icon

Neočkovali jste proti pneumokokům?

lucinkis
7. bře 2016

Ahoj maminky,prosím vás potřebuju poradit.Nechci očkovat proti pneumo z důvodů,že mi to přijde až moc,když dostává tu hexu a jednu má už za sebou.Snad se nic nestane když ty pneuma nebude mít.Jaký máte na to názor vy? Moc děkuji 🙂

zlatkavlk
•
7. bře 2016

Ahoj, malá má 5měs. a ještě nemá očkováno nic, každopádně s pediatrem jsme dohodnutí, že pneumokoka dávat taky nebudeme, kdyby se malá narodila předčasně, nebo měla nějaké respirační obtíže po porodu nebo během šestinedělí, tak bych o tom uvažovala, ale jelikož je vše ok, dávat ji nebudeme... pediatr s tím absolutně nemá problém...navíc jak píšeš, dvě vakcíny najednou mi přijdou hodně...Je to na vás 🙂

simbelmine
•
7. bře 2016

Neočkujeme 🙂. První dávku povinného (nechci Hexu, takže Infanrix Hib) dostala v 9 měsících. A jaký div, žádnou z těch očkovaných nemocí nedostala 🙂.

verka4d
•
7. bře 2016

Máme čtyři děti a taky jsme neočkovali,jen ta povinná očkování. Bála bych se miminku do těla nacpat najednou tolik čehosi. A stejně to není 100%,že tím neonemocní. S povinným očkováním naprosto nemám problém,ale nepovinná jsou už jen na rodičích a my jsme ničím jiným žádné z dětí očkovat nenechali. Ale je to samozřejmě každého věc...

adypro
•
7. bře 2016

Neočkovali jsme. Dávali jsme jen povinné (místo hexy pediacel) a ještě odložené, zatím jsem velmi spokojená, dcera byla do ve 2,5 let nemocná jen dvakrát, mírné nachlazení nepočítám. Myslím, že má dobrou imunitu i díky málo očkování.
A rozhodně bych nikdy nedala dvě očkování naráz! když tak odděleně.

tulena
•
Autor odpověď smazal
•
lucysmidkova
•
7. bře 2016

Nemusíte kdyz nechce ja ockovala mala to snášela dobre zadne reakce a za 2 roky co má byla jen jednou nemocna a to jen rýma. Teď má i za sebou mmr a taky žádná reakce uz ma vše za sebou. Ale nikdo vas nutit nebude a ni nemůže 😊

naxii
•
7. bře 2016

Nemáme a co mě teď ještě víc přesvědčilo, proč to neudělat ani u třetího dítka, tak je to, že synovec a neteřinka ho teď mají ... i přes očkování...

zanet2009
•
7. bře 2016

Obě holky jsem nechala naočkovat pouze ta povinná očkování.

soyevita
•
7. bře 2016

Já jsem nechala dceru naočkovat,ale je to 11let nazpět.Nebylo tolik informací ohledně očkování.Malá měla očkování zdarma,protože do 2let jí píchali 14x uši.Ale i po očkování byla hladina pneumokoka zvýšená.Takže očkování bylo zřejmě k ničemu.Znovu bych dítě neočkovala,přijde mi to zbytečné.Nemocná byla stejně.Takže tuto vakcínu pro své další dítě nechci

lenam
•
7. bře 2016

Ahoj, prvniho syna jsem nechala naockovat, dalsi dva uz ne. Ockovani jsem odlozila do cca 8. mesice a dostali pouze povinne ockovani.

lenbela
•
7. bře 2016

Ano,očkuji. Nyní i před lety, kdy vakcína stála asi 1.600,- Kč a dcera měla 4 dávky a pojišťovna neproplatila ani korunu. Nelituji toho. Syn má teď po první dávce. Oba byli bez reakce. Nemám odvahu neočkovat a pak si to vyčítat.

letadlo13
•
7. bře 2016

Odložila jsem i hexu na 9 měsíc, nepovinného nedostane nic, možná ani MMR, to je pěkné svinstvo taky. Tyhle nepovinné očkování vnímám jako byznys se strachem a velké peníze do kapes farmaceutických koncernů.

chris_n
•
7. bře 2016

ne, nečkovala jsem a nebudu

leni1506
•
7. bře 2016

Taky jsem nenechala ockovat

lavita
•
8. bře 2016

první hexu dostal na 10 měs, nic dalšího v plánu není 🙂

evulina77
•
8. bře 2016

my taky dáváme jen to, co musíme a máme to posunuté. Hexu jsem dávala ve schematu 2+1 (7. a 8. a pak 15. měsíc) a MMR budeme dávat až před nástupem do školky. Kdyby to šlo, nedávala bych snad nic...

sasetkap
•
8. bře 2016

Nedávala a dávat nebudu. Navíc nevidím důvod, proč malému miminu dávat do těla další 4dávky čehosi, co stejně nemusí zaručovat ochranu, ani nevíš, zda dítě náchylné bude, a je klidně možné, že i přes očkování může nemoci prodělávat. A pokud by ses přeci rozhodla očkovat, když by dítě bylo k těmto nemocem hodně náchylné, po druhém roce se dává jen jedna dávka.