icon

Je výhodnější neschopenka nebo registrace na úřadu práce?

18moniik
31. pro 2022

Ahoj holky, mám takový dotaz. Od ledna bych se měla vrátit po RD do práce. Ještě jsem se domluvila s vedením, ze si v lednu vyberu dvojí starou dovolenou.
Ale….
Vzhledem k tomu, ze naše firma bude na jaře končit a já ani nebudu moct nastoupit na plný úvazek (musím s dcerkou jezdit pravidelne po doktorech a terapiich, takže bych to casove nezvladala), vypadá to s největší pravděpodobností, ze dostanu výpověď.
Moje otázka tedy zní…. Je pro mě výhodnější jít na neschopenku nebo na pracak?
Dostala bych vůbec po RD nějakou nemocenskou? Já se v tom bohužel vůbec nevyznám. 🙊
Jak byste to udělaly vy? Moc děkuji za odpovědi a názory.❤️❤️❤️

Strana
z5
nikinelinaty
1. led 2023

i jsem zjistila, kdybych já změnila pojištovnu sobě tak přizpívá něco dospělým, ale manžel se bojí, at pak nemám u lékarů problémy.

Obě holky naštěstí zatím asi léčíme jen celiakii u druhé dcery i málo bílých krvinek a už chodí na hematologii.
Já na hematologii chodím kvůli srážlivosti krve, tak chodí se mnou. První dceru mohu příště vzít taky.

nikinelinaty
1. led 2023

@veruuu_kubesovic trápí mě to, že děti by si tak přály svůj pokojíček, koupili jsme v šestinedělí po umrtí syna, starší dům, ale je malý a ted právě řešíme, jak získat než nám vyrostou, co nejrychleji nejvíc peněz. A ta dieta nás hrozně limituje.
Já musím být všude muž nic neumí.

nikinelinaty
1. led 2023

u tchýně je problém, že jak to prostě je tak hrouzně těžký k ní dojet 70 km a přijet až na 14hodinu?
co jako celý dopoledne děláme?
tak jako my si musíme dát oběd u nás doma a jště jsme někdy tak strhaní, že musíme třeba v 1 ráno péct buchtu pečivo.
Ale nemá absolutně pochopení.
Že se fakt vymlouváme k ní jezdit.

nikinelinaty
1. led 2023

To PNP je nějaké ošetřování o člena rodiny?Vím, že než babička zemřela na rakovinu, jsem o ní měla ke konci života už plně o ní pečovat a nějaký peníz to i měl být a zemřela druhý den.
Takže tak. Já jsem už doma od mládí a už mi to příjde šílené...
Ale manžel se obává, že domácnost tu bude vzhuru nohama, že já jsem osoba, co obětuje pro děti karieru a málo peněz doma.

nikinelinaty
1. led 2023

@veruuu_kubesovic PNP jdu to nastudovat podat to zkusit můžeme,to je příspěvěk na péči to se vyřizuje nějak on-line nebo mám zajít na tu pojištovnu?Ono by se každá koruna hodila, ted jak se zdražilo třeba konzerva broskví 95 Kč, ty vole to je jako co?
Naštstí mám ten můj sen malý dům se zahradou ta je obrovská a manžel hlásí, ta náš uživi, nebot vy nic jíst nemůžete.
Takže já se doma absolutně nenudím.
dceři dávám obědy 3x do týdne do školy a od střední budu dávat 5x do týdne :(
a to už bude masakr za 1 rok.

pajusz
1. led 2023

@18moniik mám situaci podobnou, jen trošku jiné okolnosti. RD mi skončil 14.12, 15.12 jsem zadala o neplacené volno a od 16.12 mi gyndarka dala neschopenku (jsem těhotná). Měla jsem se vracet v půlce jedna, tzn měsíc na neplaceným a pak půl úvazek než se malej zajede ve školce, což nevíme jak dlouho potrvá, první brečel 2mesice.A když jsem si říkala že mi zkrácenej zkazí mateřskou tak jsem prostě požádala o neschopenku. Těhotenství jsem neplanovala, přišlo mi to teda jako nejlepší řešení pro mě. Než být doma zadarmo a pak půl úvazek s vizi že dítě bude víc doma než v Mš (nemoci atd) no je to na hovno🤷‍♀️

lencaa11
1. led 2023

@nikinelinaty PNP se podává na úřadu práce -tam kde u vás se podává rodičak ,přídavky ,atd ...k žádosti se dávají veskere lekarske posudky + se do žádosti napíšou lékaři ke kterým děti chodí atd ..poda se to přijde paní z úřadu na šetření skrz pár otázek pak dětská napíše svůj posudek musí mít u sebe všechny zdravotní papíry děti a napíše svůj posudek posílá to na OSSZ tam rozhodne revizní lékař dítě musí splnit určitě body posudku určitě na úřadě pořadí samohrejme to vše trvá cca i rok ale když schválí PNP posílají peníze od datumu podání ...určitě podat PNP nic za to nedáte a i kdyby aspoň 1 st. ...3300kc tak je to lepší než nic ...

kristyn86
1. led 2023

@nikinelinaty https://bezlepkovamatka.cz/prispevek-na-peci-pr...
Tady je to docela hezky napsane. Takze bych zkusila zazadat. A jeste by mela mit prispevky zdravotni pojistovna pro deti do 26 let. Na to zkuste tez mrknout.

nikinelinaty
1. led 2023

@lencaa11 já nikdy nevěděla, že něco takového můžeme mitm manžel má práci co ho strhává, aby nás uživil i s hypotékou. Nemáme extra dům, ale bydlení je drahé. A už ji má dost. Hned jak to půjde odchází za jinou, kde budeme mít min peněz, ale jeho zdravý je přesnější, už mu nedělá dobře má průjmy nervy.

Takže pořád přemýšlíme zda se zvládne chodit od Oravě a zajistit chod domácnosti od nákupu po pečení a vaření a úkoly a jezdit 3x týdne na logopedie.
Zas nechci mít děti za blbce

Z gastra máme založený papír, ten už má i vzp u sebe. To musím přímo asi i z gastra?
Jako potěšilo by mne to. Přijdu si tak nedoceněná, celý den makám mám 15 tisíc kroku denně a přitom, ostatní 2 pracující se mají líp než my. Lehnout s dětmi odpočinou já jen musím vše stíhat.
Už si dělám rozvrh ať mám čas i na ně.

Leze mne to krkem paní od vedle má 4 té dítě prý bude další asi aby nemusela pracovat vůbec. Bydleli v pronajatém bytě my od výpovědi po smrti děti byly bez peněz až když se narodil za 5 let syn. Měla jsem velký bolesti hlavy 1 rok zánět čelistní dutiny neléčené 9 měsíců, takže tam jsem byla ráda, že žiju

A teď přemýšlíme, ale manžel spočítal, že kupovat pečivo je měsíčně 6000 Kč. Že to prostě doma upet vyjde levněji peču je v troubě ne že to tam hodím do pekárny. To se nikdy ta mouka nespojí

Díky moc rozhodně ti chci zkusit budu mít radost, že když není taková šance žít a oba vydělávat, že je to nefér.
Muž to bere, mohli jste mít horší nemoc a když vidí co nesmíme .chce mi něco dát k jídlu Geishu čokoládu a oak Ježíš tam je vlastně lepek. A jsme zase i hladu

Ani na dovolené nejezdime jsme celoročně doma a od rána vaření a peču obden.
Už mne to ani nebaví když už toho mám moc.

lencaa11
1. led 2023

@nikinelinaty my máme 3 děti 15 let 11 let 8 let jsem doma jelikož máme 5 let u dcery DM1 to jsem ještě byla na rodičáku s mladším a věřím jak je to složité když jsem měla lítat do Ms dát nejmladšího do kočárku po telefonátu p ucitelky dcera má hypo co teď přijď te na 12h aplikovat inzulín a to dělám i teď 11-45 nebo 12.15 do školy na inzulín bejt na telefonu 24h a čekat kdy zavolá dcera ze školy že něco skzr hypo ,hyper dopich ,atd. ..jídlo taky jsme teda změnily a kupujeme kvalitnější pečivo atd...jinak nám dělají testy na celeakii každý rok je to časté další onemocnění které se přidává k DM1 teď do toho řeším necelý rok to že mi zjistily nález na čípku díky velkému stresu který jsem měla permanentně skrz umrti mamky se mi rozjel HPV vir teď se bude řešit odebrání delohy jinak dcera má ještě vrozenou vadu srdce každých 6 měsíců jsme na kardiu ,každý rok na očním pada ji víčko (čeká ji plastika víčka v Praza ) zas u vás si myslím že bys tě taky měla trochu relax odpočinek tohle řekli i mě že imunita atd dává to pak pěkně nám ženám zabrat lékař mi řekl jasně díky tomu stresu jsem si ten stav skrz čípek rozjela že za rok to hodně postoupila mužná bych to pečivo občas koupila chápu že je to hodně peněz ale i tak manžel a děti taky potřebují zdravou mámu ☘️☘️💜jinak zprávy budou chtit primo od lékařů kam chodíme ...

nikinelinaty
1. led 2023

@kristyn86 přízpěvek máme na 1 dítě 4000 Kč půlročně. Mají to obě holky a od 6té třídy mně čeka vaření pro obě holky do škol, dle toho jak budou mtí dlouhou výuku. Musím to stihnout uvařit večer a nechci jít dávat to stejný jídlo 2 dny po sobě.
Dcerka to ráno nechce do 11ti.
Nevím zda to jde. Nese to do jídelny v 7 30 a pak dojde a ohřeji ji to.
A na začátku jsme zjistili, že bude mít 3x dlouhou výuku. Poprvé to zkusila a přišla domů v 15hodin a zvracela a spala až do 22 hodin, jak ji bylo špatně.
A od té doby, co má obědy ve škole na ty dlouhé dny se nic už nestalo.

a ono se to nezdá, pro syna po 1215, může tam být 4 hodiny, dcera druhá chodi jak kdy někdy 12 15někdy 13 00, takže docela ranní kolečko a maraton a odpoledne je na řadě pečení pečiva.
A den u konce a doslova padnu.

A muž právě říká, nemůžem se mít dobře, tak jak ostatní lidé, máme dietu, ale budte rádi, že máte tuto nemoc.
Takže mi hlásí Heli musíme to vydržet, děti máme jinak zdravé, ale hold nás potřebují.
I muž příjde někdy a peče buchtu.
Ten pracuje už 3 rokem z domova, takže mně občas hlídá jídlo, když pro ně skočím ke škole

lencaa11
1. led 2023

@nikinelinaty co se domluvit ve škole že by oběd ohřáli nám ve škole řekli že to rodičům tak dělali že i jim třeba jídlo už hotové když jsem řešila vážení jídla u dcery oběd ...

nikinelinaty
1. led 2023

@lencaa11 A jejda ty hele zas jsi mě nakopla zůstat doma a neřešit, kolik máme peněz na účtě :(, já kolikrát si říkám, nějak to vše třeba stihnu, ale ono to vaření příjde člověk a už je taky unavený a raději by vypnul vzal si k sobě děti manžela a jen tak odpočal.
A chodíme pořád tak permamentně pozdě spát :(, že už mě to taky nebaví.
Prosím tě, až se u tebe vše zvládne, ono opravdu mají lékaři i ty pravdu, jít do práce a pak přijít a mít ten kolotoč to se fakt nedá, ale díky diskuzi, zkusím požádat o ten příspěvek. Manžel na vše řekne, já mám vyšší plat než někdo jiný...
tak nám dají tak prd.
Takže ten to bere takto. Ale kdyby pracovali 2 tak mají ještě vyšší než on.

Prosím tě, at se vede v letošním roce jen a jen dobře. Kamarádce syn má taky ted cukrovku a testovali mu taky tu celiakii a zatím ji udajně nemá. Na obědy udajně do školní jídelny chodí.
A už prý z toho chodu na cukrovku a domácnost jsou taky hotový.

A tchýně občas remca, co tak řešíme s jídlem. A jaktože, jsme zase unavení a nejsme schopní tam dojet...
Tak si příjdu, že doma asi nic nedělám.

Děti dali přes rokem hlasování, chtělí mít doma teplý jídlo a ne peníze a upachtěnou mámu.
TY obědy bychom zajištěný musely mít.
Ty přes to nejede vlak.

Pečivo jezdím ráno do bezlepkové pekány a mají ho za půlku tak už rohlk stojí jen 12 Kč'!
a řeknu ti to je úleva!
takže já vím, dke to vždy ráno v 8 mají a jedu tam.
Chodit do práce bych toto nestíhala taky.

nikinelinaty
1. led 2023

@lencaa11 ani nevíš jaký jsem měla blázinec u druhé dcery. Holky jsme dali testovat, až mi tu celiakii zdiagnostikovaly a měli tenkrát 7 (ted má 14 let druhá 4 a má 11 let.
A ještě musela chodit rok do školky.
To byl masakr byt u školky s novorozencem na 11 30 ..měla jsem doslova infarkt.
A mít doma uvařeno bezlepkově přežít a užívat si malého...
ten rok nezapomenu, byl opravdu náročný.
Ted syn nemá udajně celiakii, takže chodí na 8 00 - 12 15 víc nemůže později ho dávat nemáme at si s dětmi stačí pohrát.
Takže v tomto už mám úlevu, že stačí oběd bohatě na 13 30 jen u starší někdy musí být oběd už ráno ve škole.
A víš co?Ta mi tam vždy děkuje, mamko holky si se mnou ted i víc povídají a mám víc kamarádů.

lencaa11
1. led 2023

@nikinelinaty věřím že děti jak jsou víc v kolektivu jsou víc spokojeni tohle jsem zažila v 1 třídě když paní učitelka na schůzce se tvářila že cukrovku ji nevadi že bude se snažit bejt při ruce atd...hm a došlo na lámání chleba výlet celou dobu že pojede snima holka a den předtím napsla že ať je holka doma že je venku teplo ať nemá hypo v ten den dcera měla i narozeniny těšila se a teď ji říct nejdeš 😔 tak že samohrejme mami proč kvůli cukrovce ach jo pak přišel další výlet nic tak jako máma lvice jsem podala stížnost na úřad i skrz chování ředitele který na mě řval před dcerou v jídelně že ji mám aplikovat inzulin u WC 😡 to jsem myslela že je vtip a vyhrála jsem nedala jsem se a dcera od té doby může kamkoliv a kdykoliv teď je v 5 třídě má jinou p.ucitelku a ta je super bere ji úplně v pohodě a děti ji berou jako parťáka spíš ji obdivuji kolik sladleho má v tašce svačiny že má jiné nebo na výlet že má obr svačinu 🤣🤣 atd ..a jak se říká spokojene dítě spokojená máma rok a půl jsme znali jídlo na povel inzulín na povel 5.15 inzulín snídaně ,svačina 9h oběd 11h12h svačina 15h večera 17.30h druhá večer 19.30 inzulín 20.30h do toho veškeré obaly v krámě 3 čtu kolik má sacharidy ,atd ..pečivo jíme jen tmave chleba jeden 55kc já musím koupit dva jelikož ještě dělám dvě svačiny a puberťák ten ji za dva🤣🤣 vařím každý den manželovy do práce a syn - dcera má naváženy oběd ve škole a kluk ve školce tak máme to pěkně taky jak na dráze a teď to mě zdraví a od té doby co rok to řeším tak věř že věci víc házím za hlavu víc blbosti neřeším manžel taky pracuje sám já jsem doma a pořád říká že jsou na tom lidi hur má pravdu 💜

nikinelinaty
1. led 2023

@lencaa11 teď už je ti doma fajn že? Než ten kolotoč jako si myslím, kromě toho peciva, stejný povinnosti plus práce...a příjezd domu nákupy.
Ty ono to zato asi fakt nestoji.
Manžel si četl, článek o te dietě, a řekl že záleží jak to napíše lékař a jak to posoudí...takže zítra jedu na úřad pro papíry a zkusíme to podat. Fakt by mi tomudelalo radost, neboť bych stejně na zkrácený úvazek moc neviděla kolik 10 tisíc s infarktem?
Takže by mne to fakt ty 3000 Kč stačily.

lencaa11
1. led 2023

@nikinelinaty taky bych radši přispěla korunama doma ale manžel rázně řekl že ne že chce abych byla doma a hlavně kde v práci můžeš bejt pořád na tel řešit SMS skrz cukr atd...jako jo někde třeba zavřou oči ale i tak ještě je tu mladší ve školce a dcera má ráno inzulín teď podle cukru může jíst nebo musí čekat do školy ji musí bejt s ok cukrem ne z hypem a pak aby se něco stalo atd...jinak to jídlo je taky u nás hodně řešené co třeba dceru nevystřelí tak to je někdy i třeba že ji doprejem tak věci ze stevii čokoláda za 50-90kc jinak mi občas kupujeme i bezlaktozove mléko ,sušenku ,jogurt ,atd ..tmavá houska jedna 7kc × 20 housek tak že do toho chleba 55 Kč a taky je to pěkný manžel hodně kouká na máslo aby bylo ok a to by nemusel ale kouká a taky jsem ze začátku vše pekla mouka kokosová ,mandlová ,atd ..nebo nizkosacharidova jídla testovyny atd ...ale jak píšu zdraví mame jen jedno a děti a manžel tě potřebují spokojenou tak že klidně bych se nebála občas pečivo nakoupit dát nohy nahoru a taky s manželem najít si čas na sebe jinak my hlídání nemáme vůbec od té doby co není moje mamka mezi námi taky máme jen sami sebe manžela rodina bydli od nás cca 45-50 min ale nejezdí za náma 🥺 ani nehlídaji ....

kristyn86
1. led 2023

@nikinelinaty U prispevku na peci se nezkouma prijem. Tato davka nalezi kazdemu,posuzuje se zdravotni stav. Takze to klidne zkus podat. Jinak,kazda rodina (skoro kazda) ma nejaky svuj problem. Ja jdu do prace od brezna. A taky cekam masakr. Ale ja do te prace chci. Syn ma vyvojovou dysfazii. Kazdy den delame logopedii a grafomotoriku. Do toho chodime na logopedii a dalsi odborni lekari. Dcera je po lecbe zhoubneho nadoru sitnice v oku. Na leve oko nevidi. S tou dochazime take ke spouste lekarum a na procvicovani ocicek. Doma varim. Sice ne bezlepkove. Ale muz pracuje z domova. Varim tedy na 2 dny jidlo,kdyz to jde. A verim,ze to zvladnu.

kristyn86
1. led 2023

@nikinelinaty Jinak,ja bych zkusila ten prispevek na peci. A zauvazovat treba o praci na pul uvazku nebo i kdyby plny. Protoze zase,kdyz bys mela plat z prace a treba i ten prispevek. Tak zase budes mit vice penez a pecivo bys mohla kupovat. A hlavni jidlo bych varila na 2 dny stejne. To mi prijde uplne normalni. A klidne bych se zacala stridat ve vareni se starsi dcerou. Nebo aspin v priprave svacin,snidani atd. Abys nebyla jak otrok. Protoze co jednou? Bala bych se,ze uz pak budu nezamestnatelna po xy letech doma. Ale je to jen muj pohled na vec.

vikisik
1. led 2023

@lencaa11 matko lvice, jak byste se zachovala v případě, kdyby se na výletě dceři opravdu něco stalo. Příčinou by byla cukrovka a učitelka by nereagovala podle tvých představ a ta pomoc by nebyla tedy podle tvých představ. Jako učitelku mě to zajímá.

lencaa11
1. led 2023

@vikisik tak za prvé paní učitelka už měla dítě s cukrovkou v třídě rok zpět před nástupem na školu naší dceři paní učitelka na začátku školního roku řekla že není problém ze žádnou aktivitou a dokonce bylo domluveno že na vylet jede 1 třída ,2 třída (kde byla spolužačka z cukrovkou a měla u sebe asistentku ) která mi řekla že by klidně na dceru dohlidla plavání je taky ve škole v sobě tv mimo školu a lékař ji potvrdil že může na plavání úřad řekl jasně že dítě nesmí bejt vylouceno z akce ve škole jinak má škola zajistit jinou třeba třídu ...a je zajimave že od 2 třídy jezdí dcera všude má jinou p.ucitelku 😉 kdyby se něco stalo na výletě což samozřejmě se stát může i zdravemu dítěti tak budu ráda že zavolají sanitku a pomůžou dceři ale nevidím důvod proč by na výlet neměla ject ...

nikinelinaty
1. led 2023

@kristyn86 my vše řešíme pro a proti, jsme na venkově, takže práci zde, moc neseženeš, takže 1 hodinu mi zabere cestování. A jednak, ted tedy se bojím, syn je co 1 týden doma chodí do školky půl roku.
Už nevíme co s ním. Manžel je pro stále čekat, já se bojím, aby mně někde vzali.

Dcerka umí míchat, to jo, ale že by to uvařila sama to fakt neumí.
Je ji 14 druhé 11, umí upéct cukroví, pečivo jednou zkusila uplně špatně. Ono někdy tím vyčerpáním třeba padnu a po obědě usnu ..ono taky abych někde nepadla.
Takže ten příspěvek zkusíme, nám i i bohatě stačil ten výdělek jsme počítali max 6000 Kč nebot plný pracovat nemohu od rána od 8 17 30 příjezd, to prostě nejde.

Já bych druhé dítě pak měla snad k propadnutí, ona neumí si udělat zápis, píše jak že to nejde přečíst přírodopis se učííme i vlastivědu do noci.

Moc děkuji za pomoc, peníze jak se říká nejsou všechno, ten příspěvek zkusím zítra poprosit na úřadě o papíry a uvidíme, co uvidíme.
Rozhodně problém bude za rok, až bude dcera dojíždět do školy, to bude ještě horší brzké vstávání a únava a všude je zákaz jídla.

veruuu_kubesovic
1. led 2023

@nikinelinaty přesně tak ❤️

nikinelinaty
1. led 2023

@lencaa11 Lenko, ted mi psal nevidomí člověk, že má zájem o zvířátko, včera mi psala paní zájem o zvířátko, ta taky řeší zdravotní problémy...Takže jsou tu fakt horší je věci. Máš pravdu. Prosím tě mysli na sebe, at se dáš do pořádku. Já kolikrát, když říkám bolí mně u srdce z té práce druhá dcera se tak lekne, že mě obejme, že tu budu napořád ... u té se pak jednou bojím, že bude o mě hrozně brečet.
Nakoupila jsem znovu deskové hry pexesa puzzle, jak to děti zničili, ty my máme nové děti a spokojené.
Stále si se mnou či sami hrají.
Změnili jsme tu bydlení, rekontrukce musela být, i když nejsme v balíku a je tu spokojenější život.
Takže ono, jednou jsem objednala v rohlik.cz znovu bezpekové pečivo, tak to mámv mobilu tu fotku, to nebylo pečivo, to byl mišmaš nehotových surovn???
Naštěstí tu máem bezlepkovou pekárnu Kocman, takže to je pochoutka. A vakuované je smradlavé a šílené...
A tím covidem, jsem se naučila péct vlastní rohlíky. Ty peču teprve necelé 3 roky.
mně to pořád nešlo a nakonec jsem dumala na netu jak to upéct a povedlo se.

Nikča jak ted chodí na ty obědy pondělí středa a čtvrtek, to je radosti, děti když přišla pozdě ji oběd daly na parapet ... a pak ho donesla do jídelny. No jako ona přišla uplně jiný člověk. naštěstí u nás je možnost zatím jet poukaždé na školu v přírodě i bez lepku, to by asi fakt nerozchodily holky.
Snad to půjde i letos.
Když byla v prnví třídě tak dort mohla a jak byla v první třídě Nelča tak pro ni učitelka měla bezlepkový zakusek. Jako myslí některé učitelky na ty děti. Aby nebyly ošizené, zeptá se, toto a toto budu dávat dětem mohu?

kristyn86
1. led 2023

@nikinelinaty Tak uvidite. Penize opravdu nejsou vsechno,to ne. Ale zkusit ten prispevek stoji za to,bez ohledu jestli do prace nastoupis nebo ne. Drzim palce.

nikinelinaty
1. led 2023

@kristyn86 zítra mají holky ještě prázdiny, takže si vezmu s sebou holky a uděláme si hezký den a zkusím pozjištovat, zatím mi asi dají papíry, který pak donesu dětské doktorce a možná pak ještě potvrdit dál???Uvidíme, holky jsou na gastro objednané až na únor myslím, uvidíme, co k tomu budou chtít. Toto jsme fakt nikdy nevěděly.
Manžel je ten co mi říká s prací počkej, dokážeš to všechno?
on neumí bohužel nic, ale oloupe brambory, vynosí koše, nakoupí tedy něco špatně, ale co řeknu koupí. Ale uvařit opravdu neumí. Moje práce právě moc zastávat neumí.

veruuu_kubesovic
1. led 2023

@vikisik já mám dítě taky s cukrovkou a mám paní učitelku ve škole proškolenou a sepsala jsem ji "manual" co kdy má dělat, dcera má sice pumpu, takže je to o dost jednodušší, že začátku 1.tridy mi volali, když se něco dělo...
Teď už vědí, samozřejmě i dcera toho dost umí kolem pumpy 😉

veruuu_kubesovic
1. led 2023

@nikinelinaty jinak dcera chodí do školy na vadu řeči a ocni vady a tam jsou slepé děti, na vozíčku a to je pro mě mnohem horší...

kristyn86
1. led 2023

@nikinelinaty
@nikinelinaty Dostanes papiry a odneses je k detske doktorce. Ta je vyplni,prida k nim vsechny potrebne zdravotni zpravy (je dulezite,abyste u detske meli vsechny lekarske zpravy od specialistu). A ona to posle dal uradu. Z uradu k vam pak prijdou na socialni setreni ( toho se neboj,jen si promluvite) a poslou to ja posudkove. Z posudkoveho to pak zaslou zase na urad prace a prijde vam rozhodnuti o priznani ci nepriznani.

nikinelinaty
1. led 2023

@veruuu_kubesovic asi ano, já si říkám takový peklo kolem nemá nikdo, ale já se dívám jen tím jiným úhlem, co vidím kolem s sebe. Asi mají štěstí...Lítá si maminka kde chce, nemusí doma nic a ještě chodí do restaurace )) Ale děti mně řekli mamko na škole v přírodě vařiliy v hotelu hrozný jídla, ty vaříš tak dobře! 🙂
Takže to fakt potěší. A ono tchýně se nějak do toho občas diví, že at máem na důchod, nato ji manžel řekne kdoví co bude na důchod ...A pak dostane můj vdovský až umřu na přepracovanost, že prostě on chce at jsem na domku pracuju kolem děti a zahrádky.
Ale jak si říkám, že ted vše tak zdražili, abysme se měli lépe, než tím, že nic neuvydělám a nic nedělám. Ale on mi nato vždy řekne, tak to zkus, ale uvidíš, že se z toho zblázdníme.
Takžetím jsem nakoukla na tuto diskuzi a říkám mu třeba můžu mít brigádu a tím jste mi ted natukly tohle. Jdu do toho.

Já říkám muži ta paní má 4 té dítě já jich měla 5 a mám 3. A nato mi řekne, budme rádi, že máme 3 zdravé děti kromě celiakie.

Strana
z5