Říkáte dětem, že je máte rádi?
Ahojte,
jen taková diskuze na odlehčení. Poslední dobou když se podívám na nějaký film, tak rodiče dětem před spaním říkají, že je mají rádi. Tak mě napadlo jestli to tak funguje i u někoho tady. Přiznávám, že já jsem to od rodičů nikdy neslyšela. A nemyslím si, že by mě to nějak poznamenalo. Věděla jsem to, aniž by mi to museli říkat. Myslíte, že je důležité to dětem říkat?
Ano říkáme s mužem dětem že je máme rádi hodně často. Myslím v průměru tak 3x denně každý. A chválíme. Hodně moc. Chválím za každej prd a chci to tak. Taky se jim snažíme zvyšovat sebevědomí.
Mám dvouletou dceru. Sama jsem to od rodičů nikdy - podotýkám NIKDY neslyšela. Dceři to říkám od narození asi tak 100x denně, a máme zvyk, že když jde spinkat, řekneme si, co jsme spolu celý den dělaly, pak dobrou noc a miluju tě - když uspává hračky, taky jim vždy říká dobrou noc a miluju tě a dává jim pusinky. Po uspání ji přeložím do její postele, kde jí to ještě vždy říkám taky, i když už spí. Známé nedávno umřela 3letá holčička ve spánku, a od té doby tyhle věci říkám ještě častěji, Druhé dcerce v bříšku to říkám v duchu taky, kdykoliv si vzpomenu. A jelikož jsem v tom nevyrostla, je pro mě těžké takové věci říkat, takže je to taková škola života i pro mě, a chci, aby moje děti tenhle problém opravdu nikdy neměly. Dcerka za námi často sama přijde a říká nám, že nás miluje - moc 🙂
Rikame si s dcerkou, ze se mame rady skoro kazdy den 🌼Nekdy i vickrat. I s tatkou si rikaji, jak se maji radi. Moji rodice tohle nikdy nahlas nerikali... Ne, ze by me nemilovali, to urcite jo, ale v projevech citu navenek to vzdycky byli takovi studeni cumaci.. A ja bych chtela mit v tomhle ohledu pristup ke svym detem jiny..
Mě říct dítěti vyloženě "miluju tě" přijde divný, mě to přes pusu nejde. Také v tom vidím Ameriku 😂
Synovi bude 15mesicu, pochválim ho, mazlim ho, ale že bych mu dennodenně říkala, jak ho miluju a nebo že ho mám ráda, to ani náhodou. Neříkám to ani mýmu chlapovi 😀 Ale my celkově si neříkáme, že se milujeme, víme to. Ono slyšet to každý den, tak si toho ani snad nevážím, přijde mi to pak jako obyčejná věta jako každá jiná, která zevšední a ztratí význam 👍
Od rodicu jsem to slysela strasne malokrat, ale dceri rikam denne pred spanim. Nekdy i behem dne
Říkáme si to každý den. Vždy před spaním nebo když někdo z nás odjíždí. Vždy si dáme pusu a říkáme si, že se milujeme. A někdy si to říkáme i během dne, většinou v takový těch hezkých chvilkách, kdy se tulíme ❤️..
@1eso1 říkám to dceři několikrát za den a manžel ji to říká taky 🥰. Moji rodiče mně to také říkávali a občas mi to řeknou i teď. Jsem za to ráda. Líbí se mi, když si doma projevujeme lásku. Třeba dnes jsem několikrát před dcerou objala muže a ona se musela hned přidat 🤗. Neznám nic krásnějšího, než když za mnou malá přijde, obejme mě a řekne mi, že mě má moc ráda ❤️.
@martaskaaa Ja to rikam dceri tak 10x denne, a 10x denne to myslim uplne vazne, takze to, ze to zevsedni je jen tvuj pocit. A kdyz mi kazdy den rekne nekolikrat totez sama od sebe ona, spis se toho nemuzu nabazit 😉
@1eso1 Ano , a dokonce několikrát za den.A večer před spaním a to má 12 let jí říkám : Katy dobrou noc hezké sny a miluji tě....a ona mi odpoví: mami dobrou noc, hezké sny a miluji tě .....a jak moc mě miluješ? se zeptá tak odpovím ...jako nekonečný vesmír.....a ona ... já tebe taky miluji jak nekonečný vesmír. Je to krásné slyšet. Ještě se někdy přijde přitulit ( lehne si za mnou a chytne mě za ruku) a tak leží třeba hodinu, než jde do své postele.
Ano, každý den❤

@normalnimatka Ono je strasne tezky udelat tu rocmvnovahu me, i vsemi 5 "jazyky lasky". Nasi se nam treba hodne venovali, mamkas bami byla doma fo sestrinych 3 let, mym skoro 6,zadny jesle od roja apod, byla doma zadarmo, ale byla s nami. Pak si ydelala OSVCa delala z domu, byt vydelavala spis na sebe a nejaky drobny navic, jen aby nemusela resit vecne nemoci a OCRka a nastvany sefy. Nektere deti zase maji spoustu materialnich veci, x krouzku, mobily, tablety...ale treba za cenu, ze tata je furt pryc, mama taky a v podstate se vidi jen rano a pak vecer pred spanim. A treba jde zrovna o dite, ktere by ty veci radši vymenilo za cas s rodici, aby s nim tata cutal s balonem a mama s nim pekla buchtu.