Je výhodnější neschopenka nebo registrace na úřadu práce?
Ahoj holky, mám takový dotaz. Od ledna bych se měla vrátit po RD do práce. Ještě jsem se domluvila s vedením, ze si v lednu vyberu dvojí starou dovolenou.
Ale….
Vzhledem k tomu, ze naše firma bude na jaře končit a já ani nebudu moct nastoupit na plný úvazek (musím s dcerkou jezdit pravidelne po doktorech a terapiich, takže bych to casove nezvladala), vypadá to s největší pravděpodobností, ze dostanu výpověď.
Moje otázka tedy zní…. Je pro mě výhodnější jít na neschopenku nebo na pracak?
Dostala bych vůbec po RD nějakou nemocenskou? Já se v tom bohužel vůbec nevyznám. 🙊
Jak byste to udělaly vy? Moc děkuji za odpovědi a názory.❤️❤️❤️
@nikinelinaty to věřím že ty děti pak v té třídě jsou jiné a víc jsou v pohodě a jak říkám dneska je to hodně o lidech a kdo nechce a nemá snahu rád hází klacky pod nohy naše škola má dia ředitele ,v jídelně zástupce má též co curkovku ( pumpu ) ten řekl dceři že má přednost s obědem tak že klidně ať si předběhne řadu jak byla ráda že má malou přednost školník cukrovka a spolužačka dcery má taky curkovku a naštěstí teď vše ve škole je ok ...přesně zdraví je jen jedno tak i u vás tak taky bys te měla kouknout na sebe a manžela a udělat si hezký večer ono i to málo stačí já vždy dám energii když udělám si menší prochazku sluchátka do uší a to je relax na chvyli držím palce aby vám to vyšlo skrz příspěvek nám na úřadě řekla paní že na curkovku nemame šanci jsem ji řekla že si to podám a uvidím že nám to poradily v nemocnici tak koukala na mě 😉...
@veruuu_kubesovic taky jsem měli paní učitelku proškolenou + knížku měla + manuál a + jsem řekla že dcera bude mít sebou telefon s neomezeným voláním a na chodbě byla 1 trida a 2 třída ( kde byla spolužačka ) její mamka dělala asistentku sice jinému dítěti ale skrz curkovku věděla a jezdily na výlet společně právě většinou 1,2 třídy společně teď naštěstí je to už ok ...
@nikinelinaty Je nebude zajimat vase financni situace. Tu bych vubec nevytahovala. Ale pece o deti,ktera souvisi s celiakii. Jaka maji deti kvuli tomu omezeni atd. Co to vse obnasi. S jidlem,zdravotni problemy atd...
@kristyn86 prosím tě mají kroužek začíná ve 14 hodin. Dítě má školu do 13 10 já pro něj jedu autem, at se honem doma nají a at jde s dětmi zahrát. je to školní kroužek, chodit do práce to je zatím dočasné, že je asi manžel stále doma, nemohli by vůbec nikam.
To jsme nikdy neutušili, manžel řekl, budme rádi, že mám zatím tak dobře placenou práci, že to relativně vše poplatí, ale nemáme nato, abysme dětem zařídili jejich pokoj.
Takže to jak se staví sen, se dívám, že je fakt potřeba, manžel po 8 letech dům nechal opravit, pořád počítal, a počítal a bál se, dluhy stále máme, v práci že zůstane dostane bonus, ale už ho to tam nebaví a ničí.
Takže třeba tím bude moc utéct po tom bonusu do jiné práce, co nebude tak placená. Každý 3000 kč k dobru.
Nikdy jsme to netušili, já byla i po tom porodu předčasným rok doma se zdravotními problémy, co tvrdili, že mám z toho.
A až jsem nemohla a věděla, že umřu asi na bolesti hlavy za živa, tak jsem se objednala po 7 měsích na neurologii...pak jsem šla na pohotovost na ušním.
A oni mi našli od února nemoc až v září.
A diagnozu nemoci bakterie a jaká až v prosinci.
A léčba zabrala až další rok v březnu.
Asi jsem nemusela dávat babě papíry na úřadu práce, že ted fakt mám neschopnost právem.
A to jsem zvládla první třídu s dcerou a druhou vodit do školky a i se divím, že jsem přežila.
@kristyn86 jeho sestra se diví, že děti ještě nebyly u moře ona má děti 2 a 5 let a u moře byly v jeho pul roce života. U nás dovolená značí vzít kupu jídla s sebou nebo mít zaplacenou dovolenou ale jen někde bez lepku v hodnotě 60 000 Kč.
Takže nato fakt nemáme, trávíme dovolenou po výletech a na zahradě. Nikdo to prostě nechápe, že prý i jiní s dietou se najedly.
Ale my máme jen jednoho pracujícího doma.
holky na relax mám mládátka andulk, co mám doma a krmím si je jako miminka. A řeknu Vám radost lidí, co dostanou fakt k nezaplacení. Jedné paní diagnostikovali asi nádor, dostala ho včera no ta měla radost jako blázen a ještě dnes mi psala, že to miminko je užasný.
Takže já se bavím, tímto, jinak by mně doma už piclo.
Ještě že můj syn miluje zvířátka
@nikinelinaty
já bych si dovolenou u moře asi moc neužila 🤔 ono záleží na počasí, na fázích měsíce na které prostě jí ten cukr reaguje a ještě proste ty "koule" na to nemám, což neříkám, že nejezdíme na dovcu vůbec...
a já si dodělávám skolu, nějak mě ten zachyt cukrovku nakopnul k tomu, že ať se tomu onemocnění nepoddám, tak si dodělávám maturu, letos končím no jsem na sebe zvědavá 🤣🤦♀️🤣
@veruuu_kubesovic no my bychom museli sousedům svěřit andulky a my máme tu zahradu, takže tam trávíme naši dovolenou syn má rad opekání špekáčků a všeho dobrého na zahradě. Takže my to trávíme takto.
Prosím no zítra tam jedu hned ráno, zda mám podat 2 žádosti nebo 1?Já to mám na 2 děti, ale asi jako příspěvek jako rodinný 1?
holky bly uplně nadšené, nebot starší si říká, škoda že nemáme nějaký peníz, co by se hodil k doplacení hypotéky, tak mi říká mamko třeba brigádda, ale manžel jak slyší máma pryč má vlasy na hlavě.
Vše chtějí dělat se mnou. Syn ten sedí u mně když jim a skádá si puzzle a doslova čeká až si ho vezmu. A slaví, že je nemocný a nemusí do školky.
Dala jsem ho v 5ti letech a mám obavy, že dřív by ani nezvládl. On je tak na mně fixovaný.
A je to krásný poslední miminko, musím řici, že jsem si ho užila, dieta až ted je taková náročnější, co holky už musí mít zajištěný chody i se školou. Když byla škola do 1215-13 00 došly domů a daly si oběd.
Ted je odpolední výka a končí v 15 30
@nikinelinaty Kazde dite musi mit svoji zadost.
@kristyn86 aha, ok, muž mi sepiseje, jak to i přesně říci a zítra ráno jsem tam. Je to kousek Brno venkov a udělám si s holkama procházkový den. Chvíli je necham mimo úřad a pak poslední den si s nimi užiju a pak znovu teror a akce vaření chystání a škola
díky moc holky. Zda to bude pravda tak toto zde píši:
V současné době se již nezjišťuje pobírání rodičovského příspěvku, to znamená, že lze současně pobírat příspěvek na péči i rodičovský příspěvek bez omezení jednotlivých dávek.
takže my přišli pokud to schválí o příspěvek na 7 let.
holky to mají diagnostikovano před 7 lety ... ale až letos je ten zápřan nesnesitelný tou dietou.
A až půjde dcera na střední tak za další rok to bude masakr. S druhou už tolik ne, nebot oběd dám do školy i ji.
nám se během té diety potom narodil zdravý syn zcela zdravý bez celiakie, takže vlastně jsme bez peněz 1 rok a půl. Kdy jsem dále doma, nebot je to akce a akce a muž mi říká zvládneš děti vzdělávat já nechci mít doma blbce.
Takže já se jim věnuji celodenně a malej je fakt hodně chytrej.
Fakt koukají natože je ve školce 5 měsíců on zdá všechno i sprváně strany v pravo vlevo to dcera měla dlouho problémy.
Takže ona to i zato stojí, že mám chytré dítě to poslední fakt hodně.
První dcera 2x nejlepší žakyně 4 a 7 třída.
A to má vývojovou disfazii a byla uznáná nejlepší z 26 ti dětí.
S druhou tam je kám urazu ta je hrozně lenošná.
Holky děkuji. Děti tak nadšeně, že jestli se to i počítá na důchod? Uvidíme, jak to dopadne zda nárok mít budeme . Sice říkala pojišťovna nic nedává? Tká uvidíme.
Mám žádanky na 2 děti. Dcera spočítala ha 7 let jsme přišli o půl milionu;(((
Jak já s dcerou s vyvojovou disfazii a celiakii se najezdila na kroužky logopedické s druhou dcerou do školy jsem chodila jak ji naučit číst. To byl masakr. Ale mám za tu práci být bez práce chytré dítě, co je nejpeos ve třídě. Ale v druhé třídě mne uverily, že číst neumí, že to zná zpaměti
Děkuji moc rano to odnesli dětské. Stačí dětský lékař prý ne gastro, ale možná to tam mají taky.
@nikinelinaty hele nic proti tobě ale možná by si měla přestat lpět na tom aby si měla nejlepší děti a ulevi se ti a možná budeš mít i více času. Chápu že to nemáš lehké ale už tva několikátá zpráva je o tom jak to máš těžké ale jak máš za to chytré děti
@nikinelinaty Potvrzuje to detska,to uz jsem ti psala. Jen u ni musite mit vsechny zpravy od odbornych lekaru. To,zda vznikne narok uvidite. Musi se to posoudit. Kdyz rikas,ze jste prisli o pul milionu,proc jste se o po tom nepidili driv?
Jinak jak pise @bara88 . Nerouhej se, prosim,furt. Nejste jedina rodina,ktera je na tom spatne. Ja mam taky deti s problemem,jak jsem psala. Syn vyvojova dysfazie a dcera po onkologicke lecbe je nevidoma na leve oko. Ale ja jdu do prace. Chci. Chci penize,chci seberozvoj. Od vzdelavani tu jsou vzdelavaci instituce. Tim,jak smyslis o cele situaci mi pripada,ze ostatni deti musi byt uplne tupe,kdyz maji oba rodice v praci. Ale v tve situaci a mozna i horsi je fakt vice rodin. Ty vymyslis proste,jak nepracovat a furt si to musis zduvodnovat. Ja pracuji na socialce. A vic jak pul klientu uvadi stejne duvody,proc nepracuji. Jenze to by nepracovala pulka naroda. Urcite lze uvarit i s praci. I kdyby na polovicni uvazek. Pak by sis mohla dovolit pecivo koupit. Rada jsem ti poradila. Ale uz to moc hrotis.
@kristyn86 to mi vždy říká manžel, zvládneme uvařit a chodit do práce na částečný projedu více. On řekl, radjei budeme bez peněz bez mít zanedbané děti. On je pro rozvoj dětí od začátku.nikdx jsme ti nevěděly a braly nevadí. Pečují o ně. Spíš šlo o téma důchod. Než ty peníze, to zamrzi. Ale když bič nevadí. Jak říkám my pro pečivo musíme jet 30 km, není v naší dědině.
@nikinelinaty jako že kdyby si chodila do práce tak máš zanedbané děti?co to pořád plácáš?
@nikinelinaty jinak pro pečivo nemusíš jezdit každý den snad ne?můžeš dát do mrazáku a sem tam upéct ale ty si jistě najdeš nějakou výmluvu proč takto ne
@bara88 na jídle a já naučení. Dcera druhá neudělá nic a malej je předškolák. Takže manžel vždy reknr, až budou schopné sami vše znát.
Druhá dcera je dost problémová od mala. Uvidíme,manžel je pro to být doma od začátku s touto dietou, že by jsme jeli na úkor šílené domácnosti.
Zkus jíst vakuovany pečivo a co do toho dávají a holky to ani nechtějí jist, že jeti nedobře. Jsme doma na úkor, ať jim chutná.
@bara88 pečivo stojí 30 Kč bez slevy aby bylo za půlku musíš tam být v 8 ráno. A co zbyde.
Kdo nezkusil nevi nic. My nestíháme jezdit ani po rodině, kolik je ti práce navíc. Dítě chce třeba buchta 1 muffin 40 Kč
Praxe na plný úvazek je od rána do 18 hodin než dojedu domu a stihnout uvařit a nakoupit a někdy spát. Když bič nevadí, jedeme systémem zdravý děti a mě. Celiakii mám taky a když nejím je mi blbe musím jíst pravidelně a zdravé. Pak mám průjmy
@nikinelinaty výmluvy no
@bara88 nejsou. Když jedu téma stres efunguju neboť mám zažívací potíže. Kdo nemá celiakii nepochopí, že jíst ve středu jídlo skončím na záchodě i nějakou hodinu. Děti nepočítají s ničím, ale jsou rádi, že mají zdravou mámu, když lítám kolem nich aby jeli na lyžařský výcvik dostaly jídlo na čas a odvoz na čas.
Jsou rádi, že oni mohou chodit do kroužku na sportovky, co jede dceři hned po výuce ve 14 hodin kdy končí a ve škole je ten kroužek
Práce na částečný úvazek 30 km zpět tam a koupě pečiva vyjde výdělek 10 tisíc a 6000 Kč dám za pečivo při koupi 8 rohlíku denně
@bara88 počítaly jsme ti mnohokrát a mnohokrát jsem byla schválně pryč jakože jsem v práci,byla jsem nakupovat potraviny a domácnost byla vzhůru nohama a muž připálil kastrol.
Já nemám chlapa, co by dokázal pro děti něco připravit.
Nic nemáme a nepočítáme, proto jsem se ptala na brigádu na sobotu.
@nikinelinaty hele mě se tady vzpovidat nemusíš,tohle jsou výmluvy jen pro tebe, já si pomyslím stejně své
@kristyn86 my řešíme spíš hlavně chod domácnosti a málo stresu okolo...a to právě za nás nikdo neuvěří že půjdu já a děti v klidu po svém ;((( třeba dcera najde střední školu s obědy. Což by byla neskutečná úleva a už by se dalo lépe zvkadart
@bara88 jednou jsem skončila skončila se zdravotními problémy na rok jak jsem se honila kolem,od té doby mi manžel se snaží více pomáhat. Takže zkrácený úvazek by značil asi 3000 Kč a děti by mohli mít mámu zase v nemocnici
Takže takhle vše tu psát veřejné nemohu
@nikinelinaty ani to po tobě nikdo nechce ale tak hlavně že jsou děti nominované jako nejchytřejší ve třídě🙂
@bara88 hele promiň ale naším cílem bylo dítě co mu hrozilo propadnutí v 2 třídě pokud se nenauci číst že propadne. A zato život stál jak by vypadala. Naučila se číst do konce roku a začly jsme jako v první třídě. Ostatní inteligence byla stejná jako u dětí. Dcera se učí sama ve 4 třídě ji zvolila učitelka ha nejlepší a loni učitel. Nemohu zato. Takže co bylo lepší dítě co neumělo číst dítě co mělo špatnou řeč a byly jsme málem nuceni ho mít v logioecke škole 30 km od domu? Kdo by ji tam vozil já jsem se vrátila k řízení až v době covidu.
Takže takhle. Teď mám náročné to, že toho moc sni
@nikinelinaty 🤦♀️

@kristyn86 tam jím řekne muž asi kolik a kolik je asi organizace kolem domácnosti? My ted fakt musíme šetřit dům je na hypotéce máme špatnou střechu a manžel se nechává v práci pojištovat na milion ...už se bojí o své zdravý