icon

Jak přihlásit novorozence k pojišťovně online? Zkušenosti maminek

10. led 2025

Ahoj, chtěla jsem přihlásit své druhé dítě na pojišťovnu online. Máte s tím některá prosím zkušenost? 🙂
V aplikaci jsem se přihlásila a zadala přihlášení druhého dítěte do aplikace (jméno, rodný list a rodné číslo) a když jsem pak zadala přihlášení osoby blízké, tak mi to hlásilo, že dítě je už pojištěné. Prý bych měla dostat nějaký provizorní doklad než přijde kartička, ale vůbec netuším, jestli jsem to zadala správně. 🙈
Příští týden máme lékaře a potřebuji pro malého napsat nějaké léky.
Předem děkuji. Na vyřízení mají 5 dní a budu tam když tak volat v pondělí/úterý, kdyby náhodou.

merope
10. led 2025

To je novorozenec? Ty máš VZP? Pak je dítě automaticky pojištěncem VZP taky. Může tam být nějaký formalismus k potvrzení, ale pojištěné je.

1pomnenka
10. led 2025

Kartička dorazí za týden, není třeba se o nic starat.

autor
10. led 2025

@merope Ano, jedná se o novorozence.
@1pomnenka S prvním dítětem jsem musela na pobočku. Teď se to dá právě online, ale nevím, jestli jsem vyplnila to správné. 😅

vlasta1981
10. led 2025

Hlásila jsem a budu hlásit . Ale k vzp bych už nikdy dítě nedala . Ale každého věc . Některé porodnice přihlašují dítě automaticky k pojišťovně matky . Bulovka to třeba nedělá .

tereza0111
10. led 2025

ja jim to vzdycky (uz pred 10 lety poprve) poslala mailem a problem s tim nebyl 🙂

tyname
11. led 2025

Na email by ti mělo přijít potvrzení a miminko bys měla vidět v Moje VZP

drep
11. led 2025

@vlasta1981 vzp je z hlediska zajištění péče o své pojištěnce jednoznačně nejlepší pojišťovna, pionýr skríningových programů, pojišťovna, která má nasmlouvaná i následná zařízení atd. (Ne, nepracuju ve vzp, ale jako ošetřující doktor už jsem dostkrát řešila “kam s pojišťencem OZP”, který naši péči nepotřebuje, ale na té jedné, co s ní má jeho pojišťovna smlouvu, není volné místo. Ale pokud to soudíš podle příspěvků na plaváníčko a podobných nesmyslů, tak to asi jo.

autor
11. led 2025

@vlasta1981 Můj dotaz byl úplně o něčem jiném a tvůj komentář je zbytečný. 😉
@tyname Tak to třeba přijde, až to vyřídí.. asi tam radši příští týden zavolám. Díky.

vlasta1981
11. led 2025

Nii já vidím že je psano to hlásí že dítě je přihlášeno ...tudíž to nemocnice udělala automaticky .
@drep tak pokud patřím k voličům fialové vlády přijde mi i VZP solidní pojišťovnou . Krásný den

vlasta1981
11. led 2025

A alespoň vystupuji veřejně a neschovavam se za anonym .

autor
11. led 2025

@vlasta1981 Když možnost anonymu je, tak nevidím důvod nevyužít.🤷‍♀️😉 Příště se drž tématu, děkuji. Opravdu jsem téma nezaložila s tím, jestli je nebo není VZP dobrá pojišťovna a ještě se kvůli tomu dohadovat...🤦‍♀️