Jak překonat odpor k sexu na mateřské
Po narození miminka mne manžel v mnoha ohledech zklamal a trvalo mi asi půl roku, než jsem ho dokázala znovu respektovat a přijmout ho, jaký je. Nedokážu však navázat na sexuální život. Vždy si připadám jak znásilněná a mnohokrát se mi "při tom" zvedá žaludek. Když se zeptá, jak se mi to líbilo, nelžu mu (což ho šokuje, ale nechci předstírat). Odvolávám se na hormony spojené s mateřstvím a že to bude určitě časem lepší. Nicméně si tím úplně nejsem jistá. Občas se mi zdají sny, že jsem se s ním rozvedla a cítím se opět šťastná a spokojená. Ale to je jiná věc... teď mě hlavně zajímá, co by mi mohlo pomoci překonat odpor k intimnostem s mým manželem. Pokud jste to některá zažila, jak jste to řešila?
holky, tyto rady já si dávno poradila sama. nic z toho, co žena vymyslí, bohužel na toho mého nefunguje. my jsme prostě už na konci štace. bohužel. já už fakt nemám co dalšího zkusit ☹
Hlavně na to nespechat - i když na kole se pohádáte než vyjedete nebo vám poleze na nervy tak se překonat - necekat hned velké výsledky.... nebo být doma a pustit si film nebo se jít projít nebo klidně pivo proste hlavně být spolu....a hlavně neresit nic - proste nechat být starosti a trápení kdo komu co udělal a kdo co řekl a či je ti vinna... nerypat a pokud začne on tak neresit co mele a placa - to nikomu nepomůže a když už jste spolu řešit problémy to vede opět k hadkam... nechat vše chvíli spát a jen být spolu.... a fakt začít u sebe - nerikat si dokola jak se změnil a je jiný apod ale fakt tím kafem a pusou....vím ze má rad svíčkovou tak mu ji uvarim v sobotu../ jen tak a nerikat mu to ani dopredu a necekat pochvalu ani se nevchvalovat jaká jsem skvělá ze jsem ji vařila jen kvůli němu - ne, proste uvařit a dat mu ji na stůl.. pusu a dobrou chuť, taky je dobre zamyslet se jak často se usmivame - nerikat není důvod apod ale usmat se dotknout se ho během dne...třeba jen dat ruku na rameno nebo na zadá.. sem tam pochválit ale ne nesmyslné - jeee to je super ze jsi donesl domu to a nebo ono nebo opravil ten botník.... nebo aby zaslechl ze ho chválíte když mluvíte s kamoskou nebo mamkou - představ si Béďa mi dnes udělal radost, opravil botník, kolo...
taky je dobre uvědomit ze my ženy části vše bereme už jako samozrejmost a moc se neusmivame na muže - jsme hotove unavene....
A lamentivanim kritikou ani po zlem se nic nezlepší 😉
@blahova_andrea já vím ze někdy to nejde... ale beru to tak ze to čtou i ostatní 😉 chce to zkusit a necekat výsledky brzy podle mě to proste trvá.... mrknu na tvoje příspěvky 😉
@lioness34 jo, ostatním, kdo je na začátku cesty to může pomoct. pokud mají muže, kterému na nich v skrytu duše ještě aspoň trošku záleží, tak toto vše může pomoct. i tak mi ale přijde nespravedlivé, jak my máme být pořád ty chápavé a snaživé a pánové se jen vezou a my jen čekáme jestli se teda něco zlepší nebo už na nás fakt kašlou ☹
@blahova_andrea vinu za krachují vztah opravdu nepocituji.... no proste já nevěřím tomu ze vinnu má jen muž, nikdy není jen chyba na jedné straně - dva milující lidi a najednou jeden je blby a chová se hrozné? Proste nezlob se, to je podle mě blbost...
a ze se snažíš dva roky a nic? Podle mě Nesmis chtít výsledky hned a hned čekat ze to bude jako kdysi.... ano není normální nemít sex 2 roky ale zase nikoho nedonutis (netvrdím ze ho nutis 😉) proste to je problém...ale nelze o tom mluvit pořad třeba nebo aby on měl pocit ze je mu vyčítáno nebo to ze ty chvíli jsi v pohodě nebo se snažíš a on najednou musí ... musí to nebo musí ono....
Nevím zda jsi to tak dělala ale zkoušela jsi být normální - ne presladka ale normální občas se usmat a nechat ho úplně volné ??? Proste nic neresit... udělat pro něho něco ale nevycitat nemluvit o problémech a neresit?? Někdy je totiž problém ze se až přespříliš řeší... on ví ze má problém...ze mate problémy... a třeba prave utika k PC ze nechce řešit nechce vidět pravdu ze mu třeba sex teď nic neříká a nechce aby mu někdo vyčítal... a nechce teď nic řešit protože se řeší neustále - nevím zda to tak je u vás jen přemýšlím 😉 neber to špatne - jen sama ze svoji zkušenosti vím ze my si myslíme ze je to řešení v pohodě nic špatného jsme neudelaly nerekly a máme to jako normu ale chlapa to zasáhne a proste má pocit ze přeci ví a netřeba mu to říkat připomínat a hlavně problém je aby sex nebyl povinnost.... to ze ho teď nemáte neznamená ze nebude za měsíc dva - proste nechat ho dýchat... a jak píšu opakovane nevím zda ro tak mate nebo ne - nechci se té dotknout.... já verim ze z tvého pohledu jsi udělala maximum jen oni to vidí jinak.... a nemyslím pořad se ohlížet na chlapa - jen proste se podle mě ty sis ho vybrala a sama jsi napsala ze problémy jsi měla s vícero muži - zda není k zamyšlení zda něco nedelas blbě ty - nevědomky nemusíš to vůbec myslet špatne a nebo zda nemáš špatný vyber typu chlapa 😉
@blahova_andrea tak to podle měl ale není - chapave - já si nemyslím ze se mas sklanet a tolerovat atd - jen třeba mluvit jinak a netřeba opakovat to samé dokola... z nějakého důvodu jste se milovali a ten cit tam byl a podle mě je... zase cely život je cesta stejne jako vztah. Mění se a někam jdete....
Nemyslím ze řešením je jednat v rukavickach.. myslím jen ze my ženy máme občas velká očekávání. Chceme hodne věci vyřešit hned a teď protože my potřebujeme mít vztahy ok. Ale někdy je lepší i nedělat a neresit..// říci si řešilo se dost. Já Té miluji i když mě teď vytaci všechno co říkáš a děláš.... dopřát čas což je strašne těžké..///
@blahova_andrea pokud všechno selže, pak není jiné možnosti než jít každý sám svou cestou... Moje maminka si taky špatně vybrala, v šestnácti jsem ji prosila ať se odstěhujeme, už jsem měla dost těch hádek... Vydržela s ním dalších šestnáct let, čekala až ségra dostuduje vysokou. Obětovala se, ale za cenu toho, že mamka i ségra mají nervy v prd..i. tak se tím rozchodem netrap, určitě je to tak lepší 😃
@blahova_andrea teď čtu ze špatne jsi vybrala - já si to nemyslím - zkus se odprostit od očekávání co vše on děla blbě a jak je špatný... neznám podrobnosti ale opravdu zkusila bych začít sama u sebe a nic po něm nechtěla.... mě tenkrát manžel stval a on takhle začal - věděl ze jsem naštvaná a myslela jsem si ze se to už nikdy nespravi - začal dělat pro nás vztah maximum i když věděl ze to neocenim a nekritizoval neřešil vůbec mi nenadaval a šel a udělal věci za mě... a byl normální - nedky až moc hodný a někdy úplně normální, ale bez vycitek a bez očekávání.. a tím mne de facto získal zpět - byly vlny nebylo to tak a po 5ti měsících dobrý.... 23.1 výročí a od té doby ok.... proste se postupně to moje rypani přestalo..... ale trvalo to dva roky klidu doma určitě.. jo pohádali jsme se. Nikdo se neponizoval a ani já nebrala ze se ponizuje proste jsem viděla ze mě miluje. Dnes mě někdy leze na nervy neskutecne a řeknu mu to ale pak stejne vstanu a udělám kafe nebo buchtu co má rad a podekuji atd poprosím a hlavně fakt žádná očekávání nebo predpokladani ze se bude chovat ten druhy tak nebo onak..... ono je to strašne svazující když víš ze teď musíš to nebo ono...
Stejne tak si tvůj manžel muže říci ze si kdysi špatne vybral 😉 a být z toho nešťastný.....
Já bych fakt zkusila udržet se - vím jak je to těžký - neresit. On když uvidi ze muže jednat sám za sebe což potrva ze po něm nic nechceš nevyžadujes ten ho mas rada - viz kafe svíčková apod tak časem se to muže změnit...
@lioness34 myslet si můžeš co chceš. podle mě dva roky teda rozhodně není, že chci všechno hned. stačilo by aspoň něco. ale naopak je to jen horší a už nemám zájem o nápravu ani já. ti, co nás znají, tak vědí či dost tuší. já mám svědomí čisté. mít s někým vztah jen jednostranně prostě nelze. vysvětli laskavě tomu mému, že člověka k sexu nutit nelze a že to, že to nemá po devíti letech každý den, když se doma vlastně ani neobjeví, fakt není nic divnýho!!! a když žena trpí nezájmem a v některých směrech domácím násilím, že na něj nebude celá žhavá!!!
ano, on může hodně věcí vidět jinak, ale od toho mu narostla pusa, aby komunikoval, aby řekl, co mu vadí nebo co si přeje. proč se to furt radí jen ženám, které vlastně muži ani nechtějí poslouchat, ale oni nemusí nic?!
souhlasím, že mám špatný výběr mužů. beru, že kdysi jsme byli mladí a prostě jsme se vyvíjeli každý jinam. s dalším katastrofa a pak jsem si řekla, že nebudu vybírat a zkusím jednou nechat osud, ať si někdo vybere mě. no to jsem tomu očividně dala ☹ 😀
o lásce už se o nás nemluví dlouho, ta už asi neexistuje. je to spíš setrvačnost, povinnosti, děti, majetek.
jo, nechat plynout. to je i jeho strategie. asi by jste si rozuměli. jenže v jeho podání je to dělat hluchého, slepého, ignorovat, nezajímat se, nereagovat, utíkat. takže ano...plynulo to tak dlouho až to prostě odplynulo
@kittyy17právě taky nechci dopadnout jako moje máma a tchýně a nechci, aby děti vyrůstaly v tom co já. jediným pokrokem k lepšímu je mi to, že z hádek tedy už je ignorace a ticho. to ale také není dobrý vzor ☹ ale furt lepší než neustálý křik, výčitky, vyhrůžky, vydírání případně létající talíře 😅
@blahova_andrea tak pokud probíhaly hádky tak dříve asi taky řešil.. Heled já do vaše vztahu nevidím a ani jeho nebo tebe nesoudim... vůbec si nemyslím ze ty jsi kráva a on je úžasný nebo naopak.... jen jsem psala co mě napadá a ze z vlastní zkušenosti vím ze třeba já něco řešila a myslela jsem si jak mam báječný postup a dělám maximum a on je ten špatný a přitom chyba byla i u mě to je cele..
Pro mě třeba argument ostatní vědí není argument.... a ani třeba bychom si my dva rozumneli - já mam ale svého manžela a jsem za něho rada....
Mě přijde ze vidíš jen sebe ze se snažíš a on nic ale on to muže vidět stejne ... taky muže vidět ze si blbě vybral.... a třeba opravdu ty by jsi byla spokojena s někým jinym a on taky... já nevím.
Nejsem proti tobě jen si myslím ze když jsi ho milovala a on tebe ze proste není chyba jen na jedné straně ale vždy to jde ruku v ruce s partnerem.
@lioness34 promiň, ale já začala sama u sebe dávno. fakt jsem všechny ty obecné rady zkusila a v podstatě jsem v jeho očích asi akorát víc klesala a ponižovala se. já bohužel neznala včas jeho rodiče. jinak bych prchla z té vize, která se naplňuje. holt něčem vyrostl a ten vliv nejde překonat, když on sám nechce.
vidíš, ty jsi muži za snahu stála. já jemu za ni prostě nestojím.
ano, i on si tehdy špatně vybral. je mi to jasné. jenže takové, jako je jeho matka už se dnes asi nerodí 😀 vzájemně jeden druhého očividně už dlouho děláme jen nešťastnými.
nehodlám trávit život tím, že mu budu dávat najevo náklonnost a čekat jestli ji bude jednou opětovat. na to je život krátký. už nemůžu a ani nechci!
sám za sebe si jedná už dlouho. to, že si pořídil rodinu ho vlastně nijak neomezuje. kdyby se věnoval aspoň těm dětem a ne jim furt jen něco sliboval a pak se na ně vykašlal ☹
@blahova_andrea jasné - ty sama znáš situaci nejlíp a víš v čem žiješ.
Já nevím - já jsem toho názoru neponizovat se - i v době kdy mě manžel stval jsem ho neponizovala...
Ono je to těžké...
drz se a přeji ti ať jsi spokojena 😉
@lioness34 mě ale uráží a ponižuje muž. tím svým zásekem už si asi jen snažím uchovat poslední zbytky důstojnosti. já už fakt po tom všem nevidím cestu zpět
@blahova_andrea to se muže stát. Podle mě ale není cesta zpět tak ze to bude jako dřív.../ vztahy se vyvíjí a jakoby jdete někam.... a někdy ti dva už spolu jít nedokážou..... ale zpět v tom smyslu aby ti bylo jako dřív - on žádný vztah nebude jako dřív....
A pokud to myslíš jako tak ze by jsi s nim žila intimne tak to taky chápu - někdy ro opravdu nejde.
@blahova_andrea a pokud to tak v sobě mas ze nechceš a ze to nejde a nepůjde tak to tak mas a hotovo.
Já si třeba myslela ze už s manželem spolu nebudeme - ze už ho nikdy milovat nebudu a nechci ... a on mě přesvědčil a nějak to ve mě změnil .. proste myslím si ten pokud to je láska a jeden z nich opravdu chce a snaží se ze se to dá změnit - ale jednak se musí mít rádi a proste to je jen krize a taky tam nesmí být ponižování apod - ono my si s manželem nikdy ani sprosté neřekli a ani krávo.... pořad tak nějak udržujeme tak nějak se snažíme nechci říct úroveň...my se urazime klidně i slušně 😁😁 ale to je jiná...
Proste jako žena já bych dělala to co jsem napsala tady v předchozích věcech a kdyby to trvalo dlouho a stále nic určitě se neponizovala nedolejzala apod a časem to vyřešila jinak..
@blahova_andrea Ahoj, jak je to možné, že se ten tvůj takhle změnil? Mám zkušenost z předchozího vztahu, kdy přítel byl super, ovšem jen do doby, než nastaly problémy či nějaký diskomfort. Jenže bez těch problémů jsme nejdřív žili celé roky, tak jsem neměla úplně možnost ho otestovat (i když teda intuice něco říkala, hm, já ji umlčela). Byli jsme spolu 10 let, do mých 33. Ono je hrozně důležité, jak píše @pulecp , nepěstovat v sobě hořkost, a takové ty názory jakože "dnešní chlapi za nic nestojí". Není to pravda! Můj bývalý teď výborně funguje v manželství se ženou, která k němu pasuje lépe a prostě v něm umí vzbudit toho ochranitele, co se perfektně stará o rodinu a děti. A mého současného jsem si už vybírala s větším rozmyslem, hlavně jsem nejdřív byla 2 roky sama a přemýšlela, co vlastně přesně od partnerství / manželství chci, jak se chci vedle svého muže cítit a co mu můžu poskytnout já. Myslím že jsem se prostě přenastavila, a "přitáhla" si přesně takového muže, jakého jsem chtěla. Jsme spolu už skoro 7 let, krizové situace nastaly taky (třeba dítě co skoro 3 roky nespalo), a vztah pořád funguje. Samozřejmě netvrdím že mám patent na šťastné manželství, ono se může kdykoli stát cokoli. Ale nenervuju se tím.
Ve zkratce: pokud to dál nejde, tak prostě nejde. Zanalyzuj, co se stalo, pouč se z chyb, a přemýšlej nad tím, jaké muže bys v budoucnu chtěla. A on si tě najde, tak to prostě funguje 🙂
@lioness34 jako dřív to samozřejmě být nemůže. to je jasné mě. jemu ale ne. někdy se holt cesty rozejdou, když si každý představuje spokojený život jinak
@lioness34 jo, tak já už došla do té fáze, že je potřeba to řešit jinak 😉
A jinak segry chlap třeba - dnes už ex, řekl ze jsem se dokázala “jen” dobre vdát .... já jsem s nim jednala slušně sle nechávala jsem jak s nim muže být - strašný debil a s nim bych nevydržela ani víkend jako svagrova, vychcanek apod - kafe buchtu a 2h návštěva ok ale jinak na ránu 😁
@guinea nějaké ty signály byly, ale tak každý máme chyby, nejsme denně stoprocentní a navíc láska je slepá, že? bohužel nejvíc se vybarvil po přestěhování k jeho rodičům. já neříkám, že nejsou i fajn chlapi. pár kamarádek mělo štěstí. ale nejsem tak naivní, abych si myslela, že některý z nich čeká na mě. ani o to tak nějak nestojím. moje myšlenky fakt nejsou směrem si najít lepšího, ale spíš zvládnout se o nás postarat sama.
@blahova_andrea pokud si to takhle nastavis tak to tak budeš mít 😉
@blahova_andrea Tak v jedné části s tebou naprosto souhlasím - a to že pokud budeš ekonomicky soběstačná (tj. postaráš se o sebe i děti), tak to ti dodá hodně velký klid a i pocit uspokojení. Je hodně holek, co jsou ve špatném vztahu roky, a čistě jen proto, že by to samy finančně nedaly.
Jenže ta druhá část tvojí zprávy, ta by stála za přezkoumání. Nejsi tak naivní, aby sis myslela, že na tebe čeká fajn chlap? V čem spočívá ta naivita? Proč myslíš že ženy, které chtějí fajn chlapy jsou naivní? Tyhle špatné přesvědčení většinou člověk udělá v krizové situaci, ale pak když ta situace pomine, tak už je nepřezkoumá a žije podle nich dál. Jako např. já jsem nedávno zjistila, že jet vlakem je celkem pohodlná záležitost 😀 Předtím jsem naposledy jela vlakem asi před 20 lety, všechno bylo špinavé, dveře nešly otevřít a ještě mě obtěžovala banda opilých vojáků, že jsem měla i dost nahnáno. Takže jsem si udělala v hlavě přesvědčeí že jet vlakem je pomalu hazard se životem, a pak jsem se 20 let podle toho chovala. A jak jsem se divila, jaký je to teď pomalu luxus! Úplně zbytečně jsem možnost jezdit vlakem tolik let nevyužila. No a stejné je to se vztahy / muži. Jeden hajzlík tě naštve, něco ti provede, a ty si řekneš že všichni jsou hajzlíci a tak se o ty fajn chlapy úplně zbytečně připravíš.
@blahova_andrea ještě mě napadá, pamatuju si ze starších diskuzí o pěnězích, že jsi psala, žes vyrostla v nedostatku a že je to lepší, protože pak vyžiješ s málem, a taky děti učíš že nemůžou mít všechno. Jestli prostě všeobecně nemáš problém s tím věřit, že I TY můžeš mít hojnost?! I v těch vztazích...
@guinea problém je, že já zřejmě z těch, které dokáží sami uživit tři lidi. vždy byla moje noční můra, že zůstanu s dětmi sama ☹ moc dobře vím, že proč je tolik žen, tam kde být nechce ☹
neřekla jsem, že ženy, které chtějí fajn chlapa jsou naivní. ale u sebe bych považovala za naivitu, kdybych si myslela, že na mě čeká někde super chlap. ale hlavně já vůbec nemám zájem řešit novýho chlapa 😉 hlavně jestli ze mě bude samoživitelka, která sotva stíhá běhat mezi prací, školkou, školou a domácností, tak budou chlapi asi to poslední, co mě bude zajímat 😀
@blahova_andrea Tak kdybys po rozpadu vztahu HNED začala řešit dalšího chlapa, tak by to nebylo moc normální, to je jasný 🙂 Spíš myslím po tom, až se stabilizuješ... A nesnaž se nabrat si na bedra všechno. Tvoje děti mají tátu, takže ten by měl aspoň slušně platit. Nebuď zbytečně hrdá. Okradla by ses o čas trávený s dětmi, kdybys musela pracovat o to víc, co bys nedostala na alimentech... A co se týká toho, že budeš sama... Já jsem to nikdy nezažila, ale určitě jsou i holky, které zůstaly samy a dávají to. Ty by ti poradily.. Já se vždy snažím inspirovat těmi, kteří jsou úspěšní, dívám se na to, CO PŘESNĚ dělají, že zvládají. Určitě by ti tady holky, co jsou s dětmi samy, taky poradily. Hlavní je se tomu nepoddávat, a moc se nerejt v příbězích těch, které to nedávají...
@guinea nehodlám se vůbec pídit po těch, co to nezvládají 😀 ale ani se sama bezhlavě do toho neženu. ze dne na den to zvládnout prostě nejde. ne tak, aby tím netrpěly děti, které nakonec stejně trpět budou, tak proč jim to dělat horší.
Ahoj, nečetla jsem všechny odpovědi, ale za sebe radí jednoznačně: Nepřekonávat! Nevím, v jakém směru Tě manžel zklamal, ale odpor po porodu je často daný i hormonálně, vyčerpáním apod. Známá byla kdysi s manželem z podobného důvodu u sexuologa a měli nařízenou přísnou abstinenci po dobu nejméně půl roku. Jít před odpor totiž často znamená jediné - nevratný a neávratný proces averze k manželovi....

@lioness34 rady moc hezké, ale takto vidíme my ženy, ne oni 😉