icon

Jak zvládnout ošetřování dítěte během zkušební doby?

zlatik1
9. říj 2022

Prosím jak byste řešily situaci, kdy jsem ve zkušebce a samozřejmě dite má angínu a musím na OCR, manžel na školení, jsme bez babiček a práci nemůžu dělat když tu mám dítě,.. dělám telemarketing a vše je slyšet.. jsme rozhodnutá jít na OCR a uvidíme jak se to bude líbit v práci . Jak byste řešily vy ?

j.a.n.i
•
9. říj 2022

@zlatik1 Tak když hlídání nemáš, doma práci s dítětem dělat nemůžeš, tak ti holt nic jiného než OČR nezbyde. Já bych pracovala z domu, dělala jsem tak od mala dětí, takže by to šlo i při jejich nemoc.

tasimia
•
9. říj 2022

@zlatik1 když je něco z malou jdu na OCR, nebo si chlap vezme dovolenou - beru ještě RP, takze nemůže na ošetřovne. A když má volno muj, tak jdu i během osetrovneho aspoň na 1-2 směny. V práci vi, že mám malé dítě, počítají s tím, že se bohužel stane.
Jak nemáš hlídání, tak to nejde řešit jinak - maximálně si zaplatit hlídačku.

jaja01k
•
9. říj 2022

Vzala bych si home office, když je ta možnost. I za cenu toho, že se dítěti nebudu tolik věnovat a třeba proleží den u televize nebo tabletu. Ale když to u vás nejde, tak se nedá nic dělat. Pak asi není jiná možnost než OČR a doufat, že pro to bude mít zaměstnavatel pochopení.

ireniq
•
9. říj 2022

Jestli koukam dobre na profil, tvym klukum je 6 a 8? tzn.zadna placici miminka... byla bych stastna, ze moje prace je mozna i na HO a neriskovala bych jeji ztratu branim OCR ve zkusebce...

mia255
•
9. říj 2022

pokud máš už tak veliké děti tak si přeci vem HO, zavři se do jiného pokoje než bude dítě, dítě instruuj ať je potichu a ať přijde jen v nejnutnějším případě, předem ho vybav vším, co by mohlo potřebovat a normálně pracuj. Nevidím v tom problém. Rozhodně takt lepší než riskovat ztrátu zaměstnání

bara88
•
9. říj 2022

Co je to za práci že to nemůžeš dělat když máš doma dítě?děti už máš dost velké ,tak bych vzala práci domů a byla bych rada ze tu možnost mám a neriskovala vyhazov

jjasmina
•
9. říj 2022

@zlatik1 až teď vidím na profilu, že máš velké děti, to bych jim domluvila a pracovala z domu teda

zlatik1
autor
•
9. říj 2022

@jjasmina
@mia255
@bara88 tak nakonec jsme jeli na pohotovost a malý má mononukleózu a tak jsme v nemocnici a zbytek je v tuhle chvíli jedno .. děkuji vám

barmil
•
9. říj 2022

@zlatik1 v nemocnici? U mononukleozy je důležitá dieta a klid na lůžku, nějak nechápu, proč si vás tam nechali, to měl tak špatne jaterní testy?
Jinak já jsem v práci od 18mes syna a když nejsem přímo u klienta, dělám z domu, mám video hovory jak s klienty, tak s kolegy a když pochopí 2lete dítě, že má být potichu a nechodit ke mně, nechápu, že by to nezvládl 6lety a 8lety..

zlatik1
autor
•
9. říj 2022

@barmil má jako vždy vysoké CRP 278 dneska .. my už jsme na takové čísla zvyklé.. a ano pochopí to být zticha, jen já stále jen volám po telefonu u PC a nemůžu si odbehnout ..

jjasmina
•
9. říj 2022

@barmil tak mohe dvouletý dítě teda nepochopí a nebude zticha 🤣

j.a.n.i
•
9. říj 2022

@jjasmina moje to treba taky nepochopilo, ale slusna sluchatka jsou schopna ho solidně odrusit.

kristyn86
•
9. říj 2022

@barmil Ja osobne jsem byla s mononukleozou taky tyden hospitalizovana. Uz je to 20 let tedy.

martt
•
9. říj 2022

@barmil Ono záleží jaký paní dělá telemarketing pokud aktiv tak některé firmy umožňují homeofice až po urcite době zaškolení. Na víc, i když to umožní doma tak to neznamená, že mezi hovory si může odbehnout . Ja jsem tenkrát musela dodržet "pracovní dobu" i doma. Což znamenalo 2,5 hodiny sedět u počítače a vytáčet hovory pak 15 minut pauza a znovu . A to ani 8 létě dítě ti nevydrží být 2.5 hodiny v klidu na víc pokud je nemocné. Samozřejmě záleží na firmě.

sisa158
•
7. lis 2022

@tasimia Dobrý den,zrovna čerpám OČR,ale st,čt musím do práce, bude hlídat Babička, takže to nemusím rušit když v pátek už zase budu s dcerou ja?

tasimia
•
7. lis 2022

@sisa158 nee, pak se vyplni jen dny kdy si byla v práci a kdy na OCR.

sisa158
•
7. lis 2022

@tasimia Super děkuji moc.