Tragická kvalita materiálů (dětské oblečení). Kde nakupujete v kamenné prodejně v Ostravě?

22. kvě 2021

Ahoj holky, víte co? Už mně fakt nebaví, že nové oblečení z HM, tesca, po 10 pranich je jako hadr, a 30 leté oblečení po mně od babičky pořád drží tvar... a hlavně jak se pyšní,že nejsou "fast fashion". Taky mně už nebaví online nákupy, kdy je to oblečení menší/větší/kratší/delší než jsem čekala. Kde nakupujete v kamenné prodejně v Ostravě a okolí? A ještě - každé tričko s dlouhým rukávem musím ohrnovat, kdyby tam byla gumicka, je to lepší, dítě ma asi krátké ruce.

sugarplum
22. kvě 2021

Nakupuju tak z 95 % v Lindexu. Materialy po vyprani tvar nemeni, barvy se nesepiraj, velikostne sedi. Cekam vzdy, kdyz je min. 20 % sleva na vse.

autor
22. kvě 2021

@sugarplum dík, na lindex jsem úplně zapomněla, naposledy jsem tam nakupovala jako bezdětná 😀... Děkuji za tip

zuzangel
22. kvě 2021

Jj je to prostě dnes jen business. Koupíš, chvíli použijes a musíš koupit zas.
Ja mám ráda tuto značku https://www.farmers.cz/, materiály jsou fakt super, pevné, žádné průsvitné tenké nic, po milionů praní žádný zmolek a paní je ochotna se jakkoliv přizpůsobit. Je to tedy dražší, ale já jsem max spokojená.
Jinak ano to u dlouhých rukávu taky nesnáším, nejlepší je, když je rukáv ukončen napletem.

codal
22. kvě 2021

Lindex je sice dražší, ale bodicka byla rostoucí a i když jsem je měla bazarová, tak pořád vypadala pěkně, materiál strašně příjemný. Lindexacké věci jsem měla sice z druhé ruky, ale přesto je odnosily ještě obě mé děti a teď putovaly některé dál k další kamarádce.

pipi_puncocha
22. kvě 2021

Jak bylo zmíněno, jediné dětské oblečení co vydrží je Lindex. Nejdříve jsem se cukala s cenou, ale opravdu syn nosí jednu velikost přes půl roku a věci jsou pořád hezké, příjemný materiál, prodají se takřka za plnou cenu, případně já si teda nechávám pro druhé dítě. 🙂

irmamala
22. kvě 2021

Dětský mě zas tak nepálí, stejně je to záležitost na chvíli. Ale štve mě, že i oblečení pro mě je hezké tak na jednu, dvě sezóny, ať už je to reserved, orsay, camaieu..... Přesně jak píšeš, jako malá jsem nosila oblečení po svojí mámě a ty dnešní hadry jsou za rok na zahradu...

jako_mala_holka
22. kvě 2021

Lindex

papucka_27
22. kvě 2021

Jedině si připlatit za českou výrobu: Arex, Betty Mode, Little Things, Hippokids, Obleczech... nebo třeba na Fler.cz je spousta věcí a šikovných ženských, které rády ušijí i podle požadavků ;)

thalia
22. kvě 2021

@irmamala Koupila jsem si v orsay dražší tričko, že jako budu mít aspoň nějaký lepši. A prd. Hned se na něm udělaly žmolíky 🤦‍♀️.
Jinak hodně kupuju v lidlu. Staršímu jsem při nástupu koupila několik sad triček a teď je skoro dva roky odnosil i mladší - takže celkem pět let. Už z nich ale vyrostl, tak jsem je darovala dál kamarádce.
Lindex jsem teď párkrát využila při slevách a jedno pyžamo mě fakt zklamalo. Mizí barvy, výstřih vytahaný.

mamikry
22. kvě 2021

Vedle Lindexu je pro male deti jeste fajn Next. Pro vetsi, jak co. Chce to koukat na slozeni. Jak je hodne polyesteru, tak to dela zmolik.

drep
22. kvě 2021

A neplatí přímá úměra mezi kvalitou a cenou? Mám věci z lindexu, z HM (néjakou organic cotton kolekci), od nextu, z gap, od vejnara, z farmers, z crawler (jejich merinovou soupravu nosila dcera od půl roku do roku a půl) a nemám pocit, že by to byly šmejdy. Asi nelze čekat od trika za stovku, že vydrží desetiletí.

zlorenka
22. kvě 2021

@papucka_27 ceska vyroba je ti k nicemu, kdyz je to stejně "z čínské" metráže... už jsem taky viděla jak matky plakaly, že se těšily že ručně šité věci budou kvalitní a po půl sezóně tradá...

nat
22. kvě 2021

@zlorenka to musim souhlasit,nechala jsem si usit teplacky pro syna a po 1 vyprani barva seprana samy chlup des 🧐🧐

dandaa
22. kvě 2021

Kupuji co se mi líbí a ještě se mi nestalo ,že by z něčeho byl hadr,ale taky mají moje děti oblečení dost a netočí pár kousků pořád dokola . Dcera nosí nejvíc Next , Lindex, Newbie, Kappahl, Name it a H&M . Syn zase GAP,Converse a Lindex nebo dražší Napapirji . Něco jsem nechala šít a taky dobrý.

makkyv
22. kvě 2021

Jak tu holky píšou, LINDEX je za nás nejlepší. Mám vše z lindexu pro malou, body třeba 56 nám od narození vydržela až do 7 měsíců, teď oblékáme teprva 62. Za mě kvalitně na 1*🥰🌷 H&M má taky něco dobré, ale to takové ty body jakoby s elastanem třeba myslím jak je ten set “minnie” černo- staroruzový s cepinou, to je super, ale zbytek, katastrofa. My máme body tak na 2 týdny, člověk i když to prepere na nejmíň nebo v ruce, vyzehli je to jako hadr🙄

vikinkav
22. kvě 2021

Kupuju Lindex, Next, Zara (ale tam jsou takove oblecky spis na paradu nez prakticke), v HM vyjimecne, ale taky se da obcas loupit neco lepsiho. Zadny CA nebo Pepco bych nekoupila, me je to lito vyhazovat po sezone, ocekavam ze malym detem to vydrzi treba na 2 leta teplacky a pak je jeste podedi mladsi deti. Ale vim ze nekdo kupuje kvantitu za levno a proste vyhodi, to mi ale nesedi. Site veci dobry, ale z fotky na netu taky moc nepoznas material, pruznost treba pasu u kalhot, jestli je bunda uzsi nebo sirsi... Hodnekrat jsem narazila, tak jedu uz jen osvedcene veci 😊

malinkaelinka
22. kvě 2021

Pro dítě ráda nakupují z druhé ruky, člověk vidí jak to vypadá po několika vypranich. Funkční věci na ven se mi osvědčily ze suchedupky.cz. Nové věci mám převážně z Lidlu a nemůžu si stěžovat. Co je tragédie jaou ty různá Pepca atd, odtamtud máme věci zejména od mojí babičky atd, jen pár kusů, ale je to vyloženě hnus, jak vzhledem, tak kvalitou. Ale já to nakupují, tak mi to žila netrha.

papucka_27
22. kvě 2021

@zlorenka Tak jsem asi měla štěstí, tohle se mi nestalo. Dcerka je baculatá, tak jsem kolikrát nechala ušít větší v pase a vždy jsem byla spokojená. Lidl, Pepco, HM apod. tragedie. Lindex taky super.

caboonek
22. kvě 2021

Lindex, Next, Zara

jako_mala_holka
22. kvě 2021

Jo a ještě Little angel je super, na ten jsem zapomnela 👍

lilian2111
22. kvě 2021

Lindex, next a zara taky ne vše, už se mi stalo že mi přišel úplný hadr. Jinde nenakupuji a dobrý 🙂

caboonek
22. kvě 2021

@lilian2111 dulezite je sledovat slozeni

lenoulinkaa
22. kvě 2021

Co z Lindex nevydrží, tak jsou leginy. Všechny jsou po čase na vyhození. Za chvíli děravý kolena, jak si ve školce hrajou.

klea81
22. kvě 2021

Neperes to na moc stupňů? Mně vydrží Kik i Pepco 2 roky a to stojí pár korun.

areh
22. kvě 2021

@sugarplum mě teda Lindex poslední dobou hodně zklamal. Syn odtam měl pyžamo, ve stejnou domu jsem mu ho kupovala i v Tchibu. A z Tchiba krásně drží a z Lindexu je už dávno v koši. Stejná údržba, stejná četnost praní...
Mladší syn měl zavinovací body a vytrhl se patent. Už tam nerada nakupuju

lenoulinkaa
22. kvě 2021

@klea81 jestli myslíš mě, tak max na 40.

dandaa
22. kvě 2021

@areh mrkni na name it ,prodává About you a ten materiál je pecka.

alokina
22. kvě 2021

Za mě je opravdu kvalita coccodrilo

miaelle90
23. kvě 2021

Také musím říct ze lindex zklamání, tepláky dírka, leginy - vyparané švy na zadku...body a pyžamu bez problému.

mamikry
23. kvě 2021

@miaelle90 S teplaky mam stejnou zkusenost. Po vyprani kus hadru a dira na koleni okamzite (ac jsem koupila ty se zesilenymi).