Je výhodnější neschopenka nebo registrace na úřadu práce?
Ahoj holky, mám takový dotaz. Od ledna bych se měla vrátit po RD do práce. Ještě jsem se domluvila s vedením, ze si v lednu vyberu dvojí starou dovolenou.
Ale….
Vzhledem k tomu, ze naše firma bude na jaře končit a já ani nebudu moct nastoupit na plný úvazek (musím s dcerkou jezdit pravidelne po doktorech a terapiich, takže bych to casove nezvladala), vypadá to s největší pravděpodobností, ze dostanu výpověď.
Moje otázka tedy zní…. Je pro mě výhodnější jít na neschopenku nebo na pracak?
Dostala bych vůbec po RD nějakou nemocenskou? Já se v tom bohužel vůbec nevyznám. 🙊
Jak byste to udělaly vy? Moc děkuji za odpovědi a názory.❤️❤️❤️
@nikinelinaty myslím že infa už máme ví než dost🙂neodsuzuji tě jen mi vadí jak se pořád rouháš. Jinak si mi jedno
@bara88 dcera si hrozně přála soraveny dům a já jsem řešila jak rychle připlatit dluhy co tím vznikly. Že bych chtěla pomocí, aby měli časem i svůj pokojíček mají pokoj dohornady. A hold manžel říká nedá se nic dělat, nedáme to za 5 let bude třeba už odstěhovana.
Takže takhle. U té brigády bysme věděly, jak t tu bude fungovat a nechci udělat přestupek žena v domácnosti
holky mockrát děkuji. Jedné dceři příspěvek uznaly té mladší. Splnila všechny 3 body, možná u té starší, co ji bude 15 už je to bez šance, dietu holky drží od 5 a 8 let.
Ale díky této diskuzi jsme přišli k 1. stupni na dceru.
Holky dotaz ještě to se platí do důchodu?Dá se při tom mít brigádu?Uvažujeme o 4 hodinách, ale mám syna vkuse nemocného, abysme se fakt finačně měli lépe.
Mockrát děkuji.
@nikinelinaty je tak to je super 👏👏 aspoň 1 stupeň to je dobře i na starší bych to klidně vyzkoušela zažila jsem že třeba dětem s DM1 jeden kraj dál PNP 1 do 18 let je to kraj od kraje jinak 1.stupen se nepočítá do důchodu a brigádu / práci normálně můžeš mít když bude postaráno o dítě na které příspěvek běží je to neomezené ...☘️☘️
@lencaa11 aha, no nevadí tady už to pokryje finance pečivo, co jsme vyráběly, takže by se dalo pracovat na delší úvazek. Na zkrácený úvazek a koupě pečiva nevyjjde moc výhodne, to je už lepší dpc a odvádět si na důchod sama. Jsem na péči pro syna do 14 let děti. Tak tam je zdravotní zajištěno.
@nikinelinaty pokud jste jen na pnp 1 stupně tak není hrazeno zdravotní to si buď hradit sám nebo nějaká brigáda nebo zajít na pojišťovnu a nahlásit se jako pečující matka o dvě děti do 15 let
@lencaa11 ano tam jsem, ta pečeující osoba u té se to dpč relativně vyplatí odvedeš jen 1 daň a já víc než 4 hodiny fakt nezvládnu se synem jezdit 2x do týdne na logo a plus dcera co má vývojovou disfazii by zase pochytala 5tky.
Jako jeden den, kdy jsem nestihala 3x 5 v jeden den.
Takže nevím dle čeho to vysoudili u té starší že ne, režim šílenosti peče o dománost je stejný, ale já vám opravdu moc děkuji vědět to kdy měli 5 let, ale nevadí.
To byla ve školce na 3.5 hodiny.
@veruuu_kubesovic prosím tě ještě dotaz, už to chápu sociální se neplatí, zkráceny úvazek a končit do 12 10 a dojezd do skolky.na 1230 je vlastnit snad letadlo
S tím příspěvkem asi,.když jsem.nahlasena na pojištěvne na.peci o děti tam nemůže zůstat ve školce dele než 4 hodiny?
@nikinelinaty NN když je matka nahlášena na pojišťovně jako pečující je tam podmínka že dítě nesmí spát ve školce a nebo ve škole jít do družiny
@lencaa11 ano to dodržuji, jen jsem asi od paní věru předešlé věci špatně pochopila, že tím příspěvkem může být syn ve školce dele
No nám stačí kdyby kapalo na 4 hodiny denně ale musím být zpět zase ve 12.
Tak občas se už díváme na brigády. Tam zda chápu odvedu daň si na duchid a vydělat mohu jen do 10 tisíc.
@nikinelinaty tak pokud z dpc si odvadis pojisteni tak ok...
@nikinelinaty NN příspěvek na péči když má paní tak může bejt ve školce déle to stim nesouvisí to souvisí s tím že paní je jako vy asi na pojišťovně hlášena jako pečující osoba o dvě děti do 15 let ...proto může dítě bejt ve školce jen do oběda
@lencaa11 holky muži vyšlo nejvýhodnější zkrácený úvazek a syn v první třídě může než dojedu po 12 domů být v družině a s dětmi na obědě.
Takže hledám jen tohle, stejně na pojištovně to jde do 15ti let dcera má bude mít 15 druhá 12 o prázdninách. DPč by se teoreticky vyplatilo pouze 3 roky, kde si odvedu dan nadůchod a zdravotní platí stát.
Ale je to problematický, že by syn nemohl pak jít do družiny a budde mít jen do 11 20 + oběd, to nevím zda něco takovýho seženu, že už zase budu o domu.

@bara88 byly jsme velmi pochvaleniy že obětujeme peníze a věnujeme se dítěti. Hold měli jsme toho nad hlavu učení druhá třída a neschopnost přečíst zadání.
Víš, musela bys mít víc infa ne odsoudit za jedno napsání. Proto jsem řešila na víkendy brigádu, ať dětem polepsime. A ať mám změnu. Ale manžel se boji i toho, zda bude uvařeno neboť sám nic neumí. Ale na 2 dny se to dá stihnout.