Co jsme přijeli z porodnice, pes vyvádí

lucie046
10. únor 2018

Ahoj, potřebovala bych radu, mám týdenní holčičku, včera jsme prijeli domu z porodnice a máme ještě malého 2rocniho jezevčíka, psa. Když jsme malou přivezli od té doby hrozně vyvádí, stéká skace na postýlku je jak blázen. Nevím si s ním rady, nemůže někdo poradit? Kdyby to časem nepreslo, nepomohla by kastrace? I kdyz to už by byla taková krajní možnost. Dekuji

kajalka
10. únor 2018

Pes nemá výcvik? Odkázat k sobě na místo. Pracovat s ním, zaměstnat především hlavu. Unavený pes sebou flákne do pelechu a spí.

lucie046
autor
10. únor 2018

Tak zas takhle poslouchat neumí když má takovýhle záchvat prostě. Jezevčíci jsou tvrdohlavý. A předtím jsme s nim hlavně nemeli žádnej problém.

uzivatelkapetra
10. únor 2018

Když skáče na postýlku, není jen zvědavý, co tam je? Když se může k mimču přiblížit, dělá to opatrně, nebo by i na prcka nejradši skočil?

kajalka
10. únor 2018

@lucie046 Řešit problém až nastane, je krátkozraký. Jezevčíci mají specifickou povahu, proto by se s nimi mělo pracovat. Pes je šelma. Kastrací nic nevyřešíte, jen svou vloženou energií.

lucie046
autor
10. únor 2018

Když jsem mimčo dala v za inovace na gauč a psa k ní pomalu přibližovala, i si na ni lehl a ležel. Ale ksybych ho pustila tak by jo chtěl olizovat a to by na ni skočil. Ale na chvíli u ní takhle vydržel ležet.

lenule243
10. únor 2018

On žárlí na mimčo, nezbývá než ho naučit, že ted budete tři a pejsek a jinak už to nebude. Pokud vyvádí a štěká zkuste ho opatrně seznamovat, pokud to ovšem nepůjde budete se muset s pejskem rozloučit, jezevčíci dokáží být zlý když jim někdo naruší jejich teritorium, právě kvůli jejich tvrdohlavosti. Kamarádka tak musela dva dát pryč protože se s tím nedokázali smířit a začali vrčet a štěkat i na ně. Což pes nesmí. Já mám taky pejska a on nikdy neštěkal ani nevyváděl jen pořád stál u postýlky a chtěl vědět do to tam je. Pomalu jsem ho učila a miminko mu ukazovala a po dvou dnech ho to ani nezajímalo. Až ted je starší tak si spolu pořád hrají🙂

lucie046
autor
10. únor 2018

@lenule243 dekuji, tak uvidíme, třeba ho to přejde, je to teprve druhý den nó 😣

kvmatonka
10. únor 2018

Mám doma taky jezevčíka. Při příjezdu z porodnice jsme oba seznámili. Pes malého olíznul na obličeji a víceméně si ho nijak nevšímal dokud malý nezačal lozit po bytě. Nikdy si k malému nic nedovolil, ba naopak jsou to velcí parťáci a mají se rádi. Ale náš pes má tvrdou východu vzhledem k tomu, že je to tvrdohlavá palice a musí poslouchat a mít nastavené pravidla.
To co máš doma je asi tím, že byl pejsek na tebe moc závislý, takže žárlí, že se plně nevěnuješ jemu. Jen nevím zda ve 2 letech takto pejska předěláš. Musíte zkoušet seznamovat, rozdělovat pozornost, ale zároveň pejskovi nasazovat nějaká pravidla. Čím dříve tím lépe. Snad se situace brzy vyřeší ať pejska nemusíte dávat pryč.
🌹😉

kamino
10. únor 2018

Je škoda, že jste s touto variantou nepočítali dříve.. my máme westa, je to paličatý terier, ale před příchodem mimina jsme ho naučili, že ložnice je jen naše, a že tam je zákaz vstupu. Tím jsme ho vlastně i zařadili ve smečce. Mimino do ložnice smí. Dále jsem zvala domů hodně kamarádek s dětmi, aby viděl že se něco chystá a pak nebyl vykulený. Co nejvíce být venku, aby se unavil a neměl pocit, že je odstrkovaný a je dobré do budoucna i pejska naučit na jedno místo ( my máme dvě - pod postelí v pokoji a v obýváku za gaučem ) , kde je to jen psí a dítě tam za žádných okolností nesmí. Aby i pes měl své místečko, kde bude v bezpečí, věř, že se to až bude dítě lézt a chodit a nebude mít moc rozumu hodí. Ovšem od malinka se k tomu musí vést opravdu i dítě - odtáhnout, důrazné Ne ! a opravdu důsledně. Věřím, že to zvládnete, hlavně psa moc netrestejte, at si nepříjemné zážitky nespojí s příchodem dítěte. Spíš odměnujte ze dobré chování. To dáte 🙂
https://www.modrykonik.cz/blog/kamino/album/boh...
https://www.modrykonik.cz/blog/kamino/album/boh...

martiniquest
10. únor 2018

Preji pevne nervy pri szivani psa a ditete. My psa po 7 mesicich museli dat pryc. Do krve si kousal tlapy, absolutne nevzal to, ze je v rodine novy clen (psovi bylo v te dobe 8 let, bisonek). Nasli jsme mu novy domov, kde je stredem pozornosti a je mu fajn a nam koneckoncu taky. Ale tim nechci nikoho strasit. Nicmene reseni existuje vzdycky 🙂

jijinka4
10. únor 2018

@lucie046 my máme křížence jezevčíka a když jsem přijela s malým z porodnice tak dělal ti samé a taky žárlil. Trvalo to asi měsíc pak se to zvrtlo a od té doby ho hlídá chrání když pláče ho utešuje asistuje při koupání. Každopádně je třeba pejska hlídat aby nějak malému byt nechtěně neublížil přece jen je to šelma i když mala

duhovakony
10. únor 2018

@lucie046 Taky mam doma jezevcici,ale mimi jeste ne,take jsem premyslela a docela se tesim jak bude reagovat,je to clen rodiny.ale ted k tvemu problemu,myslim si ze je to pro nej neco strasne nového,a podle me by to chtel moc ,,ocuchat",prozkoumat co to tam vlastne vubec je,je to dalsi clen smecky a podle me ho chce mimi poznat...dala bych tomu cas,urcite si zvykne a uklidni se dej vedet jak to dopadlo😊

alboo
10. únor 2018

Mimino se má psům ihned po příchodu domů z porodnice ukázat a to nejlépe vysvlecene co to to jde a třeba na dece na gauči nebo zemi. Prostě aby si ho pes mohl v klidu prohlédnout. Pokud se tohle dodrží, tak problémy nebývají. Ale pokud se to uspecha a pes je okrikovan aby ho nahodou neocuchal nebo neoliznul tak problemy sou častý.

janablizka
10. únor 2018

@lucie046 Ahoj můj syn mají holčičku 1a půl roku když ji dovezli z porodnice tak pejsek taky skákal na postýlku oni žárlí musí se opatrně seznamovat.Dnes si spolu hrají pes malé ukousne z ruky i od pusy kus jídla a ta se tomu směje.Chce to čas.

luciusj
10. únor 2018

Ja bych se snazila pejska s mimi vic sblizovat ... je to novy clen smecky - nez ho pes prijme muze to chvilku trvat, ale urcite si zvyknou ;)
Hlavne se tim nestresuj a uzivej si ten maly poklad :*

kamino
10. únor 2018

Ukazka zblizovani 🙂 🙂 po prijezdu z porodnice. Socialku nevolat 🙂 🙂 🙂 jsou v poradku oba 🙂

duhovakony
10. únor 2018

😀👍

terezapetrova
10. únor 2018

@kamino vždyť to nevypadá, ze by neměli byt v poradku naopak

kamino
10. únor 2018

@terezapetrova nekdo utlocitny by to nemusel pobrat.. 🙂 Kominek byl.chvili nejisty, nevedel co si myslet, ale zvladnul.to... po par dnech byl perfektni chuvicka.

missa111
10. únor 2018

Ja seznamovala psa s mimčem 2x. Prvně byl štěně a vše ok. Prostě jsem mu ho dala ocichnout, nejevil zvláštní zajem. Podruhe psovy byli 2 roky, je to větší lovecké plemeno. Mimco jsme mu polozili na gauč a psa zavolali z místa. A on připravený lovecký postoj. No reakce ode mě přišla hned a automaticky. Pes si od té doby na kdy nic podobného nedovolil. Dostal slovní sprdunk, vytahaní za kůži a byl na půl hodky vykázán pryč. Pak si holku normalka očichal a dobry.
Důležité je ukazat psovi, kde je jeho místo ve smečce. Na druhou stranu by měl mít cca stejný režim co do teď. Žrádlo, procházky, mazlení. Jak dítko poroste učit ho respektovat psa. Miska, pelíšek je psa. Nenechat dítě psa trápit. Taky jsem si pro jistotu poridila pro mimčo na zem velikou ohradku. Spíš aby na děti neskočil, když si hrál s míčkem...
U nás zatím vše ok.

avestsikova
10. únor 2018

@lucie046 dej tomu čas 🙂 u nás doma to ze začátku bylo na palici- mala rvala, pes stekal. Mám 9ti letou fenku, která byla odjakživa mým dítětem. Děti nesnasi- jsou hluční a dělají rychle pohyby. Ale ty dvě jsou správná dvojka- valeji se spolu, mala ji vecne za něco tahá, sahá ji do tlamy, pes ji pro změnu chodí zdravit oliznutim, když pláče tak ji nosí svoje hračky. Nejdulezitejsi je seznamovat a hlavně dat psovi prostor kam může utéci.

atisa
10. únor 2018

Řekla bych, že pejsek potřebuje čas aby se jeho chování srovnalo. My jsme měli pravý opak, naše fenka si mimčo nechtěla ani očuchat, strnule stála a ani se nehnula, totálně vyplesklá, co to jako je. Několik měsíců totální ignorace, jako by tu mimi nebylo. Dnes jsou dcerce dva roky a úplně v pohodě, naopak z toho má pejsek benefity, krade malé jídlo z ruky 😀 a dcerka jí často něco hodí spapat. Nechá si líbit úplně všechno, chuděrka malá, dcerku bere jako mládě, ani nezavrčí, a to jí třeba vytahuje z pod linky za ocas atd. (Samozřejmě tohle hned zakazuju). Pejskovi je třeba se věnovat, aspoň večer když mimčo usne, sednout si k němu a mazlit. 🙂

terezapetrova
10. únor 2018

@kamino me přijdou roztomily a ten pejsek ted si nepřipomíná trhace ani vzdálené 😊 Spis působí jako pritulnej plysak 😊

kamino
10. únor 2018

@terezapetrova je, to zlato, ovsem terieri povaha tam.taky.je... vychova musi byt u obou 🙂 🙂

wahu
10. únor 2018

Pes je pes a dítě je dítě, OBA musí mít jasně stanovené hranice a mít své místo ve smečce. Když to funguje, je to moc prima..

alenqa
10. únor 2018

Tak to máte všichni štěstí,že máte takovy malý pejsky.Ja mám velkého psa,30kg,a bohužel hledám,nejlepší novy domov pro něj.Jsem 36tt,na rizikovým od 25tt,a sama.😢

balet
10. únor 2018

My jsme Bedu normalne k pousteli k miminku a byl uplne v pohode. Vzdy ji zahrival brisko, kdyz mela koliky. Nijak jsme je od sebe neseparovali a Beda tak ani nezacal vyvadet. 😉

bruckner
10. únor 2018

@kamino krásný pejsek, taky jsme měli westíka....a mimi samozřejmě taky 🌸

kamino
10. únor 2018

@bruckner puvodne jsem chtela skota, ale priteli se vic libi plysak. 🙂 🙂

smudlinka24
11. únor 2018

Je mi smutno, kdyz ctu, ze se pejskove davaji pryc po prichodu miminka. Moje psi holky a jsou to uz damy v letech taky nebyly rady, ale do mesice to bylo ok. Seznamit, ukazat hranice a hlavne se pejskovi venovat jako doposud, aby se necitil odstrceny (ano, je to narocne), ale pak budou s mimcem prima partaci.