Po porodu nesnáším tchýni
Než jsem otěhotněla a vlastně i v době tehu jsem svoji tchýní mela hodne rada,ale po porodu nastal zlom.....na návštěvu se hlásila zásadně ten den a chodila jen po 17 hod,což mi hodně vadilo....(cely den jste v zápřahu,jen kojite,uklidnujete řvoucí dítě kvůli prdikum....) a večer už jsem prostě chtěla mít klid. Krom toho začala byt tchyně na malyho presladla,afektovana a sísla na něj,z čeho fakt penim. Několikrát ji to bylo řečeno at to nedělá,ale bez úspěchu. Malýmu je už 14 měsíců,ale já si díky tomu všemu vytvořila vůči ni blok a nesnasim ji. Kdykoliv se ozve,ze se staví,nesouhlasim, nechci ji vůbec u malyho vidět. Pak ustoupim,dovolim její návštěvu,ale já odchazim. Proc to tak mám? Proč nemusím nikoho ze strany partnera,i když jsem je předtím mela rada?
Třeba půjčení malyho? Neexistuje. Radši budu padat na hubu,ale malyho jim nepujcim. Proč se to sakra tak změnilo?!
@ilonne to si taky vzdycky rikam,ze uz jedno nebo vice deti vychovaly tak se neni ceho bat
Sislani může vadit při nácviku řeči, osobně ho nesnáším a jsem fakt ráda, tuktuk, že to nikdo z příbuzných nedělá. Jak se k tomu staví manžel? Jde společně vymyslet nějaký bojový plán kompromisů a řešení averze, aby dítě mělo prarodiče a současně maminku v pohodě?
@mourovatakocka těžko říct,zda to půjde. Co jsem vyzvidala od kamarádek,tak měly stejný či podobný problém. Změnilo se to prý az kolem 3 roku dítěte....
@lenka333333 zarlim? Na ženskou, která nemá vlastní život,nemá chlapa,i když ho ustavičně hledá a kvůli němu chodí i ke kartarce, neustále chlasta,i v praci...žárlit na ni? Ne! Ja ji nesnasim
Ahoj jsem teď tchýně a měla jsem tchýni kterou jsem moc nemusela nedělám snaše věci,ktere se mi nelíbily,ale až teď i když tchýně už nežije chápu jak to někdy myslela, ale věřte,že Vám všem co tady píšete a máte hlavně syny,ze se Vám to vrátí taky budete tchýně a dnešní generace si jen tak něco líbit nenechá upřímně Vás dopředu lituji, ale některým co jste tady psaly přeji,aby jim to budoucí snacha pěkně nandala
@dora13 v uvodnim prispevku pise "Malymu uz je 14 mesicu". Je to cca uprostred textu. Ale ona ji neodstrihava, ona jde pryc, kdyz tchyne je u nich. To ze tchyni neda dite s sebou, neznamena, ze brani v kontaktu.
@zelenaesmolda ale tak to chapu. Jen branim maminky, co proste u toho mimca chteji byt. Sama zakladatelka pise, ze tchyne k nim chodi, ale ona vyklizi pole. Predpokladam, ze svagrove jsi ditko nedala, ale byla jsi pritomna, podle toho, co pises 😉 to je to same... Tve ditko s ni bylo v kontaktu a nemusela s ni byt nutne o samote
@priefi
tak dite jsem ji nedala protoze ji mala nezna a rvala by,navic na to nebyla ani prilezitost ale nemam s tim problem kdyz se budou v budoucnu pravidelne vidat tak neni duvod proc by nemoha jit s tetou nekam sama kdyz obe budou chtit
@zelenaesmolda kdyz obe budou chtit... a to Ti dite, ktere jeste nemluvi rekne jak? Anebo nemas problem s tim, az bude starsi? Jsme opet u toho 😉
@priefi
dite,ktere nemluvi kdyz neni v pohode tak rve 🙂
@dora13
presne tak,jako me tohle prijde ujete.nemam rada tchyni tak nebude travit cas s vnukem,manipulace jak prase
@ilonne tak to mas ukazkove ditko, jedno z mala, ze se budil jako hodinky 😉 moje deti nedodrzuji intervaly 😉 nekdy se koji co hodku nekdy co 3
@mirinda35 nemas vubec zac. To se proste tak nejak sejde. Az maly bude starsi, zacne mluvit atd., bude to pro Tebe snazsi vsechno. Presne jak pises, hodne zen ma toto trapeni a kolem 3 let ditete se to zacina zlepsovat a tchyni zase prijdes na jmeno. Treba kamaradka ted porodila, jeste pred porodem rikala, jakou ma uzasnou tchyni, po porodu ji nemuze prijit na jmeno. Dulezite je nastavit hranice. Kdyz se nastavi vcas, nedojde do tech extremu, ze snacha nemuze snest tchani. Tchyne a tchan by ale taky meli mit rozum a pamatovat si, ze ne vse mladym je prijemne. A ze tu nekdo pise, ze preje tem, co napsaly, ze nemusi sve tchyne, snachu, co tchyni da co proto... ono zalezi jake osobnosti se sejdou. Nekdo chce pomoc, nekdo zase nechce. Ja to treba vidim tak, ze male ditko ma byt s maminkou, pokud ta matka to tak citi a az citi matka, ze dite nekomu sveri, tak je ten pravy cas.
Mimochodem, jak to myslis, ze cekala u Tebe az dokojis?
@mirinda35 No, tak já bych teda nesnesla každodenní a celodenní návštěvy kohokoliv dlouhodobě, natož v šestinedělí. Myslím si, že prostě neumíš ty návštěvy nějak asertivně ohraničit (prostě říct, že teď nemáš čas a energii a že se uvidíte za měsíc) a tak obracíš všechny ty negativní pocity vůči tchýni. Což je pochopitelné, protože nemá moc vychování a takt, koho by takové časté návštěvy neštvaly. Jasně, že ona je asi ta prapříčina, ale ve skutečnosti sis ji dobrovolně pustila do domácnosti sama. Nějaké nepůjčování nebo naštvání, že je moc "přeslazená", to už je spíš o nějaké ponorce...
@dora13 ja to myslela tak, ze az dite bude vetsi, bude to videt jinyma ocima. Ted to dite je jeste male.
@zelenaesmolda 14m dite rve skoro vzdy, kdyz je bez matky 😉 mozna chvili vydrzi, ale pak chce mamu... myslim tim teda situaci autorky
@zelenaesmolda takze podle Tebe, kdyz tchyne je na navsteve a je s vnukem = nema kojtakt s vnukem? Protoze jestli jsem si to precetla dobre, tak takto to u autorky je. Ma problem dite pujcit, jynymi slovy, aby ho tchyne nekam odvedla. Ale nepise nic o tom, ze tchyni brani byt s ditetem
@mirinda35 jak casto jste vlastne s tchyni, resp.Tvuj syn?
@priefi
no pokud ho vida pravidelne a vnuk s ni vydrzi tak proc by s nim nemohla jit sama na prochazku treba?vzdyt si musi pripadat uplne neschopna,ze ji snacha nenecha s malym bez dozoru.kdyz se narodila neter,bylo mi 13 a kdyz segra prijela tak me s ni klidne nechala jit ven na prochajdu po sidlisti kdyz mala byla v pohode.a to jsme se nevidaly moc casto protoze bydli daleko.to jsem byla pubertak a tchyne je dospela zodpovedna osoba.podle me si akorat autorka resi svoje problemy s tchyni pres dite
za dvacet let tu budeme mit od autorky prispevek "jak se zbavit mamanka" 🙂
@zelenaesmolda a kdyz uz jsme u toho, jak casto se vidas se svou tchyni, resp.Tve dite? A jak casto davas sve dite tchyni, aby s nim nekam.sla?
@priefi
nikdy,tchyne je mrtva.ale muj tatka chodi s malou na prochazky kazdy den a me vubec nenapadlo,ze by mi to melo vadit nebo ze bych se o ni mela snad bat.
chodim do prace a jsem pryc treba pul odpoledne,malou hlidaji nasi a netrpime ani ona,ani ja.
naopak jsem rada,ze je zvykla na vice lidi nez jenom na me 🙂
@vnoucek2 vy jste asi dost zatrpklá, ne? Dítě je té snachy, tak asi by člověk měl respektovat její přání a hlavně postavení. Jestli si syn najde ženu, které nesednu, bude mě to samozřejmě mrzet, a budu doufat, že bych se s případnými vnoučaty vídala, ale nebudu dělat nic, co si nepřeje, a hlavně si budu vědoma toho, že ONA je MATKOU miminka.
@hlasimse
jenze matka neni buh ani majitel ditete,nema pravo ho kvuli svym vlastnim pocitum obirat o nejblizsi rodinu.nebavime se ted o situaci kdy babicka je pro dite hrozbou nebo spatnym vlivem...
@zelenaesmolda já to vidím jinak. Pokud vyloženě nezamezuje, aby ho viděla, tak je to úplně ok a měli by se podřídit jí a jejímu režimu, zároveň být shovívaví k různým hormonálním stavům atd. Když je dítě ještě malé, tak takový polobůh je 😀 I dítě se vnímá ještě nějakou dobu jako součást maminky.
@hlasimse
tak samozrejme by se meli podridit rezimu matky a ditete,obzvlast u novorozence.
ale je neco jineho podridit se rezimu a neco jineho kdyz matka uzkostlive strezi sve dite a nepujci ho pomalu ani manzelovi 🙂 proste vseho s mirou
@priefi když se malej narodil, tak chodila každý týden. Později jsem začala jasné dávat najevo,ze o to moc ne stojím a ona to zkrouhla na 1 za 14 dni. Navštěvuje nad zásadně,když ma týden v práci kratší a my jsme po cestě k ni donu,tak se vždycky staví k večeru. O víkendu třeba nikdy. To furt někde chlasta. Což mi taky vadí,ze ve svým.volbu nepřijde,jen když jede z prace,tak se ji to hodi
@zelenaesmolda ano,segra,tvá krev ti půjčila své dítě. Znala te,ví,jaká jsi,jste rodina,jsi její sestra. Ona vždycky bude ,,cizí,,
@zelenaesmolda a jsme zase u toho....,,Tatka chodí s malou na procházky,,. Opět tvá krev. Ja svy rodine taky věřím bič než tchýní, je to pochopitelný. A matka je pro dítě BUH. My jsme pro ne středobodem vesmíru, my je nosily 9 měsíců,kojily je,vstávaly k nim x za noc, my jsme tu,když je něco bolí,trápí, jsme pro ne nejdůležitější osoby v zivote. My jsme MAMY!
@zelenaesmolda jak píše mirinda35, není to o tom, že dítě nikomu "nepůjčíš" (nebo spíš nesvěříš), ale KOMU - a o tom by měli rozhodovat rodiče a troufám si říct, že maminka o trochu víc. Jediný člověk, s kým by se eventuálně měla domlouvat, je tatínek dítěte. Matka (a hlavně zodpovědná) zhodnotí situaci, jestli je pro dítě bezpečná, to není vůbec přece úzkostlivost. A svěří ho jen lidem, kterým sama důvěřuje. Jen tak bude klidná. To je dané přírodou. Stačí jen dát na svou intuici a instinkt.

@ilonne na 2 az 3 hodiny? Hm... tak to jsi asi nekojila... a muzu Ti rici, ze mi nikdy nikdo hlidani neodmitnul 😉 proste mimco patri k matce a tecka. Ja neminim tady diskutovat o tom, zda delam nebo nedelam dobre. Kazda matka at si dela po svem. A az nekdy budu mit snachu, budu se snazit vyvarovat se chyb, ktere jsem zazila ja... kontakt s vnukama neni jen o tom, ze musi byt o samote, je o tom, ze je. A myslim, ze min.1x tydne je hezky. Jsou prarodice, co svoje vnouce vidi 1x za rok a nikdo matku nepeskuje, ze bydli xxx km daleko od prarodicu a omezuje jim tak kontakt s vnukem, nebo snad ano? To ze s prominutim nechci byt krkavci matka a zbavovat se ditete, jen co to jde, abych si odpocinula se mi nelibi. Ja si uzivam pritomnost mych deti plnymi dousky, co to jen jde a az budu muset do prace, prijde rada na prarodice. A mimochodem, kdybys doma mela totalniho alergika v kombinaci jeste s dalsimi zdravotnimi problemy, kdy jde o zivot, kdyby se mu do ust dostalo neco, co nema, myslim, ze bys mluvila jinak. Mozna mit zdrave dite, divam se na to jinak... tak to Ti muzu jen rici: je to moje vec a nezajem