Půl roku po porodu - chování partnerky.
Ahoj lidi. Půl roku po porodu miminka je neco mezi námi zle. Partnerka vidí pouze to negativní. Člověk si říká ze to po nějaké době bude lepší, ovšem asi se pletu. Jsem cca 4 týdny bez prace, nedohodl jsem se s vedením. Takze uz jsou tu otázky typu co budu a kdy delat a aby nas to uzivilo atd. (Bude i odstupné od zaměstnavatele..) den vypadá tak, ze se vstane, žena jde s mimcem na pult a ja mezi tim chystám sunar, ji kávu, vynasim koše, obskakuju při “krmeni” sotva do sebe hodim pak rohlík a jdu sam s kočárem cca na 2-4 hodiny. Toto se opakuje i odpoledne tahle prochazka. Vecer pomáhám chystat pro mimco jídlo, vanu, postel atd. Kolikrát da člověk dudel o půl vteřiny později do pusy uz je zle... nebo nedej bože aby byl řev z prebalovaciho pultu. To je potom slova Proc ho nezabavis , evidentně ho to nebaví, tak neco udelej nestuj. Totéž při uložení do postýlky, když ditko hned neusne je zle. Poté co přijdete z vycházky a skáče se okolo mimca řekne kolikrát ze musela uklízet a neměla se cas ani najíst , nebo odpocinout... to jsko vazne za tri a půl hodiny??? Člověku ulevit denně bez ohledu na počasí 6 hodin a stejne jste vy kdo nic neděla a s ničím nepomůže a je k ničemu... co delat...? Kolikrát jsem rad ze si okolo 23.hodiny sednu k Telče, nebo si jdu zapálit.... chyba na me strane a pokud nedej boze neco řeknu, tak se to vrací jako bumerang...
@tomas66 tp chapu...ale to tak proste je...musite vyuzivat situace kdy spi a nebo se premoct a vecer byt spolu....apousta lidi nema hlidani...
Co trwba tvy rodice a jeji?
@natysnovec s moji rodinou je ted dohadana, nikdo to nechápe moc. No a jeji jsou starší a jsou radi po praci, ze maji cas na sebe a odpočinek ...
@tomas66 My taky nemáme hlídání , ale většinou s tím člověk tak nějak už počítá, že nebude tolik času jako předtím. Využívat hlavně času, kdy dítě spí, to tak prostě je. Můj chodí do práce, péče o malou je na mě, když je doma, staráme se tak nějak oba a když spí, sme spolu. Spousta věcí je jinak než bylo, to je jasné, není tolik času jako dřív. A ted když se mi malá začla v noci budit co hodinu až dvě, no jeeeje 😀
@tomas66 jak to tak posloucham....tak tohle nema reseni😅😅🤷♀️
@jjasmina jako taky jsem se s tim nějakým způsobem smířil, ze se to ted točí okolo miminka. Je to tak a chápu to, jen to aby mela furt drzkovou a jsem ten k ničemu bez kterého ji bude lip.. času spolu u TV a jinde neni moc...jinak treba o sexu v našem případě neni řec po půl roce. Neni to to hlavní , nicméně mozna to k něčemu je... mozna se pletu . My v noci spime naštěstí ok
@natysnovec no jedine ji při ceste ven přivázat k posteli a spi🤠🤠
@tomas66 to je omezovani na osobni svobode😅😅
@natysnovec však jak píšeme, neřešitelný problém 😅
@tomas66 talze co budes delat?🤷♀️🤷♀️
@natysnovec nějaká rada?😂
@tomas66 ne....🤷♀️
@natysnovec jsem říkal, ze ji poslu nekam na masaz..😀😄
@tomas66 tak vy jste evidentně rozumnější a vyzralejsi než ona. Zřejmě si to představovala jak Hurvinek válku a teď neví,co s životem a hledá chyby,kde nejsou. Zkuste tu poradnu,ju
@tomas66 jako ji nebo jen sam pro sebe???😅😅
@natysnovec pardon ? Úplně jsem nepobral otázku 😀
@tomas66 psal si o masazi ze ji posles😅😅ja to napsala blbe...
@natysnovec Jo na nějakou... ostřejší asi😅🤣
@tomas66 🤣🤣🤣
@amazonkajanik no ona by Vám tvrdila opak. Ale dnes tu Brecela, ze se ani nenasnida, nenaobedva, nenaveceri s malou. Jak musí vse delat ona. To ze jsem mel malého v sobotu 6 hodin a vcera 6 a 2 sam, vše jsem zvládl bez větších problemu... ano ono to člověka unavi, nepodceňuju nikoho na mateřské a respektuji. Ovšem aby tvrdila ze nema cas na sebe a vykládána, jak musela to a to a to během dvou hodin k večeru, co jsme byly venku.... tak snad se najím a pak řeším méně podstatné veci týkající se chystani ke spánku ackoupani mimca.
@natysnovec no nevim, ale asi at si to zkusí sama. Uz jsem se proto jejim komentářům oboril. Nelíbilo se ji to a začala hledat co vse dela a musí pres den, ze nezvládne ani jídlo. Tak logicky si meposedi u kavicku a nejake dobroty. Ja treba gyros nebo tak neco stihl když jsem věděl nebo tušil ze doma bude ho...😁😁 a aby vykládána co musí s mimcem pres den??? Ano neni to jednoduchý vždy, sam jsem si to dva dny vyzkoušel.... ale ma to tak prece jazda z vas žen , některá žije když to reknu zle tak ze sotva vyjdou, tady pro ni dělám co muzu, po praci se ji bežně ptám co kde je potřeba nebo na co ma chuť. Asi zbytečný 🤗
@tomas66 musí si k tomu umět přijít a to za ní nikdo neudělá. Dokud je to mimčo,tak to jde,ale jakmile je to malý ďáblík,co neposedi,je to horší. Já musím zvládat dva psy, nádobí a jídlo pro 4dospělé (jídlo pro syna mám navarene dopředu a zmrazené),každý den min 2x vytrit,páč chlupy jsou i po vysátí a syn má období,že je víc jídla na zemi,než v žaludku. Když nechce po obědě usnout,letím s ním ven,aby měl mužský klid (má dělenou pracovní dobu). Do toho máme teď vážně nemocného psa,takže se lítá pravidelně na veterinu (to naštěstí mužský přebral,já bych to asi psychicky nedala). Hold,musí ta vaše být opravdu "ženská " a ne princezna. Jak říká má tchýně po vzoru vikingů "matka rodu "!
@tomas66 co mam rikaat ja...ja mam dve deti,vlcaka a barak...A stiham vséchno.Jasny jsou dny ldy padam na drzku a jsem ko a uplne na facku...ale davam to..Sem tam zastanu i manzelovo praci abych mu ulevila....
Ta tvoje(pardon)by se mela kousnout doprdele a zacit normalne fungovat...A to pardon ale me deti nikdo mocc nehlida takze sem s detma.🤔🤔🤷♀️🤷♀️🤷♀️🤷♀️
@martiina_k můžu se zeptat odkdy je chlap na rodicaku a co na to okolí?
@terkave manžel je na rodičáku od konce šestinedělí a okolí to nijak nekomentovalo. Prostě to berou jako fakt. Nebo jaké by měly být reakce okolí? Nikomu do toho nic není 🙂 Občas nějaký kámoš prohodí, že by to nezvládl, nějaká kamarádka naopak vyjádří obdiv, že to můj muž zvládá 🙂 ale jinak nikdo nic nekomentuje.
@martiina_k Mužů sz?
@terkave určitě
@amazonkajanik klobouk dolu, za tento týden jsem hlídal 4x a když jsem ji vyčetl ze chce na cviceni (5.vec v tydnu) tak se jeste urazila ze ji to vycitam😁 sam funguji na trase prace a dom. Max pres obchod protoze ona vlastne hlídala cely den 🙈🙈
@natysnovec přesně to si myslim taky , ale misto toho jen kope a ideálně abych jak usnou uklizel jeste koupelnu🙈😁 neděla mi problém uklidit nádobí po krmeni a nachystat na další den, plus uklidit po koupání veci. Dělám to každy den. Pak jeste hudruje ze jsem zhubl a jsem chciplej. Jo ono se 7 kg projeví a kdy taky ma člověk neco delat, když je pres den v praci a odpo a vecer hlídač. Takze asi si i tu uz nenechám srat na hlavu. Bohužel jsem ten hodnej a blbej...
@martiina_k Šikula 👍🏻👍🏻 Urcite i za me ma obdiv.

@natysnovec já vim, to bylo na odlehčení. Na druhou stranu by pomohlo, kdyby prcka nekdo na odpoledne pohlídá, protoze nemame cas pro sebe