Jak zařídit, aby otec nebyl v rodném listě?
Ahoj, chci se zeptat. S Partnerem jsme se dohodli, že nebude psaný v rodným liste. Jak je to teda, mám jít na matriku a tam říct, že otec je neznámý? Anebo to nechat až k porodu a tam jim říct, ať partnera tam nepíšou ? Díky za odpověď všem
Jsi strašně nad věcí, ale vůbec nemyslíš na své dítě. Každé dítě určitě stojí o to mít v RL kolonku otce nevyplněnou. Taková puberta, revolta, zmatenost a Otec neznámý je taky super. Když jsi teda tak chytrá a máš ty svoje super důvody, tak moc nechápu, proč se ptáš na trivialitu, kterou můžeš vygooglit za pár sekund. Osobně ti nevěřím a buď jsi se nechala ukecat chlapem nebo chcete oba podojit stát na dávkách. Tak good luck, karma je zdarma 😉
Víš, co o tobě vypovídají tvá potřeba svá slova podpořit kupou smíchy umírajících smajlíků a neustálé urážení ostatních? Že zas tak v pohodě s tou situací nebudeš 😉 Ale abys to pochopila správně - většině z nás jsi ty i tvůj partner úplně jedno, jen se ti snažíme nastínit ty důsledky, které to bude mít pro vaše dítě. A opravdu jsem přesvědčená, že neexistuje relevantní důvod, který by ospravedlnil to, že jste se jako rodiče rozhodli dítě vystavit takové právní nejistotě...
na začátku jsem si nebyla úplně jistá, jestli je to troll, ale teď jsem si už úplně jistá😀
Já miluju místní diskuze 😀 Dotaz zněl jasně, odpověď přišla hned na začátku a furt to jede... Když pominu, že o situaci víte kulový, tak i kdybyste věděly všechno, je vám do toho ho... A nadávat někomu, o kom nevíte lautr nic a vykládat, že její dítě bude chudák - určitě ne větší než děti takových semetrik. Otázka byla zodpovězena, o nic dalšího vám autorka nestojí, co jít kvokat někam, kde to někoho zajímá?
@suzanna123 a tobě je hovno do toho co tady píšeme my ,že?🙂
@suzanna123 a ty jsi kdo, že chceš určovat, kdo se smí a nesmí zapojit do diskuze? Kdyby autorka nestála o diskuzi, tak si položí dotaz v rámci poradny, kde ji na to odpoví jeden člověk a nikdo další to komentovat nebude. A věřím, že i ty sama víš o situaci kulové, takže nemůžeš vědět, zda informace ostatních mohou či nemohou být pro autorku dotazu přínosem... A pokud autorka řeší věc, která má zásadní právní důsledky pro dítě do budoucna, považuji za správné jí s tím obeznámit, protože je možné, že řešili jen jednu oblast "problému" a nezamysleli se nad tím, co vše to ovlivní... A netřeba, abys odpovídala, můžeš se řídit vlastním doporučením a přesměrovat svou pozornost tam, kde budeš něco platná 😉
Ano autorko, muj otec je uvedeny v mem RL a ano... z vysoka na me uz dobrych 20 let... proste nejevi zajem. Ale vim moc dobre, ze kdyby tam uvedeny nebyl (a ani v RL mych sourozencu), tak by po odchodu, za svoji milenkou, udelal tlustou caru i za povinnosti platit moji mamce alimenty... nevim jak by vysla.
Uz hooodne let nemusi ani to... a rozhodne mi nevadi, ze je v mem RL.
Hele, okecávej si to, jak chceš. Chlap, který dobrovolně chce, aby jeho dítě muselo žít ve veliké právní nejistotě vyplývající z toho chybějícího údaje v RL (a ano, chce, kdyby nechtěl, do RL bys ho napsat musela), žádný super tatínek není. A maminka, která to takhle chce jen tak z legrace, je sama hloupá husa. Uvědomuješ ty si vůbec, že třeba můžeš umřít u porodu a tvoje dítě místo toho, aby šlo k otci, půjde hezky pěkně do kojeňáku? Což se pak vlastně může stát kdykoliv v jeho dětství, kdy nebude mít druhého rodiče v RL? Dochází ti přes ty tvoje "důvody", že kdyby se stalo něco otci, tak tvoje dítě po něm bude mít úplný ho.no - žádné dědictví, žádný sirotčí důchod, žádnou pojistku, nic? By mě fakt zajímalo, jaké jsou ty "důvody".
@suzanna123 Tyjo, v diskusi někdo diskutuje! Lidi reagují na to, co někdo jiný píše! To je ale strašný, co. Bych to někam nahlásila, ona si založí diskusi, a lidi v ní diskutují...
Ehm... rozumím dobře, že s partnerem žiješ a přitom ho v RL nechceš? Tam je fakt důvod absolutně nepochopitelný (a finančně to může být dost dost nevýhodné).
Ale pokud je partner manželem někoho jiného, tak pak tomu rozumím.
@merope
Ja tomu nerozumim ani pokud je zenaty.Odvahu prcat ma ale priznat se k decku ne?A ona mu to jeste odkyve?Tim tuplem pokud je zenaty tak bych ho v RL chtela protoze nikdy nevis kdy to praskne a manzelka ho donuti se na ne vykaslat.
@zelenaesmolda Tak do 6 let věku dítěte je ještě docela v pohodě tam otce zapsat - jen si musí pohlídat, aby nečerpala dávky, na které by s otcem zapsaným v RL neměla nárok, kdyby je náhodou musela vracet.
@merope
To je taky na hlavu.Pokud je zenska sama a pak si najde partnera,ktery se do RL necha zapsat tak proc by mela vracet davky za dobu kdy dite opravdu otce nemelo?
Já Teda nevím, jak to přesně je není, ale kdysi má známá neuvedla otce dítěte do RL jen kvůli výhodám svobodné matky, bylo to pro ni finančně výhodné, včetně porodneho, které dostala 🤷♀️ Takže jestli to někdo dělá z tohohle důvodu (financí) tak mi to přijde hodně sprosté docela mě takový vyčůraní lidi serou 🙈
Tak ty chces poradit a pak tady po nich fluseš🤣 tak si priste jednoduse nas.er😂😂😂😂
Druhej gol je to ze je to topovej,uzasnej otec a je nejlepsi na svete ale ty ho nechces zapsat? Trosku si protirecis😂
Je jen nekolik moznosti ktery se shoduji s tvymi duvody ale vsechny se shoduji s tim ze je proste tvuj mládenec vadnej a vychcanej jak dirka do snehu,kam teda taky moc sluníčko nesviti😂😂😂😂
@ferda90 vsak to je zde lejdy zakladatelka
🤭
Když je to teda tak boží partner, proč tedy nesmí být zapsán jako otec v rodném listu🤔??? A žít teda spolu budete? A u porodu řekneš, že je to soused ne🤦♀️???
@veruuu_kubesovic 🤣 Tady kamarád mě dovezl do porodnice, "za odměnu" může být u porodu... Taková náhoda 🤣
@lencaa11 Tak to je super, že se to teď řeší.
@zelenaesmolda Tak čekala bych, že úřad prověří, zda dítě opravdu otce nemělo nebo zda prostě nebyl jen zapsán účelově. Ale možná po tom některé úřady jdou víc a některé méně.
@hezz17 to se ale muselo zmenit relativne nedavno, ne? Protože ještě pred rokem a kousek, když jsem na pracaku byla kvůli změně výše RP, mi paní říkala, že kdyby dcera neměla otce v RL byla bych na tom ohledně dávek lépe. Následně mi radila dál, jak si zvýšit šance na nějaké příspěvky. Ty rady jsem dostala, aniž bych o příspěvky chtěla žádat.

😂😂😂😂😂😂😂😂 jo vtipný jste dost. A co teprve ty děti na které chlap sere, jsou RL a o děti nejeví zájem 😂😂😂 ale bavíte mě. Opravdu díky za zpestření dne. Aspoň je vidět, že se doma stourate v prdelce a máte velmi nudný život. Tak Vám přeji hezký den.