Od doby, co je malá na světě, je přítel jiný

petkagirl
6. čer 2015

ahoj holky,mam 3letou dcerku a zjistuju postupem casu,ze od te doby co ji mam,je pritel jiny,chova se jak ,,hovado" a me uz to nebavi.Ted v tydnu sem se snim chtela mazlit a on mi rekl,ze ne,ze ho boli hlava a za hodinu a pul prisel ze teda jo,ale ja mu rekla ze je pozde ze jdu spat,rekl mi ze sem dementni,ze musi byt vse po mem a kdyz tomu tak neni,tak je zle..Co byste na mem miste delali vy,muzu se snim porad dokola o tom bavit,ale on ma porad svou pravdu,diky a hezky vikend

lv
6. čer 2015

no logicky pokud jsi se věnovala cele dřív příteli, byl na piedestalu, vše se řídilo jeho potřebami - a třeba i společnými, tím nemyslím, že bylo vždy po jeho, na 1. místě daleko před potřebami všech je dítě. Tak to prostě je. Trávíte čas někdy jen tak spolu? Akce, co bývaly dřív? Je to taky důležitý, aby se chlap necítil úplně bokem, že je jen živitel..s tím pomazlením, to holt nevyšlo, chce to zkloubit, kdy se bude chtít oběma..

shine2015
6. čer 2015

Moc nechapu,co chceš slyšet....neumím si představit to ze by mi manžel nebo přítel řekl,ze jsem dementni a vůbec s takovým člověkem mela intimní poměr....víc netřeba dodávat.

elvira
6. čer 2015

Jestli to není jeden z těch ješitů, co po narození dítěte zjistili, že svět se netočí jen kolem nich...
To, že jsem dementní - obzvlášť kvůli takové věci, by mi řekl jednou...
I když nejspíš prožíváte krizi, tak mluvit spolu můžete i tak slušně - i nesouhlasit lze slušně, i pohádat se dá slušně...
Nakolik se přítel zapojuje do výchovy dcery? Nakolik trávíte čas spolu - teď nemyslím vedle sebe, ale spolu - ne, že on u tv, nebo pc, ty v kuchyni a malá s hračkama - ale spolu na výletě, nějakou hru, tvoření, procházka?
Vztah neplyne tak, sám od sebe. Vztah se musí pořád oživovat, budovat.
Nezapomnělas třeba i ty na to, že nejsi jen matka, ale i partnerka?
Jedinou cestou - jako ve většině případů - mluvit, mluvit, mluvit.

mrsnikola
2. pro 2015

Spíš bych se zamyslela nad tím problémem komplexně... Jistě se ta změna projevila na vás obou. Může se stát, že ho třeba i něco žere v práci, nebo má jiný problém a nechce se svěřit. Mě přijde, že chlapi se po narození dítěte zavřou v práci. Nejspíš proto, že mají pocit, že ničeho není dost. A třeba jeho trápí, že vám nemůže dopřát a cítí se méně jako chlap. Někteří se s tím nedokáží moc srovnat....Ale s tak velkým dítkem, by už měl být srovnaný...tedy alespoň si to myslím 🙂
No a pak se tu nabízí otázka, jak jste vlastně spolu vycházeli před dítětem. Jestli bylo vše ok, jestli třeba nemá někde nějakou "kamarádku" a tak dál. Ale nechci malovat čerta na zeď...Určitě to má víc pohledů na věc a jelikož jsi toho moc nenapsala, nevím, co vlastně odpovědět.
To, že tě nazve dementní je čistě pouze forma vyjadřování, kterou jste si dohodli. Pokud mu slušně, bez výčitek a v klidu řekneš, že se ti nelíbí, jak tě nazval (ovšem v tu danou chvíli se musíš ozvat a jak říkám, hlavně v klidu), tak by to měl alespoň zaregistrovat a pak už nemůže dojít i na další a horší názvy a myslím si, že pokud máte být rodina, je to vcelku zbytečné. Neboj se ho a klidně v klidu mu to řekni a hlavně se sama vyvaruj takovému slovníku na jeho osobu. Maximálně se urazí nebo naštve, ale bude o tom přemýšlet. A pak uvidíš, jak to bude dál. Ale jste rodina, tým a každý má právo na to, aby nebyl ponižován, zesměšňován, mohl říct svůj názor a nemusel se druhého bát.

Můj partner strádá též. Někdy jsem opravdu vyřízená a navíc on se vrací z práce až okolo deváté večer, což je na mě celkem už dlouho. Než se najíme, hygiena a nějaký pokec, na mazlení ani moc nedojde. Možná tak při usínání. Když je doma, třeba o víkendu, vadí mu, že neustále odbíhám něco dělat, že domácí práce vydrží až on zase bude pryč. S ohledem na malou, která má své potřeby a chápe je, by prostě byl raději, kdybych byla s ním - ležela s ním, hladila a tak.
Jde jen o synchronizaci času a chutí 🙂 a to se srovná, když na tom máknete oba 😉

věřím, že není důvod si lámat hlavu, třeba má jen stres o kterém nevíš. Doufám, že to zvládnete 🙂