Partner si mě po porodu nechce vzít, co s tím?
Dobrý večer ženy, mám trauma z toho, ze si me můj partner po porodu syna nechce vzít.....přitom me.přijde naprosto nemyslitelné, už jen to být jakoby napsány každý zvlášť v papírech ve školce ci škole, co s tim mam delat? Lidé kolem me, především bezdětný se zasluhují a berou jak o život a na mě to doléhá čím dal víc......
@kikina_8 ty znáš svého partnera nejlíp, co myslíš, že se teď bude dít? Bude teda mlčet navždy? Myslíš, že to dělá, protože moc dobře ví, že ty chceš romantické požádání a jemu se do toho nechce? Jaký by měl důvod změnit názor, když už jste domluvení?
@koordinatorka_odboje Nechala bych to už být-má snad do něj rýpat?
@kika_21 zakladatelka mi napsala, tak jí odepisuji
Taky myslím, že rozhovor o budoucnosti není rýpání. To je snad normální, že o takových věcech spolu lidi mluví.
Rozhodne bych nebyla nastvana ze on to neresi,pokud ona se ho nezepta a nepromluvi si o tom co bude,jesli svatba bude ci nebude popripadne kdy a kde atd. 🙂 taky chci romanticke pozadani o ruku,ale cekame mimco tak pochybuju ze s tim prijde,spis si myslim ze se na tom oba domluvime,protoze jsem vsem rekla ze az se budeme chtit vzit tak se vezmeme kdy budeme chtit my a ne ze nam do toho nekdo bude kecat,proto na jeji, miste bych si s nim promluvila co se deje kdyz byli domluveni...🙂
@kikina_8 a v čem je to takový problém? Jsou muzi co se zenit nechtějí a naopak a to samé u žen...jinak určitě Vás to trápilo dřív,toto téma mělo být vyřešeno dávno
My se brali při 3 dítěti, jmenovaly se po otci a nezazila jsem situaci že by Na me kdo koukal spod brv a to že mě kolikrát kdo oslovil jinak😂 jsem splachovací a nebulim u každé prkotiny,toto není životně důležité..
Nechte mu čas, sám přijde pokud si vás bude chtít vzít..dříve nebo později...že teď říká ne, neznamená že za rok to bude stejné...netlacte, nemluvte už o tom.. příjmení nechte po otci, pokud spolu žijete...chlapi to berou jako ostudu..a vím že takovým se smějí a dobírají je v práci a jinde...zda je dítě vůbec jeho, ať není hůř
Ptala ses ho vubec, jak by si to pripadne predstavoval on?
@urtica Ale to ano-asi bych v sobě nic nedusila-dokážu se už smířit s tím, že musím jeho nechat v klidu a zároveň on mě nechává.Když jsem byla 25 letá, taky to tak nebylo-už je to spíše věkem. Mám muže uzavřeného, nerad mluví o pocitech, nerad něco řeší-raději to řeší v sobě a pak přijde s výsledkem-proto na základě toho radím právě nechat to pro zatím být. Děti a matky mají žít bez dohadování. K té svatbě určitě dojde, jméno bych dala vždy po otci-je to normální.No a jak by si to představoval on?-viz tahejhula:Asi nic neřešit, aby se mu ještě ti jeho případní 😀 poradci nesmáli, že se oženil-taková potupa a tak strašná událost! 😀
@koordinatorka_odboje pokud se o tom minimálně obden nezminim, tak bude ticho po pěšině.....nebude se nic dít, pokud se občas zmíním, třeba ho to časem nakopne, aspoň doufam
@kikina_8 To jako, že ses ho zeptala, jestli tedy bude svatba a on mlčel? Tak to je síla. Nesnáším, když se zeptám a odpovědí je mi ticho.
Když se o tom budeš pořád jen zmiňovat, tak ho to spíš naštve. Alespoň taková reakce by byla u nás doma. Prostě na přímou otázku musíš chtít jasnou odpověď. Zmiňování a ještě časté ho nenakopne.
@kika_21 Doporučuji pročíst třeba tuto diskuzi
http://www.beremese.cz/forum/zivot-pred-svatbou...
Doporučuju žít déle, pak pochopíte-viz Květa Fialová, herečka-její návod na muže-prý si má každá prostudovat návod podobně jako když chce chovat ježka. Já jsem měla bílé šaty, svatbu malou, ale přesto si ani po mnoha letech manželství nejsem jistá, jestli by muž chtěl svatbu znovu. Asi bych všechno klidně odložila, lépe promyslela a více užila-spíš jsme z toho byli oba trochu ve stresu.No a stačí když mu říkám, aby opravil linku v kuchyni-čím více, tím déle to bude trvat...Přece se svatbou má začít ON, ne my, ženy.
@kikina_8 do kdy jsi ochotna cekat?
@kikina_8 co jsi mu presne rekla o tom vikendu?
@kikina_8 rozhodně bych se ho napřímo zeptala co svatba. Když neodpoví, nebo se bude vykrucovat, víš že nic a pak to budeš muset řešit. Ale jak? Je to od něho podraz, ale co s tím? Odejít k rodičům? Jinak fungujete normálně? Všechno v pohodě? Vzal by, kdyby jsi zavolala na matriku a zjistila volné termíny, které by přicházely v úvahu a on by si vybral termín, který by se mu líbil? Chceš romantické pokleknutí s prstenem? Nejdřív si odpověz na otázky sama a pouvažuj, co budou pro tebe znamenat. A pak to řeš.
@kika_21 To je sice krásné romantické klišé, ale kdyby všechny ženy jen čekaly, až se svatbou začne muž, tak tu bude nesezdaných párů mnohem víc. Nevím, jestli je to výchovou nebo dobou, ale muži se do svatby moc nehrnou. Čest výjimkám. Kolem sebe ale vidím spoustu mužů před čtyřicítkou, kteří prohlašují, že svatba je zbytečná, když se mají rádi. Ale myslím, že jen chtějí mít zadní vrátka. Je zajímavé, že dítě jim přijde jako menší závazek, než svatba. Čím to je?
Já jsem se vdala a až pak jsme začali vyrábět, ale dneska už bych se na to i vyprdla. Je to jen papír. S přítelem si promluv, řekni mu, proč Tě to trápí a uvidíš, co Ti na to řekne.
osobně si myslím, že by se věci měly dělat popořádku. Nejdřív svatba a pak dítě. Jsem asi staromódní. Manželství neudělá vztah lepším, není to důkaz lásky a když je všechno v pořádku, tak by ani neměl být rozdíl ve vztahu před manželstvím a po. Ale je to univerzální smlouva a ochrana toho slabšího ve vztahu a byla zřízena jako ochrana dětí, které ze svazku vzejdou. Ono, když se něco posejří, tak je možnost vdovského a vdoveckého důchodu a i tyhle né moc velké peníze pomůžou. Vím o čem mluvím, mě umřel táta, když jsem byla na střední a i tyhle peníze nám dost pomohly...
@zdendula82 Na to neumím odpovědět-možná dnes obecně hodně mužů spíše mluví, než aby něco dělali. U nás připadají děti manželovi jako mnohem větší závazek, i on mluví o svatbě jako o vlastně zbytečné věci-říká:,,Buď spolu chtějí být, nebo ne."Já bych si o svatbu asi říct nedokázala, někdo asi tohle dokáže.V případě zakladatelky bych o tom opravdu nemluvila-když přijede od rodičů, možná je naočkovaná z domova. Ale je to věc mladých, my -píšu teĎ z hlediska toho, že mé dceři je 19-do toho nemáme co mluvit-stejně by to bylo na nic.
K tomu, že je to jen papír, existuje docela zajímavá statistika

Já myslím, že čím více vdavekchtivá budete, tím méně bude chtít on. Takže bych to téma odložila, aby to skoro vypadalo, že Vás to nezajímá, možná teprve tehdy v něm tu chuť probudíte.