icon

Jak vyjít s mužem?

ala884
5. kvě 2017

Ahoj holky,

máme chlapečka starého tři měsíce, je úžasný, zdravý, krásný, asi jako každé dítě pro svou mámu. Mám problém s manželem. Jsme spolu 4 roky, dítě bylo chtěné, manžel malého miluje. Když jsem chodila do práce bylo všechno fajn, v těhotenství taky. Po porodu mi doma s ničím nepomůže, říká mi, že jsem doma, co on by za to dal, pořád mi nadává, že mám v baráku bordel, nic nezvládám, jsem pomalá. Denně mu vařím. Vyžádal si i večeře. Dobře, dělám i to, starám se o prcka, domácnost se vším všudy. Přijdu si, že jsem pro něj už jen služka. Jako by pořád zkoušel, kam až může zajít. Nerada se hádám, ale taky si nechci nechat skákat po hlavě. Nespím s ním, nemám na to chuť, nechce se mi. Vím, že je to chyba. Nějak už nevím, kde a jak začít. Nemám v sobě intrikování, ale přijde mi, že chlapi nás ženské k tomu nutí. Kolikrát mi řekne tolik škaredých věcí, pak mi řekne, že byl v afektu, že se omlouvá. Nechci působit dojmem ubrečené chudinky. Zastávala jsem v zaměstnání vedoucí funkci, měla jsem na starosti padesát lidí. Rozhodně si nemylím, že bych byla neschopná, jak on mi předhazuje. Po máhám mu s jeho firmou. Je fakt, že mi hormony tzv. "zatemňují" mozek, ano, mám plnou hlavu našeho syna a hodně věcí se nepamatuju. Už nějak moc nevím, jak s tím bojovat. Žijeme jen jednou, člověku se povede přivést na svět krásné, zdravé dítě, je na to hrdý, každý den s radostí sleduju, jaké pokroky náš chlapeček dělá, raduju se z toho, ale jen co manžel přijde z práce, tak se děsím, co zas bude špatně, co jsem zase neudělala. Někdy to dokážu přejít a zasmát se tomu, ale někdy mě to zase dostane na kolena a brečím v koutě zlomená jak indiánský šíp. Mohl by mi někdo poradit, jak se s tím vším poprat?

Strana
z5
guinea
5. kvě 2017

@fyii Tak otázka je, jestli ho chceš naštvat, nebo dosáhnout svýho...

fyii
5. kvě 2017

@guinea no kdyz zacne prudit tak vim, ze nema cokoliv smysl nic podstatnyho resit. Co chces rict na to, ze prat se nemusi, zehlit taky ne, o vytirani nemluvim, ono se to totiz u nas dela samo🙂 ale cisto byt musi samozrejme. Proc utirat prach, kdyz se preci neprasi. Takze tyto diskuse o nicem proste odmitam vest nikam to stejne nevede.

marcicek84
5. kvě 2017

@ala884, @fyii - myslím si, že se tvůj muž ještě nesrovnal s novou situací, tak reaguje přehnaně, dále neví pořádně co obnáší péče o dítě se vším všudy, myslím, že 1-2 denní zkouška toho udělá víc než vysvětlování, které nikam nevede...
Také jsi nepsala, jaké měl servis před narozením dítěte, jestli to co děláš teď jsi dělala i před tím, nebo to jsou nějaké novinky, jak dosáhnout jiné hranice
No a nakonec ohradila bych se vždy, když by se mi něco nelíbilo se slovy, nejsi malé dítě, to mám teď na rukách, pokud sis nevšiml...
ono tyhle problémy, pokud se nezačnou řešit včas, tak se partneři hodně odcizí a ty rodiny se pak rozpadají, takže bych začala stavět hranice a tam bych ho držela a nenechala se, sice si bude muset zvyknout, ale čím dřív se s tím začne, tím dřív to pak bude zase ok...
co se týče pěněz, neexistovalo by, aby peníze nedával...

karlajasmine
5. kvě 2017

Ještě dodám že pokud si partner na něco stěžuje, např "nemám uvařenou večeři" a vy mu ji okamžitě začněte vařit, dáváte mu tím za pravdu. Chlap si řekne "tak fakt nic nedělala a má čas mi vařit večeři". zatímco vy makate na 150% a začínáte ho pomalu nenávidět. daleko lepší přístup je dát mu jasně najevo, že na vaření večeře bohužel s novorozencem čas nemáte, ale že se můžete ve vaření střídat / dát si chleba na grilu / restaurace / jiné řešení.

marcicek84
5. kvě 2017

@karlajasmine - jo řekla bych mu, večeře? však je, ohřej si párky z lednice, ve spíži máš chleba a v lednici pivo, tak bys měl být spokojenej 😀 😀 😀

fyii
5. kvě 2017

@marcicek84 servis mel stejny i pred malym. Souhlasim, ze netusi co obnasi pece o mimino. Ale bohuzel s jeho nezodpovednym pristupem i k sobe, nevim jak ho donutit aby prilozil ruku k dilu a maly prezil bez ujmy. Nikdo to doma nedelal tam bylo prioritou byt hlavne pryc z baraku a flakat se v prirode od vyhlidky k vyhlidce. S penezma me chce donutit abych na nem byla zavisla. On si chce sporit a zadny drobny to fakt nejsou. Takze kdyz mi da jako odmenu 3000 mesicne jako na malyho tak mam mit dost. Tohle je hodne osklivy a to vi, ze jsem vydelavala i vic nez on. Neni mu lito dat 2000 za obed.menu coz me prijde treba zcestny a odmitam to. Neni to lehky, ale je fakt jak beran.

msimankova
5. kvě 2017

@karlajasmine napsala jsi to dobře, u mně osobně k tomuhle vede cesta zřejmě přes momentální situaci, kterou jsem si kdysi neuměla ani představit. Jsem víceméně rozhodnutá jednou odejít, bohužel teď nemám kam jít a peníze mi stačí pro mně, dcerku a náklady na jídlo apod. Není to napořád, až začnu pracovat, dám se dohromady a půjdu, v tomhle život prožít nechci, a hlavně mám pocit, že by mnou dcera jednou oprávněně pohrdala ;)

aiva01
5. kvě 2017

@ala884 mozne reseni je, ale take fakt, ze to nemusi pomoct. Jako Vam uz tu prede mnou par " spolutrpicich" radilo, dat mu ochutnat stejnou medicinu. Chapu, ze se od 3mesicniho mimca bojite odejit, ale nic jineho Vam nezbyva. Doporucuji nejprve vyzkouset ho na cele dopoledne nebo odpoledne( dle moznosti manzela) s tim, ze potrebujete ke kadernici nebo k lekari nebo neco, co "uzna"( mozna take, ze Vam "neuzna" zadnou vymluvu). Pokud by to vyslo a o dite se chtel starat a staral by se hezky tak priste bych pridala a aby se staral o dite cca 6 hod. Pak uz cely den a vikend. Je pravdepodobne, ze po par hodinach stravenych s detskem Vam uz " vychazky" na dlouho nepovoli, ale to je jedina moznost, jak ho donutit, aby si uvedomil, ze zenska na rodicaku se neflaka. Sama vstavam podle male mezi 6-7h a chodim spat v
22.30 bez jedine prestavky...denne. Kazdy muz, ktery to nechape, pochopi, az kdyz si to sam zkusi... ale na delsi dobu. Par hodin hlidat prcky neni nic. Jdou na prochazku, prebali, nakrmi,pusti pohadku na mobilu a hotovo. At k tomu uklizeji, vari, perou staraji se o zahradu, domaci zvirata atd atd atd....drzim palce. Je to tezke.

mialagia
5. kvě 2017

@ala884 tyo tak já jen koukám, co tu ty i jiné ženy píšete 😮 to promiň, ale to mi vůbec nepřijde normální..A změna situace ho tu podle mě neomlouvá, to je spíš něco v povaze bohužel..Hele já 3 měsíce po porodu jsem byla ráda, že zvládnu kojit, umýt sebe i dítě a občas zapnout myčku a pračku😀doma bordel, chlap občas uklidil, jezdil nakoupit jídlo, vařil když měl čas, jinak jsme objednávali jídlo, nebo babičky navařili..páč viděl, že já jsem celkem hotová a je prostě hodný, tak to bral automaticky..Já tohle nechápu, myslím, že to zvládáš všechno skvěle, ale máš doma manipulátora, co se tě snaží jen srážet..Je jasný, že odjet od 3měs. mimi není moc reálné, tak co odjet s mimi od muže na chvíli?se bojím, že s ním to budeš mít těžké a furt hrát hry a strategie, jakoby boj o moc a to mě by teda nebavilo, unavovalo..A ty peníze taky jako nástroj manipulace..Já když jedu nakoupit, jen řeknu dej mi kartu miláčku..

japona
6. kvě 2017

@fyii Na vašem místě, bych manželovi na ferovku navrhla, že bude doma s dítětem on, bude dělat veškerý domácí servis a vy budete chodit do práce a posílat mu trojku mesicne na dítě! O vikendu budete odpocivat a vyletovat. Svoje peníze si budete spořit ci utrácet za blbosti a on ať si třeba pronajímá svůj byt.. zdala by se mu tato alternativa prijatelna? Asi těžko. Proto nechápu, že je v opačném prijatelna pro vás..

vineta
6. kvě 2017

Ach jo, holky, je mi z toho smutno. Nenechávejte si takový chování líbit.

dareen
6. kvě 2017

@japona souhlas absolutní. ...dnes se všude propaguje genderova rovnost. .tak proč ne? Zejména na tech manažerských postech se ženy vracejí dříve -takže to bude muž vědět -že to není mlácení prázdné slámy. ...
A pokud by začal s tou socialkou-tak to je spíš k smíchu. ....to jde vidět -ze jeho informace prameni z TV serialu 70.let..:wink:

fyii
6. kvě 2017

@japona dik za nazor. V urcitych chvilich je muj muz na zabiti. Jinak dokaze byt i relativne v pohode a celkem to s nim jde. Nesmim po nem "chtit " domaci prace, protoze to se u nich doma nevedlo. Kdyz nahodou neci udela tak pak to pul roku slysim jak se sedrel. Ze mu o to musim petkrat rict je jina. Kazdopadne za malyho jsem stastna on asi taky i kdyz to dava zvlastne najevo. Az me to doma nebude na tolik bavit a bude to neunosne, vratim se do prace. Bohuzel bude muse nastoupit nejaka pani na hlidani. Zaplatpanbu, ze mam tu moznost a ten "luxus", ze mam nasporene vlastni penize a nejsem fakt na nej zcela odkazana. Spis me mrzi jak se chova takovy nebyl. Urcite nesouhlasim s tim, aby na malyho daval 3000 at penize mam nebo ne, jde o princip. Sam by doma urcite nezustal a domaci prace v mem rozsahu by ani nedelal je proste jak beran. 🙂 ale kdyby se cokoliv stalo vim, ze by penize uvolnil

japona
6. kvě 2017

@fyii Takže jde o vysi příspěvku na dítě. Zeptejte se, kolik by si představoval, že byste mu mela posílat, kdyby zůstal doma on, a ať se podle toho zaridi🙂

japona
6. kvě 2017

@fyii Nehrajte si zbytecne na hrdinku, že vše dokážete utáhnout sama (např.
z úspor). Pokud financování nenastavite na začátku, později budete měnit těžko..

kacenecka_24
6. kvě 2017

@fyii no nezlobte se, ale kopnout ho do pr....

guinea
6. kvě 2017

@japona Souhlas, nehrajte si na hrdinky! Nebo na "hrdé" ženy. K čemu to? Mám známou, její přítel opravdu hodně vydělá, ale dali se dohromady oba po třicítce, oba sice v té době bezdětní, ale už rozvedení, takže zvyklí žít nějakou chvíli za sebe. Tak to pokračovalo i ve společné domácnosti, a pokračuje dodnes, kdy mají dvě děti. Chlap udělá jednou tejdně a nákup jediné další, co platí, jsou dovolené se syny (plus sportovní výbava). A samozřejmě motorky, auta, atd. Bydlí v jejím bytě, takže vše okolo bydlení plus další nákupy jídla, drogerie atd. táhne ona sama, a fakt nemá ani aby si koupila kabát. Ale její vina, je jí trapné si mu říct o peníze. On za ty roky, co jsou spolu vůbec netuší, kolik ta domácnost stojí...

ala884
autor
6. kvě 2017

@prostejina zkusila, ještě zkusím

ala884
autor
6. kvě 2017

@kacenecka_24 jj, taky mi to tak připadá, proto jsem zorganizovala třídní sraz, aby si to s prckem vyzkoušel, přijdu na kojení, a pak zase odejdu. On si všechno potřebuje vyzkoušet, tak mu to dopřeju.

ala884
autor
6. kvě 2017

@bledulka84 víš, mě to připadá všude podobné, nesnáším, když chlap začne brát ženskou jako automatickou věc. Už jsem udělala to, že jsem nenavařila, a proč? Nebylo mi dobře. Je to děsné, jak člověk musí bojovat o svoje místo na slunci. Ale proč se ti chlapi tak chovají? Co je k tomu vede? Ego nebo to že mají mozek v rozkroku nebo že mají víc fyzické síly? Nevím.

ala884
autor
6. kvě 2017

@msimankova jj, ve své podstatě jsem bývala velká bojovnice, občas se mi hormony odplaví z mozku a vím, že ve mě je. Jak píšeš, hormony se srovnají a člověk je silnější, matka lvice schopná bojovat za dítě ale hlavně i za sebe, když nejsem já v pohodě, jak můžu chránit toho drobka. Všechno bude dobrý 🙂

ala884
autor
6. kvě 2017

@fyii naprosto ti rozumím, i když můj chlap by se pro malého rozkrájel, ale ano, když malý začne kňourat, tak mi ho hned vrazí, ať s ním něco provedu, ale na něj je zlatý. Přijde mi to, jako by ti chlapi soupeřili s prckama, kdo je pro ženskou víc. Nedávno mi řekl, že on je na prvním místě, opravila jsem ho, že na prvním místě je prcek a vždycky bude. Neřekl mi na to ani popel. Taky mi to připadá, že chce, abych na něm byla všemožně závislá. Přišel s vidinou společného účtu. Nejdřív jsem byla nadšená, pak jsem si řekla, že ani náhodou. Holka, taky se drž, jsem s tebou, však mi těm pánům tvorstva natrhneme prdel 🙂

ala884
autor
6. kvě 2017

@valkyra222 do dětí mě neorganizoval, to u nás bývala slušná itálie, od prcka jsem sklidněná, nehádám se, spíš hned brečím, ale hormony poleví a bude líp.
To je mi tě líto. Můj muž taky mluví o býcích, ale na to je moc líný. Naštěstí. Auta máme, zaplať pán Bůh, každý svoje.

ala884
autor
6. kvě 2017

@guinea jj, přesně to mám v plánu, debat u nás už pár proběhlo, pořád je u představ, jak by to být mělo i finančně, že by mi měl přispívat, ale není to dotaženo, tak to musím dotáhnout do konce. Musím přitvrdit. Když jsem byla tvrdší, bývalo to lepší, viděl, že se jen tak nedám. Jak píšeš, ve své podstatě jsou srabíci. Stačí zavrčet a maj ocas stažený.

ala884
autor
6. kvě 2017

@karlajasmine máš naprostou pravdu. Jen někdy v sobě tu ženskou bojovnici nemám, nechce se mi jít do konfliktů. Ano, není dobré chovat se jako pejsek a čekat, že tě za to páneček pochválí. Protože nepochválí, ale zajde ještě o kousek dál. Protože mu to já-pejsek dovolím. Jsem z toho někdy moc unavená, ze všeho. Vím, že nejsem jediná na světě. Napsala jsi to moc dobře a máš pravdu. Vzhůru za sebe a bytí sama sebou, člověk žije jen jednou. Děkuju ti 🙂

ala884
autor
6. kvě 2017

@fyii
@marcicek84 když jsem chodila do práce, tak takové nároky neměl, měla jsem hodně náročnou práci, kterou respektoval, nároky si začal vymýšlet, co jsem s prckem doma. Máš pravdu, řešit se to musí, aby to nezašlo ještě dál. A řešit to chci. On když vidí, že jsem v pohodě a vysmátá a jako "buldozer" rázná, tak si mi skoro nic nedovolí říct, ale jak jsem citlivější, tak je to horší. Jak psala fyii, ne vždycky se člověku chtějí řešit blbiny ohledně úklidu, prostě někdy jdu a udělám, co chce, jen aby byl klid.

ala884
autor
6. kvě 2017

@aiva01 jj, to právě chystím, začnu s návštěvou třídního srazu, který bude odpoledne a večer, pak uvidíme, co bude dál. Nebojte, já se nedám a nevzdám. Moc děkuju 🙂

ala884
autor
6. kvě 2017

@mialagia budu tykat, pokud neva. Víš, jsem celkem tvrdý ořech a jsem tvrdá i sama na sebe, bohužel tím je i dáno, že víc vydržím, což je moje chyba. Trvá mi, než se ozvu. Ano, manipulovat se muž snaží. Ale jak psaly holky před tím, je to o pořádné rozmluvě, u nás i o dotažení věcí do konce, začátkem června ho nechám na odpoledne s prckem, na konec prázdnin plánujeme s kamarádkama babinec na 5 dní i s prckama, těším se. Hodně při mě stojí i jeho máma, kterou hodlám víc zapojit, aby si se synem promluvila. On na ni moc dá. Musím to řešit, tak to dál nejde. Stát si za svým. Musím si vážit sama sebe.

fyii
7. kvě 2017

@ala884 tak to vypada, ze fakt to mame doma hodne stejny. 🙂 podle me na ty prcky zarli. Pan tvorstva vnitrne zuri, ze ten prcek je proste na prvnim miste. Kdyz zabreci tak hold mamka jde a neco s nim udela, "na rozdil od taty, ktery si ten chleba muze namazat sam." Jsem celkem razna, taky zadna uslapla chudinka, ale proste penize mame kazdy zvlast a menit to nebudu. Abych dokladala ucty to proste nedam a nikdy jsem nedelala, nechci se tim zabyvat. Vzdy jsme vsechno platili napul nebo mi na to nejak pridal jako dovolene nebo extra vydaje a fungovalo to. To jen ted trosku dela sprajci, ale casem se to poda. Nepredstavuju si, ze mi da vyplatu a necha si jen kapesne jako to maji kamaradky, taky maji jine prijmy a jine naklady, ze jim z vyplat nic moc nezbyde. Chci si zachovat cast sve svobody a to samy manzel a malemu krouzky a podobne vydaje budeme platit spolecne. Az pujdu do prace nemame co resit. Jenze ted si chci malyho proste uzivat, kazdy den je jiny a uzasny a roste jak drak. To si vzit nenecham ani kdyz musim nekdy sahnout do uspor. Penize se daji vydelat a ten cas zase prijde tak proc to hrotit a otravovat si tim zivot. 🙂 mej se pekne a drz se🙂 odkud jsi?

bledulka84
7. kvě 2017

@ala884 co je k tomu vede? Asi zalezi, jak koho. U toho myho je to casto stres v praci (vzdycky se to objeví, kdyz v praci nestiha) vetsinou v kombinaci s necim jinym, ted opravujeme barak (po me babicce, je psany na me) a jsme tam posledni rok skoro furt a ted jeste dlouhodoby nedostazr

Strana
z5