icon

Maminky s průměrnými platy i byty, ale s paní na úklid, rychle sem

guinea
24. led 2018

Ahoj všem. Od té doby, co mám dítě, mám doma neskutečný nepořádek ☹ Samozřejmě průběžně uklízím, ale nestačí to vůbec, a větší úklid dávám jen na úkor spánku nebo práce (pracuji z domova). Nejsme sociální případ, ale ani bohatí podnikatelé, ve všem tak průměr, byt 3+kk. Poslední dobou přemýšlím čím dál víc o paní na úklid, třeba jednou týdně - jestli by to nebylo řešení, jak žít víc v klidu (protože mě ten nepořádek neskutečně točí).
Tak se ptám - jsou tu nějaké maminky, které to mají s příjmy i bydlením podobně, ale paní na úklid mají? Jak vám to funguje, jak často chodí, kolik stojí, a jak to přijal partner? Moc ocením jakékoli rady a zkušenosti (ohledně cen ideálně Praha a okolí).

Strana
z3
hani1234
24. led 2018

Já mám pro vás pochopení, byť uklízečku nemám . Vadilo by mi, aby se u nás vyskytovala cizi žena , kt vidí do mojich věcí atd, má přehled o tom, co kde mám atd. Jsem zkratka moc háklivá na svoje soukromí. A věřím, ze kdokoliv k nám vstoupí do našeho prostoru, tak za sebou nechává nějakou svoji energii, kt nemusí byt pozitivní atd.. Proste jsem tak trochu ujetá 😀. I když neříkám , ze by mi to někdy nepomohlo. Naše dcera je také nespavá a než uvarim , tak jsou klidně 4 odpoledne. Nicméně když nad tím tak přemýšlím, tak by u nás musela ta uklízečka byt pořád 🤔.. Nepořádek je tu pernamentně, ale takový ty roztahaný věci, modelína kam se podíváš , tu pastelka, tu čmáranice, tu kydanec od jídla .. Poklizime každý den , vůbec netuším , jak by to vypadalo, kdybych čekala na uklízečku 14 dnů .. 😀😀 Dá se to, sice těžce .. ale musí se. Držím palce

zuzineckah
24. led 2018

@guinea zapoj partnera s večerním uspáváním pokud je to možné a hned ti zůstane nějaký ten čas🙂 Sehnat spolehlivou paní na úklid, která bude pečlivá a nebude hrát na peníze není jednoduché. Já se už rozloučila se třemi... Pravda, poslední měla zdravotní potíže, takže to je jiný případ. Aktuálně nikoho nemám, ale sháním. Naposledy byla paní za 130/hod (P-Východ). Máme 3 děti, barák 160m2, zabralo jí to asi 5-6 hodin, jak kdy, chodila každý týden. Ale nejlépe uklízela paní, která brala 100/hod., potřebovala max 4 hodiny a to je právě ta poslední.
Pro mě je těch 150,-/hod strop, víc prostě nedám, nepřijde mi to pak už efektivní, i když se příjmem asi radíme mezi ty "zbohatlíky" a mohli bychom si to dovolit. Ovšem já mám za to, že pokud se nad penězi přemýšlí, tak je jedno kolik člověk vydělá, jde mu především o to, aby své peníze vynaložil rozumně a ne je vyhodil oknem...

bekyc
24. led 2018

@absintka19 Tak dítě si po sobě hračky uklidí, ok, a co dál? Asi těžko utře prach a umyje okna, popř. dá nádobí do myčky. Jako naučit dítě pomáhat je určitě super, ale ona to zas taková pomoc není, protože to trvá 3x delší dobu a ještě u toho nadělá větší bordel... To nemá s úklidem nic společnýho
Já bych být vámi do toho šla, Můj manžel je strašně pořádnej a čistotnej, já zas tak moc ne a navíc s dítětem už to není ani reálný, abych měla doma vycíděno. Mám ze sebe akorát blbej pocit, že nestíhám a nad paní na úklid už taky přemejšlim... znám hodně maminek který to tak maj.

jesica11
24. led 2018

Ja pani na úklid objednávám na mytí oken a na velký úklid koupelen nebo kuchyně. Přemýšlela jsem i nad pravidelným úklidem, ale mám 2 malé děti, které nechodí ani do skolky a predstava, ze bych jednou týdně obě děti sbalila a museli bysme na 3 hodiny z baráku, aby pani uklidila je pro me nepredstavitelna a když bysme se paní při úklidu motali doma, určitě by nadšená nebyla. Tak jsem si koupila roboticky vysavač co i vytira a jsem spokojená. Toto je můj pohled na věc. Ale až mi dcerky začnou chodit do školky, zrejme si paní na úklid zaplatim 😊.

zuzineckah
24. led 2018

@hani1234 uklízečka ve smyslu jak je tady myšlená ale nechodí uklízet kydance od jídla, nebo rozházené hračky. Přijde, aby vysmejčila koupelnu, wc, vytřela prach, vysála tam, kde při rychlém klidu nevysaješ, proběhla linku, naleštila zrcadla atd

hani1234
24. led 2018

@zuzineckah Díky za poučení ! 😀😀

latkovkybrno
24. led 2018

@berenika39 Přesně - dá to někomu práci a ženě ubyde stres. A to píšu jako matka 3 dětí - syn 5, dcera 3 a mimino 4měsíce. PANÍ NA ÚKLID NEMÁM, nemám doma bordel, ale jednou za čas by to chtělo POŘÁDNĚ vygruntovat, fakt pečlivě, a na to mi nezbývá čas a síly.. takže asi pouvažuji..

latkovkybrno
24. led 2018

Jo a hlídání pro děti nemáme žádné, jedni prarodiče nekomunikují vůbec a bydlí 250km, druzí jsou super, ale jsou 3hod autem odsud...

sakina99
24. led 2018

Mate prosim někdo kontakt na šikovnou pani na uklid z Prahy? Uz se jich u nas vystřídali asi 10, vždycky u agentur třeba skonci nebo jsou nespolehlive, nepřijdou, spatne uklidi. Ted mame novou pani a ta zase nezvládá uklidit byt 3kk 100m čtverečních za 4h a za hodinu nas stoji 190,-. Předem moc dekuji

jujatko
24. led 2018

@pabka tak to jo, to jsem psala právě výše, že dokud jsem byla na md, tak jsem tak nějak stihala, ale při práci na plný úvazek je to nějaké horší

zalando
24. led 2018

@bbn Tak to ses dobra ze jsi uklizela jeste mimo klasicky uklid.Mela jsem pani taky na uklizeni s dvema detma aden predtim jsem vsechny serepeticky uklizela z policek dcery,aby mela rychlejc utrela prach.Klobouk dolu

lendy1
24. led 2018

Paní na úklid doporučuji všemi deseti, jedna z nejlepších investic v domě. Paní chodí 1x týdně a uklizí klasika - prach, vyluxovat, vytřít, koupelny, trvá ji to cca 3hod. Paní na úklid jsem si pořídila, když jsem měla jedno dítě, co chodí na ZŠ, já v práci, manžel po světě-každý týden x dnů mimo domov. Odmítám trávit víkendy úklidem nebo nákupy, víkendy věnuji rodině a v týdnu prostě nebyl čas na úklid. V práci cca do 16:30, jet vyzvednout dítě, nakoupit, dítě odvézt, přivézt z kroužku a kolikrát jsem byla doma až po 18.hod., rychle uvařit, udělat úkoly a kde vzít čas na úklid? Uklízela jsem strhaná v pátek s tím, že jsem v práci chodila dřív domů (což jsem si ale nadělávala zase jindy), pak švihem na velký rodinný nákup a pak ještě úklid, odpadávala jsem únavou...Takže manžel zavelel, že takto ne a platí mi paní na úklid. A neskutečně se mi ulevilo, žádný stres. Nyní jsem doma s druhým dítětem (1 měsíc) a paní na úklid rozhodně nezruším ani teď. Je to skvělý pocit přijít do uklizeného domu, když to nemusím dělat já. Jinak nejsem lenoch, úklid mám ráda, okna si myji sama, žehlím ráda, ale prostě takový ten týdenní komplet úklid, to je prostě u nás na min. 3-4hod. a to je pro mě dost času, který se dá strávit jinak než úklidem. Paní nevadí, když tu jsme, když uklízí (dříve jsem byla v čase úklidu v práci, teď jsem s malou doma) tykáme si, občas pokecáme. Neleze mi do soukromí, šuplíků a pod., prostě maká, za den musí uklidit více domů, takže nemá čas na to, aby mi lezla do věcí či co tu zaznělo. Syn má za úkol si uklidit pokoj (hračky, oblečení, psací stůl a pod.) den před příchodem paní na úklid, uklízí si denně po sobě své věci, zapojuji ho do domácích prací - myčka, vaření, koš...takže to není jen o tom, že dítě nezná, co je to úklid a pomoc. Jo a pro některé rýpavé, kromě paní na úklid teď využívám i dovoz nákupu až domů a taky nevařím pro sebe - využívám zdravé stravy, co má program pro mámy a vozí mi denně jídlo vč. svačin. Svůj čas věnuji jen a jen maličké, případně strašímu synovi a nehodlám na tom nic měnit. S přibývajícím věkem mi přijdou některé věci smysluplnější a pokud je nějaká nabídka, ať je to paní na úklid, dovoz jídla a pod., tak proč tyto služby v dnešní době nevyužít.

novynka
24. led 2018

@guinea Já to sice asi nezrealizuju, ale taky už jsem na to pomyslela 🙂 kolikrát doma šílím z toho chaosu, co děti a i manžel dokážou nadělat, nic nemá svoje místo, mám pocit že doma jen uklízím, a dokud není uklizeno, tak mě nebaví dělat další práci... manžel je dost časově vytížený, takže u něj jsem ráda, když je alespoň občas s klukama nebo třeba uvaří, o pomoc s úklidem ho ani nežádám... možná můj příspěvek vám nic nepřinese, ale naopak jsem já ráda, že taky nejsem jediná, kdo z našich "vrstev" na tohle pomýšlí... Kolikrát si říkám, jestli to moc nehrotím, ale vážně se přes ten chaos nedokážu přenést ;(

bbn
24. led 2018

@zalando tady ale neslo o serepeticky z policek, tady šlo fakt o bordel třeba na zemi - rozházené hračky s oblečením a špinavým spodním prádlem, všude špinavé skleničky od pití, talirky. Já první hodinu strávila jen tím, ze jsem tohle uklizela a tridila do myčky/pračky. A korunu tomu jednou nasadilo to dítě, které matka poslala (zřejmě poprvé) si uklidit pokoj, abych ji tam mohla uklidit- prý to uklízet nebude, k tomu jsem tu já. Tehdy cca 8 léta rozmazlena holka.

konidana
24. led 2018

@bbn a proto nikoho na uklid nemám. Největší práce je pouklizet ty věci všude, setřít prach,zje pak za chvilku.

terezapetrova
24. led 2018

@natysnovec tak chapu, ze tam to bylo jiné. Ale přesto mi prijde, ze dříve rodiny žily více pospolu připadne i ve více generálních domech tak tam se nabízí, ze je to s malými detmi treba trochu jiné. Dnes mi prijde, ze je mnoho případu kdy mladí žiji klidně stovky km od svých rodičů a tedy od možnosti hlidani a i kdyz nejde o stovky km témeř každy chce bydlet sám se svou rodinou coz je pochopitelně. A jeste me k tomu napadlo, ze bych rekla, ze dnes lidé pracuji do pozdějšího veku takže se to zase stačí k tomu samemu.

puresin
24. led 2018

@guinea Ahoj, my mame diky memu venu nadstandartne velky dum (300m2), ale standartni prijmy. K tomu tri deti a velkeho psa. Pani na uklid tak byla nutnost, ale staci 1x za 14 dni, uz kvuli cene, platime 650,- a stravi tu okolo peti hodin, kdy se nezastavi. 😂
Taky mi jde hlavne o koupelny - myt tri sprchace a vanu uz je nad moje sily. Ja si vyluxuju v dolnim patre kazdy den, dvakrat tydne setru a vygruntuju zachody, to celkem staci. Ale pani na uklid je pro me bez debaty nejlepsi investice. 🙂

terezapetrova
24. led 2018

@bbn špinavé nádobí nebo prádlo nechat na úklid kamarádce, co mi uklizi bych si nedovolila. Povrchový úklid je bud vždy hotovy nez prijde nebo ji udělám místnost, kterou uklidi ona mezitím ja uklizim povrch v další místnosti atd

bbn
24. led 2018

@terezapetrova
@konidana
tak tam to byl extrém, tam bylo vidět, že takhle to má celá rodina, i matka té paní, u které jsem uklízela, si nechávala uklízet už za komunistů, dcera to neuklízení resp.nechuť z uklízení jen zdědila a stejně vychovávala své dítě.

Jako já tím původním příspěvkem spíš chtěla říct, že cena úklidu se taky odvíjí od toho, jak dlouho tam paní na úklid je, resp. jak je byt/dům připraven na úklid. Tady jsem opravdu strávila hodinu už jen přípravou na úklid, protože tam se za tohoto stavu nedal ani prach utřít ani vysát. Je pak rozdíl, když přijdete do bytu/domu, který má vše na svém místě a vy jen jdete na koupelny/wc, prach, vysát, vytřít.

natysnovec
24. led 2018

@terezapetrova ja bydlim od mamky 6 km a normalne hlida kdyz chce...to je potom ale na kazdem kdyz se chce odstehovat od rodicu xxx km jinam tak je jasne ze na vse bude sam.Ja bych pani na uklid zvazila jen tehdy kdyz tenhle rok se to narodi a jeste budem delat neco na baraku takze tu bude bordel..tak to mozna ze z brichem tu nebudu surovat vse...Ale to je jen ted az budu mit bricho...

guinea
autor
24. led 2018

Holky, všem vám chci MOC poděkovat za zprávy!!! Vůbec jsem tolik reakcí nečekala, opravdu mám velkou radost! Hodně mi to pomohlo a ulehčilo rozhodování, když vidím, že je to asi v dnešní době už běžné, a ty ceny, co jste tu psaly, ty mi taky nijak závratné nepřijdou.

Ráda bych ještě dodala, můj manžel se na domácnosti podílí také, třeba nakupuje a často vaři (sice nerad, ale když vidí, že já dělám něco jiného)... Uklízel by taky, ale to mě spíš vytáčí, protože uklízí jako chlap - víte, co tím myslím 😅 Pracuje na směny, takže je doma tak různě, ale když je, tak se i toho nekonečného uspávání chopí. Ale to už zase moc hlasitý úklid dělat nemůžu, to je spíš ideální čas odbouchat pár hodi práce na počítači...

No a ohledně toho dítěte, vést ho k pořádku... synek je zlatý, chce dělat všechno se mnou, ale znáte to. Trvá to asi tak milionkrát déle, ale on se cítí důležitý, že pomáhá... Je to pro něj poučné a zábavné, ale že by takhle šlo uklidit celý byt, tak to rozhodně ne.

ladyhacek
24. led 2018

@saksana to bych také brala 🙂

guinea
autor
24. led 2018

@elu To "přijmout někoho i na sex" mě rozsekalo 😀😀😀😀

guinea
autor
24. led 2018

@lendy1 Můžeš mi prosím napsat víc o té zdravé stravě - programu pro mámy? Klidně do SZ. To mě moc zajímá!

blahova_andrea
24. led 2018

já si zatím nějak nedokážu představit, že by mi někdo cizí chodil v mé nepřítomnosti po domě a "hrabal se v naší špíně". i když mě děsí nástup do práce. jak pak stíhat práci, domácnost, děti, úkoly, chlapa...já to ale řešit nemusím, protože já jsem z těch, která je ráda, že má automatku místo valchy. něco jako manikúra, kosmestika či paní na úklid je naprosté sci-fi ☹ takže co bude, to bude a co nebude, z toho se svět nezbortí.

shine2015
24. led 2018

@guinea js jsem vděčná za tuhle diskuzi!!!! Včera k nám přijel pan na internet. Nečekaně a opakovane a bylo to ráno jen co jsem odvezla deti do školky - zbytek snídaně na stole, všude drobky, deky jak jim byla zima na sedačce a dva dny nevysato.... proste doma binec... mě už to před nim ani nepřijde, inkdyz se stydím stále, ale zažil to u nás opakovane a bylo i hur... máme tři deti a pořad se něco děje, někde jsme a já jsem vyrizena... paní na úklid jsem sháněla před rokem a ono sehnat někoho spolehlivého - jsem navíc na vesnici byl docela mazec... přišly i matka s dcerou ze to jako budou mít dřív a úplně mě naštvaný protože tady byly dvě hodiny - obě tudiz jako 4h by byla jedna a brutal.. umyly linku a koupelnu lehce... byla jsem vytocena.... a pak paní co je doma a vozí syna do školy stredni a hodilo by se ji u nás být 6h a to zase nechci já.... pak mladé holky úplně to tady teda moc nechci... moc se vykecavaji s manželem 😄 a manžel teda je taky proti kvůli soukromí..paní nechce ze mě raději pomůže jenže když na to dojde tak je lepší jít ven na lyže a s dětmi do bazénu a plno aktivit.......kroužky a od září škola...
Každopádně já paní začínám zase víc a víc zvažovat.... jenže najít spolehlivou na vesnici ještě odjíždí proste je problém.... udělané aby přišla rychle uklidila a zase sla....

ladyhacek
24. led 2018

@guinea já jsem uklízela a převážně uklízím když je syn vzhůru. Pomáhá nebo kouká

journals
24. led 2018

Nejsem máma, takže mi nikdo za zadkem 24 hodin nestojí 🙂 nicméně máme celkem velký byt. Zatím zvládám, ale můj koníček to není (rozhodně jsem ráda za návštěvy, které se předem ohlásí 😀 ). Ale uvažovala jsem o paní na pomoc v případě, že jsme s mužem rádi odcházeli v půl sedmé a v půl sedmé se vraceli zase domů (máme klasickou 8 hodinovou směnu, ale bydlíme kus za Prahou, takže dojíždění je v řádu hodin každý den). Pak jsme ještě kolikrát vyrazili každý na svůj trénink a doma se sešli v devět. V tyhle večerní hodiny uklízet odmítám, takže jsem vše doháněla o víkendu a když člověk půl soboty zabije úklidem, tak to je pak docela těžké. Nemluvě ani o tom, když chce někam na víkend vypadnout pryč. Takže já tohle vůbec neodsuzuju, přemýšlela jsem o tom i jako bezdětná, kecy že někdo nemá dítě/má jen 1 dítě/má jen 2 děti atd. miluju. Teď je situace jiná, já mám pracovní dobu takovou, že zvládám svoje povinnosti doma, koníčky i práci, ale ve chvíli, kdyby to mělo být jinak a mě stresovala nevydrhnutá koupelna a prach na parapetu, tak radši někomu ty tři stovky dám. Každá má podmínky jiné. Nicméně důležitá je spokojenost celé rodiny, takže proč ne 😉

barchen
24. led 2018

@sakina99 Já nesehnala ani za 200 Kč čistého na hodinu na ruku pro uklízečku a to ten náš byt ještě na úklid připravím, odklidím hračky, nádobí a bordel z koupelen do skříněk. Slečna Ukrajinka co byla taková nejlepší, tak už neuklízí, nevyplatí se jí to. Ale sehnat někoho spolehlivého, pečlivého, kdo se nezdržuje a udělá to rychle ale pečlivé, je nemožné. Přemýšlela jsem, že jsem možná jenom náročná. Mám ráda pořádek, pořádný úklid ne jenom rozmázlé vlasy a prach po bytě, dokonce i ráda uklízím a pohled na uklizený a voňavý byt je prostě fajn...Ale musím si to všechno stejně dělat sama..

lendy1
24. led 2018

@guinea posílám odkaz:
http://www.zdravestravovani.cz/
http://www.zdravestravovani.cz/aktuality/novy-p...
mají tam teda mraky info, spíš jsem si tam zavolala a zeptala se na to, co mě zajímalo. Jsem docela náročná, co se týká jídla, potřebuji, aby to bylo chutné a i nějak pěkně vypadalo a překvapilo mě, že je to opravdu dobré a zdravé jídlo, na snídaně se vyloženě těším...Máš na výběr z několika možností (jen dopo jídlo s obědem, oběd a večeři, celodenní jídlo..), pak velikost (já měla poprvé tu největší a i když jím hodně, tak to se nedalo sníst), za mě ideál 7.000-8.000kJ. Je to opravdu vyvážená strava, dostala jsem na ně doporučení od více lidí a nelituji těch peněz. S měsíčním dítkem kolikrát nemám během dopoledne chvilku klidu, abych si vařila a odbývat se chlebem nebo bůh ví čím, to ne, to pro mě není pořádný jídlo. Krabičky mi vozí večer předem, ráno si jen přichystám snídani, pak sváču, oběd. Stačí mi ta dopolední strava, odpo si svačinu vezmu a večeři vařím společnou pro všechny.

Strana
z3