Přítel mě opustil v těhotenství

minakili
11. led 2018

Ahojky všichni, potřebuji se asi vypsat. Je to 3 týdny, co mě přítel opustil a vyhodil z bytu. Rodinu jsme plánovali, miminko oba chtěli. On byl rozvedený a z manželství měl syna teď mu jsou skoro 4 roky. Už jednou mě na začátku našeho vztahu opustil, stýskalo se mu po rodině a chtěl to ještě zkusit zachránit, asi po měsíci se chtěl vrátit, odpustila jsem mu to. Znovu jsem se přestěhovala do pronájmu, který jsme si našli spolu a doufala, že už vše bude fajn. Bylo vidět, že se fakt snaží a má mě rád, já ho strašně milovala a bylo nám fajn, nemohla jsem nějak otěhotnět po vysazení HA, ale nechtěla jsem to zatím hnát dopředu, přítel mě poslal ke specialistovi, který mě během 2 měsíců dal dohromady a já otěhotněla. Najednou jako by mu ruplo, neexistoval pro něj nikdo jiný než jeho syn, já doma neměla jediné slovo. Byla jsem nemocná, měla horečky a ke všemu těhotná, pro mě stres a strach, aby bylo vše ok, a poprosila jsem ho zda by si syna nemohl vzít až další víkend, nebo ať s ním jede klidně pryč, ne syn je nemocnej musí bejt doma, na chatu nepojedem a vezmu si ho tenhle víkend. V těchto situacích jsem utíkala k rodičům, jemu bylo jedno, kde jsem. Takhle to bylo se vším, řikala jsem si, že nemůžu pak utíkat s mimčem pořád k rodičum. Syna si navíc mohl brat podle dohody s bývalou manželkou, neměl ho nijak soudně přidělenýho. Doma jsem se cítila zbytečná, připadalo mi, že ho vůbec nezajímám, najednou jsem byla na 2. koleji a kolikrát jsem si připadala, že doma překážím, v 1. Trimestru jsem byla hodne unavena a zvracela a tak jsem byla dost neschopna se věnovat jemu a jeho synovi. Navíc mi bylo dost smutno, připadala jsem si sama. Řešila jsem to s ním, a když se vždy zdálo že pochopil, co mi chybí, vždy mi něčím dokázal že na mě mu nikdy nebude záležet. Byla jsem tak nešťastná a snažila jsem se mu vysvětlit, co mě trápí. Viděl to pouze jako můj problém, rozešel se semnou, řekl mi, že chce být sám a věnovat se svému synovi. Řekl mi spoustu hnusnejch věcí.
Bydlím u rodičů, připadám si hloupě, jsou už starý, unavení, chodí do práce. Zaslouží si byt v klidu. Mačkáme se tu v bytě 2+1 a to tu bude ještě miminko.
Někdy je mi tak hrozně, že nemám vůbec chuť žít, bojím se budoucnosti, jak to zvládnu finančně a vůbec všechno sama. Mrzí mě, že mi zkazil těhotenství, na který jsem se tak moc těšila a teď přes všechno trápení na to nemám ani pomyšlení. Nechci si ani představit co všechno s ním ještě budu muset řešit, alimenty RL atd.
Kamarádky u mě přestali skoro fungovat, ještě studuji, a žijí jiné životy, já jsem z kola ven. Strašně bych teď potřebovala odreagovat se, a nemam nikoho.
Vím, že vše chce jen čas, celé noci se mi o něm zdá, miluju ho i přesto, jak moc mi ublížil a i přesto že vím že dávat dohromady tento vztah je naprostej nesmysl.
Strašně ráda bych si o tom s některou z Vás klidně i osobně pokecala, moc mi pomáhá číst od maminek samoživitelek jak se cítili, dává mi to sílu, že ony to zvládly, i když by nás nemělo být tolik.
DĚKUJI, jestli jste dočetly až sem a za prostor to vůbec někam přidat. 🙂

kaczorka
11. led 2018

Hlavu vzhůru,bude líp 😉 Je to hrůza,že se tak někdo může zachovat k ženě s kterou čeká dítě..:-/ Snad potkáš někoho kdo si tě zaslouží 😉

minakili
autor
11. led 2018

@kaczorka Moc děkuji, hrůza to je, každý den se budím s tím, že je to zlej sen, přitom pak už si zas zvykam, že to nebude, tak jak jsem chtěla. Ale z nicehoznic me prepadne silenej smutek a nemuzu se ho nijak zbavit celej den.

kaczorka
11. led 2018

To zvládneš neboj,nezapomeň že máš v bříšku človíčka co tě bude mít rád vždycky 😉 Škoda slz pro takového..😉

jaanicce
12. led 2018

To bude v pohode! Ja jsem na tom jeste hur. Ex na me rval, protoze se semnou rozesel kvuli milence a s rodinou mam spatny vztah. Bydlim u exex a navic jsem na pracaku. Ted jsem v 8.mesici a jsem rada, ze jsem malou zvladla donosit "tak daleko" po tech vsech svinstvech. Zvladnout se da opravdu vsechno. Hlavne se to s tou osobou nesnaz nejak slepovat. Smir se s tim a hlavne se neponizuj! Nejdulezitejsi je byt v klidu a nestresovat se. Uzij si pupik a na nej se vybodni. Je spoustu chlapu, co si zacnou i s tehotnou. Vim, ze je to ted tezke, ale on ti za to opravdu nestoji!!! Hlavne mysli na sebe, protoze musis byt spokojena, aby bylo spokojene i miminko. Drzim moc pesti.

hanica83
12. led 2018

Je mi moc líto, v jaké jsi situaci, ale stoprocentně vím, že může být líp! Nemůžu Ti radit sama za sebe, ale mám víc než dost zkušeností díky mé mamce. Rozvedla se když mi byl rok, každý chlap, kterého si pak našla byl dacan, hulvát....Vyrostla jsem v tom, že chlapi jsou k ničemu a rozhodně se nikdy nevdám. No a našla jsem naprosto skvělého chlapa, se kterým jsem už 14let, před 2 lety jsme se vzali a máme 1,5ročního syna. Mamka se přitom pořád plácá ve vztazích s podivnejma chlapama - tím chci hlavně říct, že takoví chlapi - i ten tvůj - za to nestojí!! Teď to bude těžké, ale určitě to zvládneš - uvidíš, jakou Ti dá miminko sílu (i přes to, že začátky budou možná dost těžké). Je to tvoreček, kterému dáš život, který Tě bude hrozně moc potřebovat a když se vybodneš na chlapy, kteří si Tě nezaslouží, veř, že skvělí chlapi pořád existujou! Je jich málo, ale určitě nějakého potkáš! Hlavně se neuzavírej do sebe, netop se v depresích - to raději piš tady na MK 🙂 Mamku to někdy dost semlelo, přitom stačilo vykašlat se na dacana a užívat života, tak jak běží.

ivuska1986
12. led 2018

Držím moc palce, skvělý chlapi existují, jednoho mám doma. Ten Tvůj nestojí za nic. Zkus se kvůli němu netrapit, venuj se miminku, chystej vybavu. Zajdi si na socialni odbor na úřad na oddělení ochrany dětí a mládeže, tam se informuj co musis podniknout, aby byl i nedobrovolně zapsan do RL, platil vyzivne,případně, co pro Tebe znamená, když ho tam neuvedes, obcas vim, ze delal pak problemy úřad prace, kdyz maminky chtely davky v hmotne nouzi, ze neni uveden otec v RL, pač ten ma primárně vyzivovaci povinnost, mel by te podporovat i v tehu, vse Ti tam poví. Nevim, kde bydlis, v nekterych mestech mají i ještě státní byty, obcas se postesti, ze prideluji byty i samozivitelkam, např. u nas to tak je. Začátek bude asi dost těžký, ale mysli na to, že už nejsi sama, roste v tobě uzasny stvorenicko, co si zaslouzi skvelou a hlavně stastnou mámu💕 koukej si zacit ten rostoucí pupicek uzivat, ja vzdycky kdyz jsem z toho naseho trimesicniho stvorenicka unavena a uz sily dochází, tak si vzdy reknu, ze treba je to naposledy, co zažívám toto krasny obdobi a tak se snazim užít kazdou minutku, uvidis, bude to někdy těžký, ale bude to stát za to💕💓

35_a_budu_mamka
12. led 2018

Take radim soustredit se na miminko, az ho poprve uvidis, teprve poznas, co je to skutecna laska, to se zamilujes a zaplavi Te hormony stesti. Nikdy zadna nevime, kdy se ve vztahu neco pokazi, i kdyz je zrovna vse ruzove. Nestresuj, financne nejak bude, on snad nejake penize bude posilat, jestli to neni uplny hnup. Pripadne budes mit narok na nejake davky. Vybavicka se da sehnat z druhe ruky krasna a za male penize. Bude urcite lepe💗

dominikaromanova
12. led 2018

Teď to sice máš těžké, ale bude lépe, uvidíš. Postupem času sama zjistíš, že je velice dobře, když Tě takový sobecký blbeček opustil, bez něj Ti s miminkem bude lépe. Sice máš před sebou ještě dlouhou cestu a dosti vyřizování, ale vše zvládneš. Jak budeš žádat o výživné, žádej o výživné na dítě i na sebe. Miminko Ti vše vynahradí, neboj. Držím pěsti. 🍀😉

lucikani
12. led 2018

Ahoj...já "radit" nebudu (teď to nemyslím zle vůči ostatním maminkám)...neradím, protože to neumím. 🙂 Píšu ti proto, že i když bydlím v jiném městě a ne zrovna za rohem, jsem připravena ti pomoc. Cokoliv budeš potřebovat, můžeš mi napsat. Myslím, že smutek z odloučení je opravdu strašný, ale chtě nechtě - strach z toho, že to finančně nezvládneš je mnohem horší. Pokud je to možné, napiš kdy máš termín, co ti chybí do základní výbavy a vůbec napiš cokoliv. 🙂 Když budu moc, pomohu. Zhluboka dýchej.

minakili
autor
12. led 2018

Všem Vám moc děkuji, myslím si, že se uzavírám do sebe, i tím, že kamarádky nefunguji tak, jak by měli, pracuji z domova takze jsem vlastne porad sama bez přímého kontaktu lidi...jsem ráda, že jsem to sem mohla napsat a vylejz sve pocity, moc mi to pomohlo a pomohli mi Vaše odpovědi.
Vím, že je mnoho holek, co jsou na tom hůř, ale v těch smutných chvílích neumim nic videt objektivně. Děkuji Vám moc 🙂

bondina
12. led 2018

Mas tu hodne z nas co drzime palce....sem se da sverit...ne jak na fc,tam odsuzuji casto...tu jsou rozumni lide...je to tezke ještě když je to oboustrane planovane,ale alimenty platit musi,pokud se nerozhodnes jako kamaradka ze chces mit klid a nenapises otec nezn.ta pry ma nejake penize jiste,nechtela sem se ptat kolik,ale ma klid a nasla si pres net pritele co mu zena male decko nechala a utekla,zatim jen chodi spolu na prochazky s detma,oba maj strach pry,ale kamaradstvi jim oboum pry prospelo,i kdyby spolu nakpnec nebyli...kamaradstvi jde i bez randeni...trebas to pomuze i když to primo ma zkisenost neni...drzime tu palecky...napiste zas...

minakili
autor
12. led 2018

@bondina Je fajn ze se clovek ma kam svěřit a lidi ho neodsoudí, vážim si toho.
Na rande jsem byla, chtěla jsem to zkusit, co to se mnou udělá, ale nejde to, srdce mam jeste nekde jinde, vždycky mi z toho naopak bylo ještě huř.
O alimentech se rozhoduju. Finančně pomoct budu potřebovat určitě, ale bojim se jeho a jeho mámy aby se pak třeba o dítě nesoudil. On sám zatim nejeví zájem a asi by nejradši dal ruce pryč, a celé to smazal. Já mam zatím v sobě spoustu vzteku a myšlenky se mi mění z hodiny na hodinu, takže se rozhodnu asi až nad tim budu moct přemýšlet objektivně a podle toho jak spolu budeme schopni komunikovat. Zatím bych mu nejradši nafackovala... aby si uvědomil, jak ublížil mě a že mimo mě to zasáhlo i celou mou rodinu, které se zaručil, že mě neopustí.
Děkuji za podporu, někde vevnitř vím, že potkam normalniho chlapa 😉

bondina
12. led 2018

Zkusim se preptat kolik je penez,jestli mi to povi,ale ona je v byte sama a rodice ma ve meste,duchodce,muzou pohlidat,pri tom maj ale klid v bite 1+1 a ona taky,praci ma pres pc z domova nejakou a pry se to s mimcem da,pokud je na to skola nebo rekvalifikac,az tak to neznam,nejak se to pak pocita,hlavne varuji pred organizaci ospod,ma nekdy dosti spatne recenze,kamosovi spis uskodili...to se radsi preptat bezplatneho pravnika,kamos( samozivitel 2 deti kazde s jinou a docela chudak) rikal ze je v kazdem meste,jen se pry objednava,trebas tato informace nejak pomuze

lv
12. led 2018

Řekla bych, že dostal strach - miluje své dítě a najednou by měl jemu lásku sebrat a věnovat se dalšímu dítěti? Nové rodině s tebou? Zkusila bych to s ním takto probrat, že s dalším dítětem se jeho o lásku neochudi. Co myslíš? A pro tebe, brát jeho syna co nejvíc, kdykoliv i když se ti to nehodí, je ti blbě - svoje taky nebudeš mít, jen když bude vše ok, neodsunes, nereknes jindy.

ivuska1986
12. led 2018

No, vzdy je to o lidech, Ospodu se stejne nevyhnes, paklize pujdete urcovat alimenty a tak, je Ospod ustanoven koliznim opatrovnikem, tudiz bych se urcite sla poradit. Ono je fajn s nimi jednat na rovinu, jsou to taky jenom lidi a kdyz znaji situaci od zacatku, lepe se orientuji, nez kdyz uz je konflikt a nikdo nevi, na ci strane je pravda, jelikoz rodice hazi spinu jeden na druheho a dítě je jim úplně v tu chvili vlastne jedno. A to ze se jeden rodic vzdy bude citit ukrivdene je v techto situacich normální, ze svy zkušenosti bych se OSPODU nebala

bondina
12. led 2018

@ivuska1986 ex byl v nejmenovanem meste u prahy a dopad s dvojcaty stejne jako kamos u nas,oba ospdy ale maj jedny z nejhorsich recenzi.na netu...hlavne když chytnete holky co nemaj vlasni dite...pozor na to,nelzu...nemam duvod,pravnik zdarma a pak ospod je asi kompromis lepsi mozna....

minakili
autor
12. led 2018

@lv Myslím si to samé, ale už to udělal po druhé, ja nemůžu i když bych třeba chtěla se vrátit, nedůvěřuju mu. Navíc mi dvakrat pomohla rodina a ja bych je vracenim se k němu zradila. Navíc on je myšlenkama pořád doma u své bývalé rodiny. Kdybych dělala cokoli, byli momenty, kdy bylo vidět, že chce být s nima a nad novou rodinou vubec nepřemýšlel. Neuměl zkousniut jeho situaci se synem a že se mu rozpadla rodina. Nebyl možná ještě připraven na něco nového i když tvrdil že ano.

minakili
autor
12. led 2018

@ivuska1986 to ja se nebojim, věřím že snad pomůžou chystam se tam určitě s předstihem zajít. 🙂

jaanicce
12. led 2018

@minakili Tak jako tak se zachoval jako mamrd a tím to asi hasne. Ty jsi teď těhotná a budeš máma, TY máš být ta okolo které by mě lítat a snažit se. Zachoval se jak se zachoval a nikdy už to nedá zpět. Ze svojí zkušenosti, opakuji, vykašli se na něj. Nepros, nedohaduj se a dokud jsi v emocích (což teď budeš hodně dlouho) radši s ním ani moc nekomunikuj, pokud se sám neozve. Já jsem se snažila komunikovat a spíš jsem si uškodila. Dlouho jsem přemýšlela jestli ho mám dát do rodného listu a protože mám termín začátkem března, dala jsem si pomyslný čas na rozmyšlenou do konce prosince. Nakonec jsem se rozhodla, že to nechám na něm a jeho snaze, i když bych ho tam radši neměla vůbec. Ublížil mi, ponížil mě a zachoval se tak, že se radši vzchopím a postarám se sama jak jen to jde. Rozhodně se nebudu o nic prosit. Jedno vím jistě, že už s ním být nechci, i když se o to z čista jasna kvůli malé, snaží. Myslím si, že si po tom všem já i malá zasloužíme víc, než ubožáka, který se zachoval tak jak se zachoval. Už mu nikdy věřit nebudu, protože to všechno zničil. Sama budeš překvapená, jak se okolí zachová, když mu dáš jen trochu najevo co se děje. Já to taky nečekala, ale najde se spousta maminek, co pomůžou i kamarádi od kterých by jsi to nečekala. Moje jediná rada zní: Je to Tvůj život (a teď i Tvého dítěte), dělej vše proto, aby jste VY DVA byli spokojení! Na ničem jiném vůbec nezáleží. Je to sice klišé, ale chce to čas a odžít si tu bolet. Chápu jak moc je to těžké, ale věř mi, že jednou na to budeš vzpomínat a jen si odfoukneš. Vzpomínej na to se vztyčenou hlavou a nenech se pokořit nevyzrálým pablbem!

minakili
autor
12. led 2018

@jaanicce Díkybohu s ním nekomunikuji, vím, že díky mejm emocím bych si uškodila protože je ve mě šílená spousta vzteku toho, jak vůbec mohl tak strašně moc ublížit, a ještě to neumím ovládat a být nad věcí. On mi napsal sám jednou, 1. Ledna - přeju Ti at si najdeš někoho silnějšího než jsem já, a štěstí které si tolik přeješ, omlouvám se. - vlastně přiznal svou chybu a to že on je příliš slabý - napsali jsme si pár vět a opravdu jsem se nestačila divit s jak chladnym a bezcitnym člověkem jsem žila, akorát mě dál přesvědčil jakej je to vůl.
Mám rodit v červnu a dala jsem si čas do konce března, abych se s ním sešla a dohodla co dál.
To co si napsala je jakobys mi mluvila z duše a co se týká rodného listu, hodně se to ve mě pře, nechci ho nechat jen tak bez starostí, u splození jsme byli dva tak ať alespoň platí, ale pak si zas řikam že se na něj a jeho peníze můžu vykašlat ale kvůli financim budu nejspíš nucena ho do RL uvést.

jaanicce
12. led 2018

@minakili Já jsem taky zjistila, že jsem byla asi s někým úplně cizím. Choval se naprosto odporně, snažila jsem se s ním rozumně domluvit a akorát na mě řval, že jsem mu zničila život (protože spal se dvěma najednou a bohužel miloval tu druhou, ale já byla těhotná). Tyhle kecy, kdy si sype popel na hlavu jsou sice fajn, ale asi tak na dvě věci. Oni si nikdy neuvědomí, co vlastně provedli, protože "TY nechápeš je". Už nemá absolutně smysl se nad tím rozčilovat. Tvůj vztek chápu, ještě pořád mám chuť ho vzít tyčí po hlavě. Teď jsem teda ve stádiu, kdy je mi naprosto odpornej. Já mám štěstí v tom, že mě podporuje okolí. Ségra, kamarádi a exex. Jinak bych byla úplně v háji. Díky nim jsem si uvědomila, že mi za to jeden hlupák nestojí. S tím RL, nepřemýšlej nad tím, ono se to samo vyvrbí a vyplyne ze situace. Jak už jsem psala výš, dělej si teď jen hezky a užívej si to jak jen nejvíc to jde, i když půjde jen o blbosti! Jinak si přidej skupinu "maminky samoživitelky" hodně poradí a pomůžou. Přeju Ti hodně síly!!

kristyn.g
12. led 2018

@minakili to že chce být se svým synem a s jeho dalším dítětem být nechce? k tomu nic neřekl? Je to fakt magor ☹ ubožák.. určitě si najdeš lepšího... a vzhledem k jeho úrovni to nebude tak obtížné uvidíš 😉

biedronka10
12. led 2018

Zakladatelky ucet uz z nejakeho duvodu neexistuje

biedronka10
12. led 2018

Ha, tak uz jeto opraveno, omlouvam se asi mi nejak blbne mobil

biedronka10
12. led 2018

Mrzi me, cim si prochazis. Podle me mu nejak cvaklo a je od nej naprosto hnusny, ze takhle opusti tehotnou a o prcka se prestane zajimat. Ja bych ho vzala vojenskou lopatkou co mam v aute po tlame. S tim zapisem do RL nech vyplynout, samo se ukaze jestli jo nebo ne. Kazdopadne hoden nazvu tata podle me uz ted neni. Hlavne se nestresuj, at nemas pak ubrecene a vystresovane mimco v prvnich dnech...vim o cem mluvim

alenqa
12. led 2018

@minakili Dobry den,jsme na tom hodne podobne.Kdyz jsem to s usmevem priteli oznamila,tak ho malem trefil slak.Po dlouhem povidani mi oznamil ze to nezvladne a odesel.Tyden jsem o nem nevedela,pak mi zavolal,ze o me nechce prijit,a ze nechce byt tata ktery jen plati alimenty.Ted zacinam osmy mesic,obcas prijde na kafe a na pokec,pomuze mi s tezkym nakupem,a pta se jestli neco nepotrebuju.Ale to je asi tak vsechno.Cely dny a noci travim sama,a kdyz jsem se z nej snazila dostat jak to bude dal,zadnou rozumnou odpoved jsem z neho nedostala.snazim se soustredit na sebe a na malyho,ale co bych dala za to,aby prisel zeptal se jak se mame,jak malej kope,a byl vlastne oporou jak to ma byt.Pomalu zacinam premyslet o tom,co udelam,az me to chytne uprostred noci,a ja sama doma....

minakili
autor
12. led 2018

@kristyn.g Na to mi odpověděl, že je jednodušší opustit mě s nenarozenym děckem než syna s kterým byl od prvepočátku den co den a teď nemůže jelikož se rodina rozpadla. Syn ma proste 3,5 roku naskok 🙂

minakili
autor
12. led 2018

@alenqa Vím, jak se cítíte. Bydlíte sama? Já nevím k čemu jsou chlapy vedení. Jakmile to v nich neroste, tak se jich to prostě netýká. Obdivuju Vás, že se s ním dokážete dál vídat, ve mě by to akorát vyvolávalo šílenou nejistotu. Asi jsem na jednu stranu ráda, že ten “můj” se nezajímá, vyrovnávaní s tim možná bude o to rychlejší. Zdá se že u obouch otcu našich dětí vládne zmatek v hlavě a nevyrovnanost. Držte se!

alenqa
12. led 2018

@minakili Tak jednoduche to rozhodne neni,porad tak nejak doufam ze az malyho uvidi,tak se v nem neco zlomi,prece jenom je to jeho syn.Asi to taky neni nejlepsi pristup,ale prece jenom na to takhle nejsem uplne sama.Jsem naucena postarat se sama o sebe,a neumim si o nic rict ale aspon k necemu jsem ho dokopala.Vsechno jsem si zatim sehnala a zaridila sama,ted jsem akorat objednavala vajicko ke kocarku,ktere on zaplati,natre postylku,kterou jsem sehnala z ruky,a neco malo uz taky prispel,i kdyz nevim na co bych mela narok uredne,tak nevim jestli jsem na tom lip nebo ne.Navic jsem na rizikovym,takze uz pul roku nepracuju,a ucty se taky samy nezaplati.

zuzineckah
12. led 2018

@minakili mně taky kdysi opustil když jsem byla těhotná. Ono to vyzní možná blbě, ale bylo to to nejlepší co udělal. Tehdy jsem to ak samozřejmě nevnímala, nějakou dobu mně to trápilo. Přerušila jsem s ním ale veškerý kontakt, nezapsala ho do RL, nekontaktovala. Já se nikdy nesmířila s myšlenkou, že bych se měla někomu prosit o to, co má být jeho - když už ne láska - tak minimálně povinnost. Ale to jsem já... 🙂 Hrdá lvice. Po 3 letech mi náhoda, nebo spíš osud poslal do cesty mého manžela. Je to už 12 let, skóre jsme uzavřeli třemi dětmi, po 8 letech sňatkem a já vím, že on je moje satisfakce za všechnu tu hořkost, kterou jsem kdysi zakusila ❤ V životě se nic neděje náhodou... Hlavu vzhůru, děvče. Je to na tobě, ať se k tomu on postaví jakkoliv, ty se spoléhej jen sama na sebe. Hodně štěstí🌹