Pedagogická škola dálkově

tereza1234566
27. pro 2017

Zdravím holky 🙂 jak uz vite z nazvu tak jsem studentka ,co potrebuje poradit. Jsem ve tretaku zdravotnicke skoly (obor zdravotni asistent) a mam jedno skoro pulrocniniho chlapecka. Chodim do skoly individualne. Prave opakuji tretak nebot sem mela byt ve ctvrtaku ,ale kvuli tehotenstvi. Zjistila sem,ze me tato skola absolutne nebavi,nenaplnuje,spis me do toho nuti pribuzne,okoli...ja vsak chci delat ucitelku v materske skolce. A timto pada otazka na vas. Kdo z vas prestoupil ze skoly na pedagogickou skolu? A kdo u vas je na materske a studuje dalkove ? Ja bych to tak chtela..jit na pedagogickou a studovat dalkove (5 let) a byt doma s malickym. Prosim poradte..jsem zoufala,a netusim co me ceka. Dekuji.

zaludova
27. pro 2017

Jsi ve tretaku na stredni skole?

tereza1234566
autor
27. pro 2017

Ano na stredni(zapomnela jsem zminit) a jsem si proste jista,ze bych nedala maturitu,absolutne me to nebavi a k uceni se nemam. Proste muj sen je jit na pajdak. A je mi 19 let,proc to nezkusit. Nez ztracet cas ..zivot mam pred sebou. Jen byh potrebovala poradit,kdo ma taky mimco a studuje tak dlouho dalkove,jaky to je a tak. Dekuji 🙂

zaludova
27. pro 2017

@tereza1234566 1. Maturitu budes mit i na pedagogicke, takze te nemine. 2. Pokud jsi ve tretaku, tak je skoda to vzdat tesne pred cilem. Muzes se na nejakou pedagogickou ss prihlasit potom. Pokud teda umuznuji dalkove studium. Coz mas jiste zjistene.

zaludova
27. pro 2017

Jeste pises, ze chces studovat 5 let...ale 5 let se studuje vysoka skola na kterou te bez maturity nevezmou...pokud opravdu touzis byt ucitelkou v ms, tak dodelej maturitu tady a pak se prihlas na vysokou...ale jestli mas strach, ze nedas maturitu, tak si tim studiem na vs u tebe nejsem moc jista...

eviicka
27. pro 2017

@zaludova 5 let může trvat dálkové studium i na SŠ.

Jinak ale souhlasím s ostatními, středoškolské učivo se zase tolik na jednotlivých školách neliší (zvláště teď když jsou státní maturity) takže by bylo škoda opustit školu, kde už je toho dost hotového. Leda si na peďaku zjistit, zda by něco neuznali, a nedaly se třeba dva ročníky spojit.

journals
27. pro 2017

@tereza1234566 Dodělej to, co děláš a pak se přihlas dál, třeba na VOŠ. Na pajdě je maturita taky a budeš se muset učit i předměty, které tě bavit nebudou. Myslím, že nejhorší je, když se pořád přechází na jiné školy, opakuje atd. Až se najednou zjistí, že student je už dávno přes 20, škola hotová není a on nic pořádně neumí.
I na pajdě se budeš muset učit a ne všechny předměty jsou úplně zábavné, jak si asi představuješ. Dodělej zdrávku, ať máš aspoň maturitu a pak jdi dálkově dál. Přerušovat studium není dobrý nápad. Právě že celý život máš před sebou, bych to teď nevzdávala. Školu budeš potřebovat

kafr
27. pro 2017

To je nejhorsi varianta, cos mohla vymyslet. Vzdat skolu ve 3. a zacit vedle od zacatku. Uplne vyhozene roky.
Pouzij to, co uz mas:
1) dodelej zdravku, at mas maturitu. (Vseobecny zaklad je vsude stejny, rozdil je jen v odbornych predmetech. Kdyz te nebavi a nemas k tomu vlohy, staci prolezt)
2a) SŠ ped.- kdyz uz maturitu mas, da se dodelat i dalsi maturita dalkove. Ja ji delala teda pred 10ti lety- studium trvalo rok, maturu jsem pak delala jen z odbornych predmetu
2b)VOŠ ped.- zalezi jestli umoznuji dalkove, normalne denni studium trva 3roky

janapetrvalska
27. pro 2017

je uplne jedno na jake skole si, casem te vsechno prestane bavit. Zustala bych kde jsi, udelala maturu, a zkusila bych se zeptat , na podminky pedag.minima po mature a min. budes mit kratsi studium ..

kafr
27. pro 2017

Navic, kdyz budes mit maturu ze zdravky i z pajdaku, budes mit daleko lepsi moznosti na trhu prace!
Nemysli si, ze skolky cekaji s otevrenou naruci na absolventky. Takhle muzes i do jesli, kojenaku, i v MŠ budes mit jako ucitelka se zdravkou lepsi pozici (zdravotnik, prvni pomoc, vyjezdy s detmi na ŠVP- pedagogicka legislativa narizuje mit zajisteneho zdravotnika=jsi ve vyhode)
Tu zdravku dodelej, i kdyz to nikdy delat nebudes, nikdy nevis, na co se ti ten papir bude hodit.

journals
27. pro 2017

Proč tu zakládáš totožné téma dvakrát? Myslíš, že ti někdo napíše něco jiného (to, co chceš slyšet), když dáš jiný nadpis?

finezuza
27. pro 2017

A nepotřebuje se teď nově i do školky bakalářské vzdělání? Mám taky vystudovanou zdravku, v dřívější době jako sestra a nakonec jsem vystudovala magisterské studium na pajdáku, a taky na mateřské. Takže pokud se budeš chtít učit, tak to jde, úplně změnit obor, ale souhlasím s ostatními, střední bych dodělala, navíc jestli máš povolen individuální plán. A pak si hledat nadstavbu nebo bakalářské studium. Nebo v nějaké speciální školce/ jeslích můžeš dělat i se zdravotnickým vzděláním.

listopadka1
27. pro 2017

@finezuza na školku stačí maturita, ale musí být z pedagogické školy. Jinak souhlasím s ostatními, zakladatelka by měla dodělat zdrávku a pak si buď dálkově dodělat druhou maturitu na peďáku nebo zkusit VOŠ -já teď při mateřský dálkově studuju právě VOŠ, obor předškolní a mimoškolní pedagogika, je to na 3 roky dálkově a zvládám to pohodlně. Ale na VOŠ musí mít člověk maturitu dodělanou, je jedno odkud. A co se týče oboru - státní maturita je stejně všude stejná a ze stejnejch předmětů, to je jedno, jestli se k ní jde na zdrávce nebo peďáku. Liší se jen odborný předměty a jak už tu někdo psal,z těch stačí prolézt, na známky se nikdy nikdo ptát nebude. Je fakt hroznej nesmys skončit po 3 letech a začínat odznova, spousta předmětů bude na obou školách stejná a teda nevím, jak si zakladatelka představuje rozvrh na peďáku, ale většina toho jsou stejně teoretický bláboly, který se člověk musí jen tak nabiflovat a zapomenout, s praxí to nemá moc společnýho (já před mateřskou už 3 roky ve školce dělala, ale podle zákona musím mít pedagogický vzdělání, tak si ho teď dodělávám)

dc2015
27. pro 2017

Nejjednodušší a nejefektivnější cesta je dodělat SŠ a pak jít na dálkové bakalář učitelství MŠ.

verinikki
27. pro 2017

Nejrozumnější je zdrávku dodělat - pokud máš jasno o své budoucnosti jako učitelka v MŠ, bude se ti v práci jenom hodit.
Jinak si k tomu zjisti další věci: možné dodělání maturity na pajdě - za jeden rok, požadované vzdělání do MŠ - myslím, že se už jedná o VŠ (tam se informuj na studijním, jak je to s třeba s přijímačkami a následně studiem dálkovým), možnosti reálné - pokud nastupuješ do školky se SŠ pajdou nebo VŠ pajdou s jinou střední, nebo se SŠ a VŠ pajdou, je to už dáno zákonem, co kde musí učitelka mít

1lenuska1
27. pro 2017

@listopadka1 S temi predmety na SS si dovolim nesouhlasit - studovala jsem stredni pedagogickou a ta je prave zamerena hodne na praxi a metodiku, didaktiku. Minimalne z poloviny. Proto pro skolku pak staci. Kdyz chcete vice teorie, ta je pak na VS... ale jinak souhlasim s vetsinou - at si tazatelka dokonci vzdelani na te zdravce a pak at jde na VS... zuzitkuje oboje ziskane vzdelani.

leua
7. pro 2021

@listopadka1 Dobrý večer,
potřebuji si dodělat pedagicke vzdělání dálkově (maturitu mám) a nevím kam v Usteckem kraji na školu, možná i Praha, která se "dá" nebo jestli na VOŠ.. Jaké máte zkušenosti vy?
Děkuji