Hrozí trest pro řízení pod vlivem alkoholu?
Ahoj, píšu za kamarádku, která řídila pod vlivem alkoholu a sebrali ji na místě ŘP. Nikdy v životě nic takového neudělala, je vzorná matka, pracuje, ale prostě se pohádala s přítelem a sedla do auta. Moje otázka je zda někdo z vás má stejný problém, co vše ji hrozí. Víme že od ledna vše je přísnější, takže pokuta, zákaz řízení asi na rok, ?
Jasně ridicak ji hned vrati a jeste se ji omluví... Protože je to vzorná matka. A pro jistotu to budes psat jen do soukromých zprav, aby nahodou nekoho nenapadlo, ze je to pitpmost.
@j.a.n.i ona i ta rychlost vyrizeni je prapodivna... clovek musi tyhle diskuze brat s nadhledem
@moudivlacek kdepak trvá to skoro dva měsíce
Vše už víme, končím tuto konverzaci a děkuji těm co mi tu pomohli
@wow ok, z toho vyděšeného příspěvku to vypadalo na čerstvou záležitost, já bych info asi zjisťovala hned a ne až po 2 měsících, ale dobře, net snese vše, ať se daří
Jinak v životě bývají situace, kdy člověk udělá něco, co by v životě neudělal, jedná afektově, zkratkovitě... Nevíme, co se na plese odehrálo... Představte si, že byste načapaly chlapa inflagranti, celý svět by se Vám najednou zbořil, chtěly byste rychle pryč a díky alkoholu emoce byly o to silnější... V takový okamžik se může stát, že mozek vypne a stane se tato šílenost. Neomlouvám, jen uznávám, že někdy se člověk dostane do situace, kdy vlastně neví, co dělá...
@priefi Kdyby nacapala chlapa inflangranti a chtela rychle pryc, pravdepodobne by v tu chvili nemela pres dve promile. To by nemela, ani kdyby do sebe na ex otocila dve lahve vina. Kdyby to byla tak sporadana matka, ktera nepije, tak by s dve a ctvrt promile nebyla schopna ani s autem odjet. To chce slusny cvik umet fungovat s takovou davkou alkoholu v krvi.
@nat
@priefi alkohol zatemňuje mozek, človek pak nemyslí... lepší nechlastat.
@katule1990 ano, to si myslim i já, že mela dobrý trénink, ale zase ten si muzes udelat i v mládí a pak se stát tou vzornou matkou. Telo si to pamatuje, takze ani po nekolika letech úplné abstinence se pak neopijes po dvoudecce vína. Tohle mam vyzkoušené na sobě, kdy zamlada byl muj zivot jedna velká párty. Pak jsem na stridacku byla tehotna nebo kojila a alkohol jsem nepila vubec. Po vic nez trech letech jsem pila na silvestrovské párty a vešla se do me s přehledem sedmička vína, nekolik panáků a ani jsem neztratila paměť a chodila sama bez opory. Fakt jakobych s tim chlastem nikdy neprestala 😮
@martinka_33 hmmm tak to jsem asi mela v mladi natrenovabo malo. Po detech uz piju tak tretinove a staci. Ale ja nikdy nebyla zas tak velky pic. Po tvrdem jsem odpadla jednou v zivote, a pak uz ho nikdy nepila dohromady s pivem (ani vinem)
@konidana ja jsem byla bud v práci nebo v hospodě 😮 proto jsem se v tom deliriu dala dohromady s bývalym, vymetali jsme hospody spolu. Pozdeji se ukazalo ze to je jedine co mame spolecne, ale to uz jsem cekala dite. Zase me to.dite ale zachranilo od jisteho alkoholismu. Jsem ráda, ze jsem z toho vyrostla 🙏
@martinka_33 o tom žádná, že lepší nechlastat 😉

@wow mě by taky zajímalo jak to dopadlo, prosím písni do sz.. děkuji.