Jak je to s matrikou před a po porodu?

mahaus
31. říj 2016

Dobrý den, poradí někdo, kdo rodil u Apolináře, jak je to s papíry? Co jsem na stránkách pochopila, před porodem si vyzvednu formuláře ohledně jména dítěte, sebou si do porodnice vezmu jako vdaná oddací list, OP, vyplněný a podepsaný dotazník ohledně jmen oběma rodiči. To si pak ode mě vezme po porodu paní, která na matriku vše ohlásí a odevzdá. Tímto to poté končí? Rodný list přijde nebo si ho mám na příslušné matrice vyzvednout? Nebo je to jinak? Děkuji moc za pomoc 😉

cizinkaa
31. říj 2016

Standardne se vyzvedava. ☺️

mahaus
autor
31. říj 2016

@cizinkaa Děkuju, každý říká něco jiného 😳U prvního dítěte jsem nikam nemusela a RL přišel poštou 😉

cizinkaa
31. říj 2016

@mahaus tak to koukam. Asi to ma kazda matrika udelany jinak. Anebo kdyz jim ho tam nechas dlouho, tak ti ho radsi poslou 😃

j.a.n.i
31. říj 2016

@mahaus Praha 2 je leniva, tam musis vyzvednout. Jestli se da spesl domluvit poslani nevim.

somalicats
31. říj 2016

@mahaus Da se nechat poslat nebo vyzvednout, to zalezi na vas. My si u druhorozene nechavali poslat a RL dorazil behem 14 dnu. Papiry vezmes s sebou do porodnice, tam si pro ne pani dojde, zkontroluje, zda je vse v poradku a hotovo.

somalicats
31. říj 2016

@cizinkaa Zakladatelka se pta na zkusenosti u Apolinare. Matrika na Praze 2 pracuje hodne pomalu. A nemaji problem s posilanim RL postou.

mahaus
autor
31. říj 2016

Všem moc děkuju 😉 Já jen abych něco neprošvihla 😬

smargarita
31. říj 2016

Já rodila u Apolináře červenec 2014. Před porodem jsem v nemocniční matrice odevzdala papíry (když jsem tam chodila do poradny před porodem). Oni si to ofotili a po porodu jsem už nic neřešila, nikdo za mnou nebyl (za paní z pokoje přišla matrikářka). A poté mi rodný list syna poslali poštou. Myslím do 10-14 dní. Letos to mám v plánu udělat stejně. Až budu chodit do poradny, tak si vyřídím předem v matrice dokumenty. Termín mám těsně před Vánoci, tak počítám, že i tak bude s rodným listem zdržení, mezi svátky si dost lidí bere dovolené, takže tam bude úřednic málo.