icon

Dvě děti krátce po sobě. Zvládli jste to v pohodě?

rejalin
7. čer 2021

Ahoj 🙂

s manželem jsme se rozhodli, že pomalu začneme pracovat na dalším dítěti. Syn (9m) byl (a je) hodně kontaktní, prvních 6m jsem ho téměř celý den nosila, moc nespal.. Navíc z jistých důvodů jsem (a budu) na většinu věcí sama, takže mám samozřejmě z dvou malých dětí dost obavy, jak to budu zvládat a jak si udržím zdravý rozum (je mi samozřejmě jasné, že to může trvat, než se povede...).

Tak jsem si říkala, že by bylo hezké slyšet nějaké pozitivní zážitky od těch z vás, které mají děti takhle krátce po sobě 🙂 toho " strašení" a odrazování mám kolem sebe dost.

Máte to některá tak, že první dítě bylo náročné a druhé bylo takové to "hodné" mimčo jako z reklamy, co pořád spalo, vydrželo samo ležet atd.. ?

Měli jste děti takhle blízko po sobě a zvládaly jste to v pohodě?

Popřípadě je něco, co jste u druhého prcka dělali jinak?

Klidně i něco jiného, co vás napadne. Moc děkuji za odpovědi ❤️

Strana
z3
marimanta
17. črc 2021

@rejalin u nás to bylo tak: rok první: muž odjíždí deset dní před porodem, vrací se za půl roku. Rok druhý: muž odjíždí chvíli před prvními narozeninami prvorozené a asi měsíc po zjištění těhotenství. Vrací se za půl roku. Rok třetí: muž odjíždí pár dní před druhými narozeninami a mladší má čtyři měsíce. Vrací se za půl roku. Žádné hlídání ani vozeni kočárku někým jiným až na pár výjimek neproběhlo. Dneska čekame páté 🙃

Strana
z3