Chci alimenty na účet, ovšem chce sepsaný papír

denisa3101
21. zář 2017

Zajímala by mě vaše zkušenost ... Řekla jsem bývalému že chci alimenty na účet který jsem mu i vypsala ... Čekala jsem na peníze a na účtu nic pak mi řekl že mi to pošle ale až mu dám sepsány papír že to chci posílat na ten a ten účet a že s tím souhlasím ... Je to takhle běžné nebo bývalý zase vymyslí kraviny ? Údajně se na tohle ptal a má to tak bejt ...

mku
21. zář 2017

My teda nic takovy sepsany nemeli. Ale mame alimenty urcene soudem.
Na druhe strane dyk na tom nic neni tohle podepsat ne?

denisa3101
autor
21. zář 2017

@mku no já to mám sepsat ... A zas Ema druhou stranu co když si tam něco dopise doma :/

mku
21. zář 2017

to napiš na počítači a nech si jednu kopii od něj podepsanou.

ckei
21. zář 2017

Já ho docela chápu,též bych trvala na všem písemně. I na tomto. Stačí přeci vytisknout 2originaly, oba je podepište a každý si jeden nechte. A je to.

lv
22. zář 2017

Myslím, že je to tak správně, aby měl doklad, že to posílá tobě.. kdybys byla mrcha, můžeš říct to číslo účtu není moje, mě nic neposílal.

denisa3101
autor
22. zář 2017

@lv no ja mu chtěla poslat kartičku ale že prej to chce písemně ani vyfocena kartička mu neni jako důkaz popř ještě s mým jménem a číslem účtu :/

morningstar
22. zář 2017

@denisa3101 není mi jasne v čem je problem.

ilonne
22. zář 2017

@denisa3101 ja ho chapu, jisti se tim, ze mu jednoho dne nereknes, to neni muj ucet, nebo tam jsem to posilat nechtela. Proc v tom vidis problem? Proste to sepis a bud mu to posli doporucene,.mailem nebo si nech jednu kopii od nej podepsat.

denisa3101
autor
22. zář 2017

@morningstar v tom že to chce písemně 😂 mám plno kamarádek které prostě řekly účet a jejich bývalý nevymyslel že to chce písemně 😂 já si kvůli tomu zřídila účet tudíž je fakticky můj a 2 roky mi dával peníze na ruku podepisovala jsem mu vždy "daňový doklad" v životě by mě nenapadlo prostě mu říct že mi něco neposlal nebo tak takže obavy že bych mu dělala peklo mít nemusí a on to moc dobře ví 🙂 prostě to vidím jako zbytečnost a ještě mi rekl že to takhle být musí že se na to ptal že mi jinak na účet posílat nic nebude ... Ráda bych znala zkušenosti zda i jiní bývalý tohle žádaly ne ze vám se to zdá v pořádku 🙂 jelikož on fakt přehání

emamaira
22. zář 2017

Neprehani... Z pravniho pohledu je to bezna praxe😉

peicul
22. zář 2017

Podle mě to hrotíte vy. Chcete změnit formu předávání peněz. On to akceptuje, jen na to chce mít doklad. Proč to prostě nesepíšete?

denisa3101
autor
22. zář 2017

@peicul no on hroti vždy všechno 🙂 z právního hlediska to beru mi jde o princip a další věc že ještě tu nikdo nenapsal že to tak s bývalým má že on to tak také vyžadoval 🙂 chápu to na jednu stranu ale na druhou si klepu na čelo 😂 chci to účtem abych s ním měla nejméně styku jelikož když dával peníze na ruku měl je od 10 dne v měsíci a mě je dál až 25 i 28 a ještě vyhrožoval že mi je zašle složenkou na jméno které je v rozsudku "staré" nebo na účet a když člověk zřídí účet má ho cca 20 dní a když zjišťují kde to vázne ze ještě peníze nedošly tak mi mimo řeči sdělí že mi nebude nic posílat dokud mu to nesepisu :/

peicul
22. zář 2017

@denisa3101 tak jestli peníze záměrně posílá co nejpozději, tak to bude dělat i na účet. My třeba alimenty posíláme na účet, ale od začátku, takže papír na to není. Já bych mu to klidně sepsala a jestli bude mít řeči i pak, tak řešit přes sociálku, no.

j.a.n.i
22. zář 2017

@denisa3101 Já zas nechápu, proč máš problém s tím to dát na papír, kdekoliv jsem měnila číslo účtu, tak se to řešilo na papíře, přijde mi to celkem normální.

daisy1
22. zář 2017

Jakékoliv změny s ex můj chlap strzuje papiry s podpisem. Platba nad rámec výživného oproti kopii účtenky.

tulikiss
22. zář 2017

tak ja treba v rozsudku soudu mela uvedeno na ktery ucet mi musi otec penize posilat, takze na tom nevidim nic divneho. navic sama pisete, ze kdyz vam je daval na ruku, tak chtel podepsat doklad ze je predal, tak co je divneho ze chce podepsat papir ze si prejete aby byly posilany na ucet. je to vpodstate stejny doklad jako dosud, jen se podepise jednou a hotovo.

horsiee
22. zář 2017

Už to mohlo být napsané desetkrát. Vyhotovit dvakrát, jedno pro ex a jedno si nechte. Na čestné slovo už dojelo lidí, že se mu ani nedivím. V rozsudku od soudu se píše číslo účtu běžně.

janawaes
22. zář 2017

@denisa3101 Tak mu to napis, sice nevim o co mu jde, protoze kdyz to budes mit na ucte, je to lehce dohledatelne, jeste kdyz napise do poznamky, ze jsou to alimenty, tak treba nemuzes rict, ze ti je neposlal. Nicmene tak to napis ve dvou vyhotovenich a dej mu to taky podepsat, ze s tim souhlasi, ze ti to tam bude posilat, jedno si nechej ty a druhe bude mit on a mas to vyresene z obou stran 🙂.

dominikaromanova
23. zář 2017

@denisa3101,

záleží co máte v Rozsudku, jestli je v Rozsudku napsáno, že bývalý bude platit k určitému dni k rukám, je potřeba to mít písemně, protože se jedná o změnu. Ve své podstatě jakákoli změna musí být písemně a to minimálně ve dvou vyhotoveních.

madulinka
23. zář 2017

Tak já teda mám před sebou rozsudek, a tam žádné konkrétní číslo účtu není.. Jenom, že je to splatné 15. dne v měsíci, na účet k rukám matky.

barulina
4. říj 2018

@denisa3101 je spravne, ze se chrani. Je strasne moc zenskych, ktere tvrdily. Jak by byvalemu nikdy neublizilu a pak mi u vyslechu krasne lhaly.

krisatko
4. říj 2018

@denisa3101 tak při předání hotovosti jsi papír taky podepsala ne? tak sepiš "dohodu o zasílání alimetů na bankovní účet" a máš klid, už to bude jen jeden podepsaný papír a ne každý měsíc další stvrzenka :D

sunflowerr
4. říj 2018

Nevím co řešíte. Chlapa chápu. A je to podle mě lepší i pro vás, můžete být jedině ráda, že chlap neremca a souhlasí a chce jen sepsat tohle a netaha vas hned nekde po soudech, ať to máte teda soudně odkleplé, kdy, kolik a jak vám má platit.... Napište na papír, že souhlasíte oba s tim, že vám bude posílat peníze, určitou částku, na uvedený účet a k určitému dni v měsíci. Datum, oba to podepíšete, necháte si každý 1 kopii a je to.... Myslím ze je to lepší hlavně teda pro vás, kdyby se náhodou začal cukat, nebo něco....

zaludova
4. říj 2018

Jak psaly holky výše, udělej dvě vyhotovení a když chce smlouvu, tak do ní třeba i napiš, že je bude posílat do 10. dne v měsíci...a bude to výhodné i pro tebe. Když chce být akorátní, tak bud taky.

barulina
4. říj 2018

@zaludova predpokladam, ze do kolikateho dne je ma poslat ma v rozsudku. To si sama zmenit nemuze🙂

sunflowerr
Autor odpověď smazal
Zobraz
denisa3101
autor
4. říj 2018

Už netřeba řešit celý rok nic neposílal furt chodil jak tydýk s listkama a když jsem to teď sepsala na soud + alimenty a změna styku tak naráz buch peníze na účtu :/ nechápu co jim tak trvá než jim něco dojde. Manžel má automaticky stahování alimentů na dceru na účet a nemusí nic řešit s bývalou a můj bývalý i když chtěl papír kde je souhlas že to chci tam a tam poslat tak za celý rok poslal jednou 😂

j.a.n.i
4. říj 2018

@denisa3101 To to spíš tobě trvá, než ti dojde, že je zcela normální chtít podstatnou změnu písemně...

denisa3101
autor
4. říj 2018

@j.a.n.i papír s číslem účtu a podpisem dostal do pár dní tak jak on chtěl ... Ja se jen ptala zda má s tímto někdo zkušenosti ... Nikdy jsem mu nedělala problémy , kolikrát jsem mu podepisovala i zpětně 3 měsíce. Jsme lidí a já nejsem potvora abych mu zapirala že dal peníze a mohla jsem když to nemel odemne podepsaný. Můj manžel žádnou takovou "smlouvu" s bývalou nemá jelikož posílá řádně jak má dokonce víc než by měl a taky od ní nechce žádný podpisy. Děti se od tatínka za rok a půl nedočkali ani koruny navíc ani nepřispěl na školu prostě na nic a prijmy mají 2 + rodičák. Prostě jsou lidi a lidi ... Když napíše bývala od manžela že malá potřebuje to a tamto a zda přispěje tak prostě dáme nebo koupíme bereme tohle jako samozřejmost je to jeho dcera a chtěl ji tak se musí starat a žijeme spolu a respektují to 🙂 jenze můj bývalý je podpantoflak 😂 a kasu drží jeho baba ale to už jsem odskočila od tématu

barulina
27. lis 2018

@denisa3101 třeba s tebou ma spatnou zkušenost, a chrani se, coz je v poradku. a ne nemusíš tady rozepisovat, jak s tebou zadny problem nebyl, me je to fuk.