icon

Kam se obrátit kvůli zneužití osobních informací kroužkem?

swan42
24. srp 2023

Ahoj,
judr. v poradne ma ted dovolenou, tak bych se rada zeptala tady.
Kam se mam obratit, pokud po mne na jednom zajmovem krouzku (zapsany spolek) chteji informace, na ktere nemaji narok?
Jde mi o napravu, aby tyto informace uz nemohli po uchazecich pozadovat. Kdo to resi?

Strana
z3
petulkadodo
25. srp 2023

@swan42 Pokud je tvé dítě nezletilé, jsi jeho zákonný zástupce, tak by tě měli mít možnost jednoznačně identifikovat, ne? Kdyby se cokoli stalo. Navíc jak už tu zaznělo, pokud čerpají dotace, tak musí vyplňovat spoustu formulářů, kde ministerstvo tyhle údaje požaduje. Datum narození je vedle jména prostě další identifikátor. To, že to některé kroužky nechtějí, neznamená, že je to v pořádku.

swan42
autor
25. srp 2023

@petulkadodo dekuju za uprasneni, kdyby se neco stalo, maji jmeno, telefon a email 🤷‍♀️

j.a.n.i
25. srp 2023

@ai30 Pokud sis nevsimla, tak je to diskuzní forum a nikoliv poradna a každý muze libovolně diskutovat k tematu.

ajja87
25. srp 2023

Mě přijde že se s tím gdpr dělají hrozný cavyky,pak to ale ma vypadat jak vypadá,pak ani policie nemůže to a to, protože,,ochrana osobních údajů,,🤦
Jako dělat trable kvůli datumu narození rodičů mi přijde na hlavu postaveny,ani nevíš kam všude si to datum uvedla a jal s ním nakládají....a hlavně to není nic co by se nedalo dohledat jinde

ai30
25. srp 2023

@ajja87 No to, ze 'nevis, kam vsude to uvedla a jak s tim nakladaji', to je prece to jadro pudla. :D Kdyz po tobe chce nekdo osobni udaje, tak by ti mel byt schopny sdelit, jak s nimi nalozi.

ai30
25. srp 2023

@j.a.n.i No jo, navic kdyz se te zakladatelka explicitne ptala, jestli to nekam budes hlasit, zejo 🤣🤣🤦‍♀️

j.a.n.i
Autor odpověď smazal
alice180
26. srp 2023

Kdo nechce pochopit, nepochopí že ?!

Strana
z3