icon

Sex a čas na sebe s partnerem po narození miminka

petull77
4. led 2017

ahoj maminky, rozhodla jsem se napsat, protoze uz jsem docela zoufalá a zajima mne, jak to maji ostatní a nebo aspoň tipy a rady jak si zařídit cas na me a partnera... Male jsou 2 mesice a tyden a od zacatku je to kolikove a velmi uplakane dite. Protoze hodne brecela tak jsme si ji naučili chovat a nosit a ted to samozrejme vyžaduje, takze uspavame na rukou a je celkem neodlozitelna, kdyz ji boli brisko, place, nebo nemuze zabrat ci je pretazena vecer. Uz je to lepsi nez driv protoze uz si hraje sama, kouka na hracky, lezi a povídá si, ale to je většinou pres den, kdy jsem tu sama. Vecer kdyz prijde partner, tak ma většinou svoje hysteraky - tak hodinu rve, nekdy i dyl, partner a ja chováme a nosime na stridacku, pak kojeni, zas nošení, pokus o uloženi, usne na nas a po položení do postýlky je jned vzhuru. Jinak celou noc spi ve sve postylce vedle naši postele ale co 2hod vstávám na kojeni a nekdy dela ze spani desne zvuky (chrochta, chrape, heka a prdi) takze ja se moc nevyspim a partner je nekdy tak hotovej, kdyz dlouho uspavame, ze si jde radsi lehnout vedle na gauč. Veškerý společný cas jen me a partnera zadny! Jakmile mala usne tak si jdu radsi lehnout, protoze jsem uplne grogy. Navic kdyz jsme se pokusili o ranní sed napr tak se za par minut vzdy vzbudi. Jakoby to snad vytusila 🙂) jak to děláte? Bydlíme 2kk takze i kdyz prijde hlidat babička tak by nebyl prostor. Navic ta odjíždí většinou vecer s příchodem tatínka. Takze sami nejsme vecer nikdy.... Kdy jste začali mit cas na sebe? Jak ja bych sla nekam sama s partnerem aspoň na hodku dve... Ale vecer nam nema proste kdo pohlidat... Řešili jste někteří chuvu? Diky moc vsem...

Strana
z3
blahova_andrea
4. led 2017

@dokument já nevím, já jedno kojila a jedno ne a obě jsem měla na krku nonstop a všude je brala sebou. s um jsem musela vozit pořád zásobu mlíka i teplé vody v termosce nebo plánovat vždy zastávky tak, abych měla kde vodu ohřát, nakrmit ho, přebalit. druhá byla kojená, tak jsem netahala zbytečně víc věcí, jen jsem zas musela najít místo, kde si tedy na chvíli sednout a nakojit. přijde mi rozhodně menší omezení najít si místo k nakojení, než tahat spoustu věcí, řešit ohřev a pak ještě vymytí. já myslím, že spousta věcí je o nastavení nás maminek. jak si co sami zkomplikujeme, jak se k čemu postavíme. ono kolikové nespavé dítě neovlivním. ale spoustu si toho mohu v sobě nastavit já jinak a přizpůsobit se situaci a nemusím si zbytečně dělat ze života větší peklo pseudoproblémy, ne? 😉
mě přišel věkově zatím nejlepší ten střed. mimi na prd, teď větší na zabití, ale ten střed byl skvělý. kolem těch dvou let jak píšeš. tehdy fakt nikoho neobtěžoval. to spíš teď v pěti letech je na babybox. v kině třeba ještě nebyl. nevydržel by tak dlouho sedět a pusu nezavře, tam bych taky nevyhazovala peníze a neobtěžovala okolí, ale do restaurací chodil se mnou od miminka. doufala jsem, že si zvykne, naučí se, jak chovat, ale dneska se takové návštěvě restaurace s ním ráda vyhnu :-/ snad je to věkem 😀

blahova_andrea
4. led 2017

@domca89 no já tou dobou měla fakt zlatíčko. všichni zírali a já vlastně taky. no dnes bych měla strach ho vzít i na dvě hodiny do letadla. fakt jako předškolkáček byl zvladatelnější

alexmartin
4. led 2017

Musím se pousmát.. Naši dcerce budou teď 2 roky. 2 roky nonstop péče o ní a "dřiny" 🙂. Oba již rodiče nemáme, takže okolní řeči typu- na víkend dám dítě k babičce u nás nehrozí... 2 roky 24 hodin jen já, manžel a dcera ☺ Jestli jsi unavená, nemocná, dítě tě potřebuje a nikdo se neptá... Na vztahu se to samozřejmě také podepisuje. Tam se začne ukazovat, koho vedle sebe máš. Bez iluzí a přetvářky. Lepší je to v její stále se zvětšující se samostatnosti, ale i tak se spousta věcí podnikat nedá. Taková je realita s dítětem, ale dala našemu životu jiný rozměr, za což jí děkujeme 💗a velmi ji milujeme.

petull77
autor
4. led 2017

@alboo vim ze i kamarádka co jsou na UM taky vstává v noci co tri hodky, takze jen kojením to nebude 🙂 a to uz je chlapeček 10M... každé dite je proste sve a každé je jine... Co bych dala za spani male od 8 do 8, to je pro ne uplne sci-fi představa 🙂) myslim ze to bude jeste dlouho trvat...

petull77
autor
4. led 2017

@bruckner
To je mi líto.. To by mi asi hrablo :( ja naštěstí mam super babičku která vzdy jednou tydne na jeden den přijede a je tu se mnou a malou, takze mam cas na praci (mam privydelek v bývalé praci) umýt si hlavu, dat si vanu, pripadne si zdřímnout... Domaci práce a vareni dávám s malou na ruce anebo kdyz si kope na zemi nebo v houpatku... Ale v noci nebo vecer uz nam nikdo nehlida no.. Na to je jeste asi brzo nebo nevim...

sanylangova
4. led 2017

@brucknerahojky,tak pod tohle se muzu jen podepsat,jako bych psala svůj život,jen s tím rozdílem ze mam 14 mesicniho chlapecka 🙂..k tomu jeste 10 leteho syna a tomu uz pomale tacina puberta,takže opravdu žádná sláva 🙂.

septums
4. led 2017

Tak mi mame deti 16 měsíců a 2 měsíce a nikdy se sexem nebyl problém furt si čas najdeme i 4x týdne ;)

martiniquest
4. led 2017

Nas maly (necelych 5m) chodi spat mezi 6 a pul 7. Nakojim ho v leze, usne primo v posteli a mame s partnerem cas pro sebe. Jeste tak 14dni zpatky nam od porodu krasne spaval 6-8hod v kuse (prvni nocni spanek), kojila jsem v noci tak 2x. Ted se to bohuzel dost pokazilo a kojim co 1-3hod, takze jsme unaveni a vecer, kdyz mame cas na sebe, se jen vyplacneme u televize. Ale pamatuju si, ze prvni 2 mesice jsem spatne nesla i ty 2 kojeni v noci a byla unavena a otravena, ze s partnerem nesexujeme a radsi se valime...ta situace se porad meni. Kdyz je mi nejhur, vzpomenu si na citat: Bad days make good days. Za chvili nam odrostou a budeme spat i sexovat do aleluja 😄

jjustyna
4. led 2017

@dokument Já jsem třeba kojila jednou do 19 měsíců a jednou do 17 měsíců. Dokud byli plně kojení, nikam jsme se moc nedostali, nebo jsem to dělala tak, že se kojilo v autě nebo v dětském koutku, od půl roku kdy jsem zavedla příkrmy, jsem je začala učit, že venku se nekojí a vozila jsem jim jídlo. Od malička mám takové strávníky, že nakrmit je kdekoliv není problém, jí naprosto všechno a všude se dá něco pro děti domluvit nebo objednat jídlo. Já nevím, asi jsem to měla s prvním moc jednoduché, je extra hodný. Druhá je hlučnější a nedá se tak lehce přesvědčit ať sklapne, i tak najdu akce, kde nerušíme a kde ji to zaujme. Ono je to o každém člověku, ale každopádně nesouhlasím s tím, že s dítětem nežiješ.

alboo
4. led 2017

@sonia79 jako chapu, ze to někoho zveda ze zidle 🙂 uznavam, ze sou děti, který jsou horsi, ale za me je dosti casto velky podil rodicu. Treba ja byla sileny dite, ale kdyz sem se ptala mami, co teda se mnou delali, tak se ani nedivím 🙂 rvala bych i ted
Koliky dobrw, ale i s tema se da pracovat. A pokud si nekdo nauci dite, ze chcete byt vecne na ruce, v noci si hraje a jiny, tak se pak nemůže divit, ze je vyrizenej

petull77
autor
4. led 2017

@sonia79 jojo to je dobrej napad ;) nevim proc nas to nenapadlo 🙂 to my pres den porad vaříme, dohanime resty, hrajeme si s malou, uklizime, nebo partner neco opravuje nebo jedem k našim a na sex zapomíná me heh... A vecer Kdy bysme chtěli, mala zase rve

alboo
4. led 2017

@petull77 no, davat v 10m UM 3x za noc není uplne nejlepsi. Spis je to jen zlozvyk. Ale dite za to fakt nemuze

bruckner
4. led 2017

@jjustyna ja si moc nedovedu predstavit relax s rocnim ditetem na vystave, v restauraci, v kine😰. My kdyz jsme si asi 3x za celou dobu vysli na pizzu (protoze ta je nejrychlejsi😞) do nasi oblibene restaurace, tak to byl horor ve stylu: honem honem to snez dokud mala spi a nerve, nebo to kafe si uz dame doma, at neobtezujem svou pritomnosti okoli. A kdyz mely moje kamaradky jeste snahu me socializovat a vytahly me na kafe nebo na pivo ven, tak me za chvilku s velkou radosti vracely, protoze jsem brala samozrejme s sebou malou. A vickrat uz se neozvaly..... Na sex a jine sblizovani s partnerem opravdu nemam chut, protoze jsem ze vseho tak vyflusla, ze by mi tato aktivita byla jen na obtiz. A to partner samozrejme nedava, takze vztah jde do haje😞.

jjustyna
4. led 2017

@alboo no jo, ono kojené a nekojené děti, to je řekla bych uplně jiná dimenze 🙂. A hlavně to musí být i o ochotě to dítě hlídat. Naši třeba přes noc nechtěji a to už je dětem 4,5 a 1,5 roku. Jenže jakmile řeknou, já chci maminku, vezou mi je domů. Snažit je zabavit nebo přemluvit, to ne, však si prý ještě užiju, teď se mám starat 🙂

jjustyna
4. led 2017

@bruckner já jsem měla asi extra hodné první dítě, mohla jsem s ním kamkoliv, nikde nerušil, všude byl klidný a spokojený. Druhá je hlučnější, tam už třeba musím vybírat líp, abych nerušila. Samozřejmě také nechodím všude, nebudu nikoho otravovat aktivním dítětem. Vybírám, snažím se neobtěžovat, ale jde to.
Kamarádky mají děti taky a mé dvě nejbližší kamarádky jsou ještě takoví exoti, že děti jsou "jejich" a oni je nikam nedají a všude je tahají sebou. Takže když chci na kafe bez dětí, tak jsem mimoň, což taky nechápu.
Sex, to je kapitola. Druhé těhotenství a po druhém porodu - totálně asexuální. Partner zatím tolerantní, řešení nemůžu najít ☹

blahova_andrea
4. led 2017

@septums 4x týdně? no taky bych čas našla, ale tolik nálady a energie teda ne 😀

alboo
4. led 2017

@jjustyna nasi hlidaj, tchyne velmi malo. Ale je teda fakt, ze mamu neschani

blahova_andrea
4. led 2017

@jjustyna já teda v kojeném a nekojeném vidím rozdíl jen v tom podávání krmení. nekojenému může dát flašku i někdo jiný, kojenému prso těžko 😀 ale jinak teda nevidím rozdíl často ani v počtu krmení, spacích intervalech. tak možná v rychlosti krmení. flaška jde vyžahnout rychleji. malé miminko se poměrně dlouho kojí, ale u starších už je to pak taky docela fofr.

jjustyna
4. led 2017

@blahova_andrea no já to vidím i v té noci, v tém hlídání, v té závislosti na matce. Já navíc obě děti bezdudlíkové, prostě jen hledající prso. I když je pravda, že nekojené děti taky nespí všechny.

jjustyna
4. led 2017

@alboo No naši taky mámu nehledají. Ono je to až tak, že padne dotaz: mamka je kde? A odpověď mého taťky - doma, jedeme za ní??? 🙂

dokument
4. led 2017

@jjustyna tak to zijes, ale jinak 🙂) ja jsem vlastne prozila pekne tri roky - po vyletech 😀
muj byl taky hodny. Akorat mam pocit, ze uplne nemel ten rad a klid nekdy. Ze by si i rad odpocinul. Ja jsem s nim za kulturou moc nechodila, on je hodny, ale zrovna, kdyz se to nehodi, tak se chova opacne 😀 Chodili jsme hodne do prirody, tak tam jsem mela celkem klid. Mne pobyt doma vubec nevadil.

blahova_andrea
4. led 2017

@jjustyna no to si piš, že nekojené děti taky nejsou automaticky spavé. a hlídání v noci? no třeba dvouměsíční miminko bych prostě nikomu na noc nenechala ať je kojené nebo ne 😅

yelowangel
4. led 2017

Můj malej má rok a půl a ještě nám ho nikdo nepohlídal na dýl jak půl hodiny při návštěvě babiček - buď abych si já mohla taky popovídat v klidu s dospělíma lidma a nebo když jsme u našich tak abych se mohla nabalit (máme u nich usladněný brambory, domácí vajíčka atd.) takže po tu dobu co potřebuju lítat po baráku případně po zahradě. Protože jsme byli na Sunaru tak se hned od začátku dobrovolně přihlásil partner na noční směny, potom dobrovolně nuceně, ale aspoň jsem se mohla trochu vyspat. A jinak jsme taky ještě neměli čas jenom pro sebe. Časem to ustoupilo aspoň na to že malej přes noc spí tak aspoň večer máme pro sebe. Taky už bych si někam vyrazila jeden večer jenom ve dvou ale prostě nemáme hlídací babičky - obě poměrně daleko - a tím pádem ani malej není zvyklej na někoho třetího kdo by ho hlídal, krmil případně uspal. Neexistuje. Prostě se to musí vydržet dokud neodroste.

jjustyna
4. led 2017

@blahova_andrea no to já taky ne. ale půlroční už jo

radka8888
4. led 2017

Zakladatelko na me Vas prispevek pusobi jako sok z toho, jake je to mit dite. Mit dite je proste omezujici a ne dva mesice, ale spis tak dvacet let. Moje dcera nespala do dvou a pul a to, ze opravdu nespala. Bylo to uplne peklo, a kazdy den jsem si rikala, ze ten dalsi to bude lepsi. Jedina moznost je casem poprosit babicku. aby treba hlidala vecer, nebo si najit chuvu. Ale na to je z meho pohledu jeste cas, ted je treba prezit. Rozvijeni partnerskeho zivota ve dvou mesicich ditete je bych rekla dost sci-fi. Nerikam desetiminutovy sex nebo jeden dil serialu, ale proste ted je cas vypiplat mimino z nejhorsiho a pak se zase vse vrati nebojte 🙂

vannilla
4. led 2017

@bruckner Já si to zatím taky neumím moc představit tahat mimi po restauracích, na druhou stranu to ve svém okolí hodně vidím. Manželovo sestřenice má děti 6 let a 1,5 roku a do restaurací chodí tak dvakrát týdně pořád a ten maličký to už od miminka zvládá naprosto v klidu. Asi záleží na dítěti. Chodí s ním i na cvičení, tam ho nechá v autosedačce nebo v kočárku a on celou tu hodinu spí. Moje kamarádka s námi byla na svatbě kamarádů s 3 týdenním miminkem, až jsem se divila a bylo mi to divné, celou dobu to zvládala úplně v pohodě včetně nakojení, malý stejně nejvíc spal u ní v náručí. Když jdu na kafe s kamarádkami tak vybíráme kavárny kde se nekouří a holky tam chodí s ročními až dvoletými dětmi běžně. Měla jsem představu, že budu min. 2 roky zavřená doma, ale vidím, že dneska už to tak není. Když jdu nakoupit do Globusu, je tam plno miminek, v tý jejich restauraci také, mají tam na to židle pro batolata a mladší jsou ve vajíčku. Vídám maminky s miminkami i u lékařů, kam jdou ty maminky a taky to některé miminka zvládají v pohodě. Řekla bych, že miminka už jsou dnes běžnou součástí společnosti. Něco bude tím, že každé dítě je jiné, některé je pohodovější, některé je uplakanější a něco bude i v nastavení maminky.

sonia79
4. led 2017

@alboo já na tebe radši nebudu reagovat protoze bych mohla ujet a to nechci. Neodpustim si ale poznámku, že takovýhle chytrolinky co i přes internet přesně odhadnou co kdo doma jak má a dělá nebo nedělá se svými dětmi , fakt nemusím . Jako ano ,s kolikou se dá pracovat, nicméně se jí málokdy povede úplně odbourat před třetím měsícem věku . Ale pokud máš návod na to jak toho dosáhnout dřív ,ráda se přiučim. @petull77 tak v sobotu neuklizet, nevařit a šup na to

petull77
autor
4. led 2017

@radka8888 nejde o rozvíjení, jde o nejake udržení spis, spis bych rekla... Prece nejde po narozeni dítěte uplne odhodit vztah i partnera na druhou kolej a vubec se o sebe nestarat... Ja nejsem ten typ ze se vse točí 24/7 na milion procent jen kolem miminka, chci si taky dat sprchu, obejmout chlapa, přitulit se k nemu, najist se s vyspat se, jsme lidi a ne stroje, potřebujeme sociální kontakt i jiny nez jen s 2m nemluvnetem... A o potřebě základní ani nemluvě, spánková deprivace je snad nejhorší způsob mučeni 😂

petull77
autor
4. led 2017

@alboo těžko rict jak to s tim krmenim maji, proste ji nespí celou noc a 3x se vzdy vzbudi a dokud mu neda flašku se sunarem tak rve a rve... Ani kasicky na noc nepomohly, nic

petull77
autor
4. led 2017

@alboo jinak s kolikama se moc pracovat neda, kdyz vyzkoušís UPLNE UPLNE vsechno a stejne nic nezabírá a ten malej tvorecek se kroutí Place a je uplne rudej tsk ho proste nenechas jentak nekde lezet ale nosis ho a chovas aby vedel ze na to neni uplne sam a aby cítil teplo na brisko... Ale kdo to nezažil tak fakt nepochopí, bylo to peklo. Ted je to proti tomu sestinedeli zlatý 🙂))

Strana
z3