy až v únoru, teď jsou dny otevřených dveří.
My ve školách z toho úplně odvázaní nejsme, ten duben byl na posouzení školní zralosti lepší. Rozumím tomu, že nyní nejsou odklady úplně žádoucí, ale kdo ho potřebovat bude, stejně si vyběhá ta dvě potvrzení, jen je to víc práce. Zodpovědnost o informování o nutnosti odkladu padá tedy spíš na školku. Nejvíc nás mrzí rušení přípravných tříd, které byly užitečné a pro spoustu dětí záchrana☹ Děti z přípravek k nám chodili skutečně velmi hezky připravené, moc jim to pomohlo. Nenudily se s prťaty ve školce, už více intenzivně pracovaly na tom, co jim tolik nešlo, měly ten start ve škole i přes svůj nějaký handicap výrazně lepší. Nezbude nám nic jiného, než se opět novému systému přizpůsobit...
My ve školách z toho úplně odvázaní nejsme, ten duben byl na posouzení školní zralosti lepší. Rozumím tomu, že nyní nejsou odklady úplně žádoucí, ale kdo ho potřebovat bude, stejně si vyběhá ta dvě potvrzení, jen je to víc práce. Zodpovědnost o informování o nutnosti odkladu padá tedy spíš na školku. Nejvíc nás mrzí rušení přípravných tříd, které byly užitečné a pro spoustu dětí záchrana☹ Děti z přípravek k nám chodili skutečně velmi hezky připravené, moc jim to pomohlo. Nenudily se s prťaty ve školce, už více intenzivně pracovaly na tom, co jim tolik nešlo, měly ten start ve škole i přes svůj nějaký handicap výrazně lepší. Nezbude nám nic jiného, než se opět novému systému přizpůsobit...
@zuzkasim ty jo 0. ročníky se ruší? :( Co je důvod?
Oficiální zápisy jsou 15.1. - 15.2., to si fakt může škola udělat zápis v prosinci?
Oficiální zápisy jsou 15.1. - 15.2., to si fakt může škola udělat zápis v prosinci?
@alenka_p Taky mi to je divný...🤷♀️
@klokanka31 zápisy do ZŠ jsou leden, únor 2026...kam teda jdete začátkem prosince? Ve skole pracuji, liší se to +-3dny...
A fakt nebude zapis, kde mesic čekáš na ostatní deti...nebude to spíš online registrace k zápisu?
@klokanka31 zápisy do ZŠ jsou leden, únor 2026...kam teda jdete začátkem prosince? Ve skole pracuji, liší se to +-3dny...
A fakt nebude zapis, kde mesic čekáš na ostatní deti...nebude to spíš online registrace k zápisu?
@veruuu_kubesovic Online registraci jsem dělala včera, s tím že ať si rezervuji termín zápisu, a byl tam na výběr i ten pátek 🤷♀️ Dneska mi od nich došel email s potvrzením že se máme k zápisu dostavit
@veruuu_kubesovic My mame taky na jedné škole zápis 19.12., na druhé 15.1. a třetí 13.2., všechny stejný okres.
@alenka_p Taky mi to je divný...🤷♀️
@klokanka31 nemate nejake talentovky ? My jdeme na talentovky příští týden… dalsi termíny talentovek v lednu a samotný zápis začátkem února…termíny zápisu jsou pro státní školy od půlky ledna do půlky února jestli se nepletu ..
@alenka_p my jdem na “talentovky” v prosinci - obsahově bych řekla vymakanější zápis, někdo tomu říká přijímačky … a dle výsledku na klasicky zápis v únoru …
@klokanka31 nemate nejake talentovky ? My jdeme na talentovky příští týden… dalsi termíny talentovek v lednu a samotný zápis začátkem února…termíny zápisu jsou pro státní školy od půlky ledna do půlky února jestli se nepletu ..
@janule0123 Nic takového tam nepsali 🤔
@alenka_p my jdem na “talentovky” v prosinci - obsahově bych řekla vymakanější zápis, někdo tomu říká přijímačky … a dle výsledku na klasicky zápis v únoru …
@janule0123 Dle výsledku? Dítě do školy přijmout prostě musí ne?
@zuzkasim muzu se zeptat jak takova pripravka vlastne funguje? rodic dobrovolne prihlasi na pripravku rok dopredu? nebo je to na doporuceni? chodi se tam kazdy den? me se ten koncept libi - konkretne treba pro nase bilingvni dite, ktere melo trochu horsi adaptaci na zacatku ve skolce, ale sedlo si to, ale mozna to bude potreba i na ZS - tak me to jen ciste zajima :]
@klokanka31 mame tu i třídy se zaměřením … takže první jsou talentovky, protože zájem je větší než kapacita a k zápisu do dané třídy jdou děti, který projdou přes ně ..
@klokanka31 mame tu i třídy se zaměřením … takže první jsou talentovky, protože zájem je větší než kapacita a k zápisu do dané třídy jdou děti, který projdou přes ně ..
@janule0123 To tady nebude, jsme maloměsto, jedna základka, jen dvě třídy prvňáků...
@klokanka31 Pokud není kapacita, tak jistota přijetí není ani ve spádové škole...
@janule0123 To tady nebude, jsme maloměsto, jedna základka, jen dvě třídy prvňáků...
@dyechampion Vzhledem k tomu, že je to už pasé, je to asi jedno☹️ Normální každodenní docházka do prostor školy, práce na oslabených funkcích, budování sociálních dovedností, pozornosti, pracovních návyků, zkrátka intenzivnější příprava na školu.
@klokanka31 Jen ty víš, na jakou školu nebo do jaké třídy své dítě hlásíš, zákon však hovoří jasně, zápisy pro příští školní rok jsou 15.1. - 15.2. Asi chceš dát své dítě do nějak zaměřené třídy a jedná se o "talentovky", nic jiného mě nenapadá.
@dyechampion Vzhledem k tomu, že je to už pasé, je to asi jedno☹️ Normální každodenní docházka do prostor školy, práce na oslabených funkcích, budování sociálních dovedností, pozornosti, pracovních návyků, zkrátka intenzivnější příprava na školu.
@klokanka31 Jen ty víš, na jakou školu nebo do jaké třídy své dítě hlásíš, zákon však hovoří jasně, zápisy pro příští školní rok jsou 15.1. - 15.2. Asi chceš dát své dítě do nějak zaměřené třídy a jedná se o "talentovky", nic jiného mě nenapadá.
@zuzkasim No zítra se to dozvíme co to je za blbost...🤷♀️

@klokanka31 jaky patek?