Partner si mě po porodu nechce vzít, co s tím?
Dobrý večer ženy, mám trauma z toho, ze si me můj partner po porodu syna nechce vzít.....přitom me.přijde naprosto nemyslitelné, už jen to být jakoby napsány každý zvlášť v papírech ve školce ci škole, co s tim mam delat? Lidé kolem me, především bezdětný se zasluhují a berou jak o život a na mě to doléhá čím dal víc......
@svetlus_pepca tak to jsi stastna zena🙂 a moc ti to preju🙂 ale jak to tady v posledni dobe na MK ctu tak spis patris k tem svetlym a stastnym vyjimkam...
@kikina_8 Tak to ti nezávidím. S urážlivým chlapem musí být ta komunikace náročná. Pak můžeš zkusit druhou variantu. Nech to chvíli být. Nech ho zpracovat tu novou situaci. Ty si užívej miminko a nestresuj se zbytečně. Chápu, že je to pro tebe důležité, ale věř mi, že je to pořád maličkost. Co ty víš, třeba něco chystá a ty mu tím možná akorát "kazíš" plány. Kamarádka takhle taky byla nešťastná. Naznačovala, zoufala, nedoufala a pak zcela nečekaně přišla romantická žádost o ruku. Tak co to zkusit nechat?? 😉
@caverina Děkuju! 🙂 Taky si toho hodně vážím. Vím, že můj manžel je poklad. Bohužel to není jen tady na MK, ale vidím to i kolem sebe.
@svetlus_pepca no prave.... vsude je toho ted nejak moc....jsem ted se synem sama,ale jak to ted kolem sebe pozoruju tak mi to zacina vadit cim dal min....a nemas zac🙂
@svetlus_pepca mluvím i tom ani ne měsíc......tak jak dlouho bach to ještě měla nechat být. přes dva měsíce člověk o svatbě ani nečekal a stejně nic
Já se omlouvám, že neporadím, ale třeba jiný pohled na věc pomůže. 🙂 Já to totiž upřímně nechápu: syn má jméno i příjmení po otci, ty s přítelem bydlíš, spíš s ním, vaříš mu, pečeš, pereš, uklidíš a staráš se sama o syna...ale syn se ani nejmenuje po tobě! Vždyť ten chlap nemá absolutně žádnou motivaci se ženit! K čemu by mu to jako bylo? Pokud není věřící nebo nikdy nemyslel na svatbu, tak teď už nad tím vůbec nemusí přemýšlet! Leda, že by věděl o tvém přání a chtěl ti vyjít vstříc. V opačném případě pláčeš nad rozlitým mlékem.
P.S.: Nevidím nic přirozeného na tom, aby se mé dítě jmenovala jinak než já. Omlouvám se za upřímnost.
Nutit ho nemůžeš. Tohle jste měli probrat dřív. Kdyby se v dnešní době dodržovalo, že nejdřív má být svatba a pak dítě, většina těchhle dotazů a dohadů by se nemusela řešit.
Budu další upřímná... Neznám váš život, jak hospodaříte,jak se radujete,jak,...já prostě žijete. Kazda mince ma 2 strany a každý ma jiný úhel pohledu... Podle mého názoru. (opakuju ze neznám stanovisko partnera) jste nedozrali ani jeden ani druhy do partnerství. Žít jako muž a žena je prace na plny úvazek,spousta komunikace... Je třeba nezaslapavat problémy do koberce (nebo pod něj),ty se s tím trapis uz jak dlouho,když budeš cekat,vybouchnes. Pak bude dusno,budete se cítí oba podvedení. Partner je dle mého názoru pohodlnej a nechce se postavit k nejake zodpovědnosti. (ano ma malého,ale téměř bez povinností (jak pises,ze se doma o vse staras sama). Ano hodi do práce,zaopatřuje vas.... Do mého názoru si sdnout a rpzumne promluvit o tvých pocitech neni nic špatného. Zkuste nadhpdit kompromis,třeba do toho prasknput pristi rok (stejne urcite chces zhubnout po porodu abys byla nejkrásnější nevěsta), nebo nějak toto téma rozseknout. Je důležité mu rict své pocity,ale s čistou hlavou,žádné scény...na druhou stranu chtít znat i jeho pocity,stanoviska.... Je to partnerství,jste na to dva a měli by jste se umět nějak dohodnout (uz kvůli malemu)
@kikina_8 Tak já měla na mysli třeba do konce roku. Měsíc, dva, to je jako nic. Ale je to samozřejmě na tobě. Jen pak těžko radit. Nenapadá mě nic jiného než to nechat, nebo to říct rovnou. Na druhou stranu, když nemůžeš svému partnerovi bez okolků říct, co cítíš, co chceš, co si přeješ, aniž by se urazil, nafouknul nebo co já vím, pak je asi něco špatně.
@mohaklar To s tou nevyzrálostí mě napadlo už při čtení nadpisu. "Jsme mladý pár..." Kdyby byl ten pár vyzrálý nebylo by nutno zdůrazňovat věk. Ten dle mého nehraje v tomto případě roli.
@kikina_8 Jestli jste se domluvili, že se vezmete až po narození malého a tomu jsou aktuálně 3 měsíce - neplašila bych 🙂. Pro něj to totiž neznamená - na povel. Jsme ženy a naše romantické představy ( v tomto případě možná, jak dotyčný dorazí do porodnice se slzami v očích a prstýnkem v ruce?), naši muži ne vždy sdílejí.
Každopádně v této oblasti chtějí mít volné pole působnosti, proto bych rozhodně nekazila atmosféru otázkami typu: a vezmeme se než malej začne chodit do školky??!!
Dej mu čas 🙂 však on na tu správnou chvilku přijde.
@kikina_8 A ještě mě napadá jedno. Je to první miminko, tři měsíce jsou strašně málo na vstřebání té změny (teda ono to asi úplně vstřebat nejde 😀 ) a přitom je to čas spousty změn, pokroků, nových situací atd. A teď nemluvím o partnerovi. Teď mluvím o tobě jako čerstvé mamince 🙂 Co si budem povídat. Pořád strašně pracujou hormony. Ať už ty šťastné, kdy se těšíš z miminka, ty snivé, romantické a bláznovsné, kdy se vidíš v bílých šatech kráčejíci tou pověstnou uličkou; nebo ty nešťastné, že ti ty šaty ještě nekoupil, ty ukřivděné, že tě podvedl a nejlépe ještě v porodnici, div ne s placentou v břiše si tě nevzal, ty zoufalé, kdy se vidíš jako do smrti svobodná matka, ty sentimentální, kdy bys plakala i nad roztomilostí sedmého puntíku u berušky. Prd šestinedělí. Tohle vydrží mnohem dýl. Takže si spíš říkám, jestli nemáš pořádnou emocionální bouři v hlavě a nevíš, kterým směrem se hnout. Možná si zkus "promluvit" napřed sama se sebou. Hlavně ne nahlas, ať se nevdáváš v Bohnicích 😀 Ty nadsázky nejsou myšleny sarkasticky, jen pro odlehčení. Nemám důvod tě urážet. A podle mého jsi prostě ve víru hormonů a máš guláš v hlavě, nic víc 🙂
@kikina_8 tusim jak je pro tebe asi dulezite mit svatbu....ale kdyz nebude tak se prece svet nezbori.....nebudes mit cejch na cele...stejne jako ho nemaji maminky,ktere partner opustil kdyz zjistil,ze cekaji spolu dite a nebo my rozvedene,kterym to proste nevyslo....takovy je proste zivot...dulezite prece je aby ty nase deti byly stastne a zdrave....
@svetlus_pepca rozhodně to neberu jako urážky, a toto odlehčení mám celkem ráda, tak co si budeme povídat, emoce litaj jak na houpačce, ale v tomhle ma.naprosto jasno, i když je to momentálně ovlivněno zvýšenou hladinou emocí, hormonů a všeho dění kolem me (nas)....ale dle mého je prostě a jednoduše rodina úplná pokud něco všichni tatinkovo příjmení
@kikina_8 moc nechapu, co myslis tim, ze je ted ticho po pesine. Vy jste se dohodli, ze svatba bude do konce roku a ty ted jako ocekavas, ze chlap vstane a pujde to naplanovat, jo? 😀 😀
@koordinatorka_odboje to rozhodně nečekám, ale čekám aspoň na nějaké jeho vysloveni
@kikina_8 myslis zadost o ruku?
Každý to bere jinak. Moje kamarádka to má tak-, že nejste-li manželé, nejste ,,rodina,,. Pro nás to jsou kecy. Rodina jsme i bez svazku manželského. Každý to má jinak a záleží na obou jak se dohodnou a jak to cítí. My se třeba brát nechceme - je to pro nás jen papír. Já si úředně změnila příjmení po partnerovi ( malá má jeho od porodu) , takže se všichni jmenujeme stejně a jsme spokojení 🙂
Ja bych to tema nadhodila, ale jen trosku. Pockala bych do konce roku...jestli teda neco neplanuje a kdyz ne, tak uz by to asi chteli vaznejsi domluvu.

@svetlus_pepca ja se snažím, jen mi to člověk musí servírovat postupně jinak se nafoukne a cítí se dotceny