Dali jste očkovat miminka proti pneumokokům?
Ahojte, dali stě očkovat miminka proti pneumokokům? Co Vám doporučovali lékaři? Váham zda dcerku dát očkovat nebo ne..
Dali jsme hlavně kvůli rodinné anamnéze. Naše děti byly očkované, švagrové ne. Naši měly jen kašel a nízké teploty, zatímco její děti 40C horečky a táhlo se to několik dnů. Děti chodí do stejné třídy školky, takže onemocněly prakticky nastejno. To bylo asi poprvé, co jsem měla trochu srovnání (samozřejmě to může být i jen shoda okolností..). Švagrová tehdy děti očkovat nenechala, protože se dočetla, že to očkování způsobuje astma...a jedno z dětí astma stejně nakonec má (protože geny..)
Já jsem jednomu dala a druhému ne, horší průběhy a několikrát pneumokoka chytil očkovaný s šíleným průběhem, mladší neočkované to chytlo od staršího asi dvakrát a průběh nesrovnatelný.. nutno podotknout, že starší celkově měl imunitu šílenou asi do páté třídy ZŠ, klid máme až na druhém stupni
Prvorozenou ano, aby mohla v zime prijit do kontaktu s prababickou a druhorozeneho ne, v dobe kdy jsem o tom uvazovala se zacaly objevovat neurologicke zvlastnosti a s dr jsme se dohodly ze nechame jen povinne, az ted pozdeji ockujeme i nepovinne a tam jsme se rozhodly vzhledem k okolnostem pro zloutenku a pristi rok klistovku
@anonym_autor mam takovou usmevnou zkusenost... no spis asi ironicky usmevnou. Rok 2022, dcera. Dala jsem jen povinna a pneumokoky navic. V roce a pul chytla rotaviry a my byly tyden v nemocnici. Rikala jsem si, ze jsem mela dat spis ty rotaviry. Rok 2025, syn. Zmenila jsem strategii. Dala jsem jen povinna a navic rotaviry. V roce chytil pneumokoka a my jsme v breznu byli skoro tyden v nemocnici se zapalem plic. Takze asi bych dala oboje. Ty pneumokoky asi radsi jo, kord kdyz mam dojem, ze uz je nove hradi pojistovna myslim. Tehdy jsem je jeste platila pred 4 lety. Jinak ja davam spise jen povinna, nechci do tak malyho telicka toho cpat tolik. Ty pneumokoky jsou zradny pro starsi lidi, pokud jste v kontaktu s prarodici hodne, asi bych dala kvuli nim.
ockovala jsem vsechny 3 deti jak na pneumokoky tak meningokok (jeste jsem to u vsech plne platila), udelala bych to uplne stejne u dalsiho

Ano, dali jsme oběma dětem. Když měl mladší syn dva měsíce, dostaly obě děti pneumokoka. Rozdíl v průběhu byl znatelný (starší syn v té době už očkovaný, mladší ještě ne).