icon

Také vám chybí volné víkendy?

pafca4
23. kvě 2015

Svého synka mám moc ráda a ani za nic bych ho nedala, ale taak hrozně mi chybí dřívější volné víkendy. Ten pocit, že máte dva dny jen pro sebe. Třeba celou sobotu si nerušeně máknout, udělat co nejvíce domácích prací (aniž byste každých pět minut běželi podávat hračku, převracet malého na břicho atd 😉 ) a v neděli hodit nohy nahoru a klidně si celej den číst, koukat na telku, prostě si zarelaxovat,aniž bych se musela komukoliv věnovat, pořád mít v hlavě, kdy krmit, kdy přebalit....
Také to tak máte? Já vím, že touhle diskuzí to nezměním 😀 a jak raději dopředu říkám, jsem štastná, že malého mám a vím, že to tak prostě mámy mají, ale po tomhle se mi dost stýská. Pojďme o tom jen tak poklábosit 😉

Strana
z2
eldrag
25. kvě 2015

@yamdena u nás je to uplne stejne.. ten pocit být jen s partnerem a zase spolu "chodit"

pafca4
autor
25. kvě 2015

je, tak to jsem ráda, že nejsem sama, kdo to takhle cítí. Občas mám pocit, že mi takovej život vlastně vůbec nebaví a předtím že to bylo mnohem zábavnější. Ale zas vím, že bych to NIKDY nevrátila, Bez malého už bych nemohla žít. Stačí,když ho někdo chvíli hlídá a já na něj stejnak pořád myslím 🙂 Proto jak říkám mi nechybí celý předchozí život, ale dva dny volna, které mají bezdětní pracující 😀 Celej pracovní týden se věnovat malému (stejnak bych jinak chodila do práce) a pak mít víkend bez něho. A v pondělí bych se na něj zas hrooozně těšila.

lu777
25. kvě 2015

@pafca4 tak volnej víkend mít nebudeš jen tak, to dlouho nehrozí...náročné je to právě v tomhle - že to je bez přestávky... 😖 člověk i když je nejvíc zamilovaný do partnera, tak s ním netráví 24 hodin 7 dní v týdnu... ale když má člověk dítě, tak to tak je a navíc je ta péče někdy opravdu náročná... a nejde se rozejít nebo dát výpověď 😅

jinak mě nejvíc dobíjí ten kolotoč... hodně mi chybí čas pro sebe samotnou...
protože je: ráno děti, pak práce, pak zase děti, plus domácnost, dám je spát (mladší musím doslova vynadat, aby si lehla, večer nechce spát a ráno není schopná vstát) a jen co začnu padat na ústa tak se vytasí muž s nějakým požadavkem... většinou v tu chvíli vyleze mladší z postele (potřebuje dvacet ml pití nebo namazat dvoumilimetrový škrábaneček, bez přehánění tak to vypadá 😝 ) - no a v tu chvíli mám už chuť střílet 😀 😀 takže zlaté ty dny kdy někam večer jdu, ač se někdy sotva vleču 😝

co mě drtí jsou víkendy kdy nemůžeme ven (někdo je nemocný nebo je fakt hrozné počasí apod.)... mám vlastní pokoj, těžce vybojovaný, moc si ho vážím, protože jako dítě jsem neměla ani kouteček, nic... jenže! přes den nehrozí, že by mě děti nebo muž nechali být déle jak 5-10 minut v klidu, je to děsně frustrující, zlepšuje se to, ale táááák pomalým tempem 😝 takže toho pokoje si užiju tak 1x za měsíc tak na hodinu dvě když se zadaří a vyšoupnu někam zbytek rodiny (vyhledám program, ukecám je, zabalím svačinu, po návratu vyslechnu stížnosti všech atd. 😅 ).... 😅 😝

to je to co mě štve nejvíc - všechno, naprosto všechno je neustále PŘERUŠOVANÉ - od jídla přes hygienu, jakoukoli práci v domácnosti, koníčky, cokoli... nedávno jsem vařila a co 30 vteřin bez přehánění někdo v kuchyni s nějakým požadavkem a hádkami atd., takže jsem se nejdřív řízla, pak něco vylila a pak mi už ruply nervy, všechny jsem vyhodila z kuchyně, zamkla dveře a zbytek nedělního oběda jsem mohla dovařit v nádherném klidu 😝 😅 😵 to, že u toho člověk vydrhne půl kuchyně a fyzicky má dost je u toho to nejmenší... já už i ráda čistím okna - když jsem sama 😎

mimochodem, taky musíte dětem všechno tak 5x opakovat?? mě to vytáčí úplně doběla.... a aby toho nebylo málo, tak oni na mě mluví jak na blbce, všechno taky opakují, já pořád vysvětluju, že slyším, že to není potřeba.... já když někam jdu s dospělými, tak oáza na nervy je už jen to, že to řeknu jednou, oni slyší a svoje věci taky říkají jen jednou 😀 😀

vorllinka
25. kvě 2015

@lu777 děkuji za Tvůj naprosto trefný příspěvek! 😀 Je to sranda mít děti 😎

lu777
25. kvě 2015

@vorllinka jako je fakt, že to člověka rozebere jak nic jiného na světě...

mě hrozně baví jak reagují lidi co nemají děti, nejlíp ti co jsou hodně inteligentní, to je fakt prča, ty děti je rozeberou na kousky a oni takoví slušní a neví co na to říct 😀 např. jeden dotaz z různých úhlů tak 15 x, intimní dotazy typu "holíš si pipinku??" apod.

jako musím uznat, že je to děsnej záhul, ale zase ty okamžiky kdy se odbourám, tak to pak stojí za to... 😅
včera a dneska malá dost perlí, takže mi ani nevadí že jsem s ní s nemocnou doma, opravdu klauniáda 🙂
jen doufám, že se na mě jednoho dne nevykašlou, je to teda makačka vychovat děti, tak snad na ně nejsem moc tvrdá, protože bych nechtěla aby na mě byli takoví v důchodu 😀

yamdena
29. kvě 2015

@lu777 ty jsi fakt bojovnice 😀 taky musím synovi říkat někdy věci 5krát a on mi také něco říká 5krát, i když se snažím reagovat hned na jeho první větu. To je ubíjející, rozhodně. Navíc často u jídla udělá něco, co mi požitek z jídla naruší či zkazí, takže toužím i po kulturním stolování 😀 Můj syn je to nejlepší na světě, co mě potkalo, ale netušila jsem, že si budu věci tak brát, že jsem tak neodolná, že mě vytočí tolik maličkostí. Třeba mám skoro tik z toho, když mi sahá na počítač 😀

@eldrag přesně, "chodit" s partnerem 🙂

A nějak se tu pominulo, že jsem jako bezdětná měla spoustu času na nakupování hadříků, kosmetiky, knih, filmů a vůbec čehokoliv 😀 wow, ještě někdy zažít ten pocit, že můžu líně brouzdat po městě!

lu777
29. kvě 2015

@yamdena nejlepší je když se to někdy podaří... já třeba byla tuhle u zubaře a řekli mi,ž e budu dlouho čekat, tak jsem volala mužovi, aby vyzvedl děti ze školky a školy... a pak to u zubaře bylo raz dva, tak jsem si vypla telefon a šla na kafe a do knihkupectví a bylo mi blaženě 😵 😵 😵
já pak když přijdu domů tak jsem jak na marihuaně... někdy je to hroznej náraz, děti se rvou, muž vytočený, děs... jindy pohoda a tak se cítím super ještě třeba půl dne 😅

na druhou stranu, když vidím jak někteří puberťáci totálně ignorují rodiče, tak teda nevím... sice mají volno, ale děti je vůbec neberou a jen visí na počítači a na kamarádech... tak jako toho se, doufám, v tomhle rozsahu nedožiju... 😝

sabuse1
29. kvě 2015

občas ano i když je fakt,že dokud jsme měli jen Nelču byla to vlastně ještě v tomhle směru pohoda, manžel s ní třeba šel na odpoledne ven a já měla čas na úklid, případně i sama na sebe. Minulý víkend byl poprvé se všema třema sám na chalupě a bylo to super, určitě to chci praktikovat častěji jednou za čas, jenže co máme děti něják neumím relaxovat, pořád koukám co je kde třeba uklidit a víceméně ten volný víkend strávím úklidem. Zrovna nedávno jsem přemýšlela nad tím co jsem vlastně o víkendech dělala dokud jsme neměli děti,že to byla hrozná nuda...🙂)))

blanka.k
29. kvě 2015

@pafca4 Chce to vydržet.. já jsem začala ve 4 měs.syna podnikat, takže většinou jsem si brala klienty na víkend, kdy manžel hlídal, zakázky zpracovávala večer/v noci. (a kolikrát si fakt i při té práci odpočala, aspoň psychicky).babička si malého poprvé vzala, když mu byly 2 roky (k nám jezdí jen 1x ročně na narozky)...
Loni jsem skončila u mudr, prostě syn mě tak psychicky vyčerpává, že jsem to nezvládala 🤐 A teď (synovi už je ale 5 let), prostě doma oznámím: víkend XY jedu do Prahy na exkurzi po památkách, atd.... Loni jsem byla 3x v sobotu na 1denní výlet s cestovkou, letos v Praze na srazu a na jeden víkend po moderní architektuře, doufám, že ještě tak 3x letos někam vypadnu.... Našětsí teď si tchýně klidně malýho párkrát do roka na víkend vezme (babičky bydlí daleko, takže mezitím žádnou možnost hlídání nemáme), ale mezitím odpočítáváme doma dny/týdny do dalšího hlídání.... upřímně...hrozně se těším, až pojede na celý týden k druhé babičce na prázdniny a doufám, že do toho babičce nic nevleze... Prostě člověk si fakt musí od těch dětí odpočinout 😉

yamdena
31. kvě 2015

Ženy, asi je to hloupá otázka, ale nemáte výčitky svědomí, když si uděláte opravdu volno (samy) třeba na výlet nebo i jen na kafe? Asi jsem přecitlivělá, ale já nejdu sama ani na kávu. Jsem buď v práci nebo doma. Neuměla bych muže poprosit, jestli by nebyl s maličkým, protože chci jít na výstavu (koncert,..).

ladymaky
31. kvě 2015

Vikendy chybi hrozne moc :'( manzel je OSVC a pracuje porad, takze ani vikendy neni doma a ja jsem na dite a celou domácnost sama. Nekdy si prijdu, ze ani nejsem vdana..,, po praci letim vyzvednout dite, pak domu, trosku neco poklidit a vecere a spat a manzel se vraci az po 20h, takze si dite neuzije a s nicim nepomuze a tak furt dokola☹ premyslim, kam to povede....-( prcka nezajima, co je za den, tskze porad vstava kolem 6hrano a dnes dokonce v 5, myslela jsem ze umru...asi jsem sobec, ale chci se aspon jeden den vyspat, jsem porad nedospala a z toho vynervovana.,, chybi mi to nicnedelani o vikendech.., chybi mi ta svoboda...☹(

blanka.k
1. čer 2015

@yamdena nemám ani v nejmenším 😀 Sám manžel říká, že by na RD nebyl ani náhodou, že by to nedal.... 4x týdně chodí běhat na 2hod po práci, do toho mají často večer zasedání zastupitelstva atd. Je to jeho dítě stejně jako moje... On má běhání, já si občas vyrazím na výlet 😝

sabuse1
1. čer 2015

@yamdena: nemám, pravda od narození Emy jsem měla volný víkend pouze 1, ale už to hodlám praktikovat častěji. Beru to tak,že já jsem s nima celý týden, manžel je v týdnu vidí cca hodinu denně a jsou to naše děti ne jen moje tak proč by s nimi nemohl strávit víkend sám abych si trochu odpočinula? Navíc teda on to taky neřeší, jede na hory a různé víkendové akce takže je to jen o domluvě🙂

Strana
z2