Dnes ven s kočárkem?

marketa999
19. pro 2017

Maminky, berete dnes děti ven v kočárku? Syn 7m, venku teplota -8°C... Jinde než v kočárku nespí 🙄

aklin
19. pro 2017

Vzala bych ho ven. Chodila jsem i pri -10 C. Jen go hodne dobre oblekni. Chvilka pobytu na mrazivem vzduchu mu neuskodi. Max. 30 min.

olga_
19. pro 2017

Šla bych. Jen opatření viz výše. Taky jsme chodili i při větších mrazech.

ivisss
19. pro 2017

já chodím max. do mínus 5 a nesmí být moc větrno.. u nás už se otepluje, je teď tak mínus tři, takže ven odpoledne půjdeme

martiniquest
19. pro 2017

Uplne v pohode bezte. Jen doporucuju maleho namazat olejickem, at nema bolavy oblicej

mku
19. pro 2017

Nase muse rika, ze do roka se ma chodit ven do max -5... pry nemaji jeste uplne plice ok na mraz...

beruda
19. pro 2017

Klidně bych šla, pořádně obléknout, max na půl hodinky a můžete hodit přes boudu plínu

karlajasmine
19. pro 2017

Ja ted byla s 2,5 mesicnim dve hodiny.. nejak me nenapadlo, ze je mraz.. ted dospava doma.. tak snad je ok 🙂

pataja
19. pro 2017

Chodíme od porodu pořád, nikdy mě nenapadlo řešit teplotu. Dcerce jsou 3 měsíce. V kočárku má stále krásně teplo 🙂

tynka9
19. pro 2017

@pataja ono nejde ani tolik o teplo nebo zimu v kočárku. Ale miminka nemají ještě dostatečně zralé sliznice a plíce na hodně studený vzduch a takový mráz je může popálit.

eldrag
19. pro 2017

ja jsem zakuklila a otočila tak aby si vytvořily kapsu do ktere si funely... takze sice smradek ale teploucko si dychaly.

olga_
19. pro 2017

Pokud se bojíte poškození sliznic, plic, je super v takových mrazech nosit (dítě dýchá teplý vzduch), nebo hodit přes kočárek ještě slídu proti dešti. Já bych se s takovou ven nedostala s miminem před třemi skoro čtyři měsíce... Další řešení je nechat spát v kočáře doma u otevřeného okna (tím myslím opravdu otevřeného) a obléct, jako kdyby bylo venku.

hanih
19. pro 2017

Dcera je říjnová a chodili jsme ven do -10. Pořádně obléknout, namazat obličej něčím proti mrazu a max tu půlhodinku. Nám teda doktorka říkala, ať na tu chvilku chodíme.

kajalka
19. pro 2017

Furt se divím, že dodnes přežili lidé v horách nebo eskymáci..

lucie_91
19. pro 2017

Ano, stačí mu dát deku přes obličej jako tunel, bude se mu tam kumulovat teplý vzduch z dýchání. A nehrotila bych to tak. Jak píše @kajalka... Když jsem byla malá, takovéto teploty byly už pomalu v listopadu, natož v prosinci... a nikdo nešílel...

terezapetrova
19. pro 2017

koukala jsem, ze Vasemu ditku je přes 7 mesicu, neni to sklenikova kyticka, mit tak Vas cas..

marketa999
autor
19. pro 2017

Moc všem děkuji za rady 🙂

eliskaxox
19. pro 2017

Ano nemá se chodit s detmi do roka nad -5 a s dětmi do 6 let nad -10. Zakrytí pusinky nic neřeší ba naopak ještě můžou vzniknout omrzliny, od vzduchu který dítě vydechuje.

anazuzzuzana
19. pro 2017

všechno souvisí se vším...pokud nebudete chodit s dítětem ven když mrzne, tak mu omrzliny a rýma nehorzí, ale pak se nemůžete divit, že lehne pokaždé když na něj někdo zakašle...nějak si tu imunitu vytvořit musí a doma ve sterilním bytě asi těžko. Pokud vvíte, že vám v kočárku za chvíli vytuhne a máte ještě hlubokej kočárek, tak bych pořádně zabalila, přehodila slídu a neřešila kolik je venku stupňů

mimco
19. pro 2017

@eliskaxox
Moje dcera od 4 let lyžuje....
My se jako děti válely ve sněhu v promokavych hadrech, lízaly rampouchy a nic se nám nestalo...
A když mrzlo, byly rybníky plné.
Určitě nikomu mráz nerozleptal plíce proboha....
Teď by se děti měly po porodu zabalit do kokonu a vybalit v 15.

eliskaxox
19. pro 2017

@mimco můj syn lítá od jara do podzimu bosky, má věčně o 1 vrstvu oblečení méně než vrstevníci. Jsme venku za každého počasí, narozdíl od vsech děti mých kamaradek a bratranku, byl id nastupu do školky poprvé nemocný až minulý týden a to s obyčejnou virózou. Jinak byl nemocný naposledy před 2,5 lety. Můj syn rozhodně nežije sterilní život, ale v mrazech jsem s ním ven prostě nechodila.
Nechápu proč si všichni myslí, že doporučení lékařů je jen tak pro smích.

gingergia
19. pro 2017

Jak říká moje mamka: dítě může ven za jakéhokoliv počasí, pokud je na to vhodně oblečené. 😉

crazys
19. pro 2017

Já teda dávám každé dopoledne malou spát ven do kočárku (7,5mesice) a spinka tam krásně 1,5-2h .A první dcerka mi jen spavala v kočárku a to byla listopadova. Pořádně obléknout a holky jsou a byli spokojeni 😊

bekyc
19. pro 2017

Tak ono nejde jen o oblečení, ale o ten studený vzduch který dýchá a na který jejich plíce prostě nejsou připravené. -8 je bych řekla už hranice. V mrazu jsem chodila, ale tak do -5 a když bylo ještě míň, tak jen na chvíli, abychom se provětrali, není to za žádný dlouhý procházky. A srovnávat to s eskymákama mi přijde trochu mimo, když jsou na takové podmínky zvyklí od mala a nestřídají teploty.

ladyhacek
19. pro 2017

do -10 jsem chodila.
vždy jsem oblékala, a naše stříška se dala sklopit hodně nízko, spal venku u nás tedy pod pergolou-závětří 🙂 > v kočáru j ei v zim tepleji , uvídí se +10°C já neměřila 8°C 🙂.
Do dvou let spal zásedně jen venku jinak neusnu a bylo jendo jaké bylo počasí.

odula
19. pro 2017

@tynka9 když je dobrej kočárek tak je pri zatazeny boudicce uvnitř mikroklima. chodila jsem í v mrazech a vše ok. když jsem chtěla ohřát ruku,sundala jsem rukavici a vrazila ji pod boudicku... odhadem min o 5 stupňů tepleji 😁

odula
19. pro 2017

@ladyhacek presne ono.👍 tech +5 byl hruby odhad,navic tady je dost vetrno. ale chce to asi dobrej kočár z dobryho materiálu.

terezapetrova
19. pro 2017

@bekyc zakladatelka ale nemá novorozene jako hrotit to u vic jak půlročního mimina mi prijde zbytecne, u vseho staci zapojit selsky rozum

luckylee
19. pro 2017

My teda moc v mrazech nechodili ale spis pro to,ze to nesnasim ja.😂 Ale zaujala me ta teorie o popaleni sliznic a plic.Kde je o tom clanek nebo realny pripad ?

janawaes
19. pro 2017

@marketa999 sice uz pisu asi pozde 🙂, ale ja bych sla, taky jsem byla s prckem venku. sice to neni na hodinove prochazky, ale na chvilku nez usne a pak treba domu a maleho nechat treba na chodbe. Ja to tak obcas delam. Na chodbe je prijemny vzduch a dobre se tam spi 🙂, mam ho porad na ocich, dvere mam porad otevrene.

babanci
20. pro 2017

Jasně, že jo. 🙂Chodili jsme za každého počasí.