icon

Mám nárok na sociální dávky?

violagrunge
2. únor 2015

Ahoj,chtěla jsem jestli mám nárok na nějakou SD.Bydlíme s přítelem a dcerou ve vlastním domě.Přítel pracuje za cca 14 tis.měsíčně a já jsem na rodičáku.Moc s penězmy nevycházíme.Tak jsem se chtěla zeptat jak nějakou získat.Děkuji

Strana
z6
ronyx
2. únor 2015

@mamkamarketa Já bych i věřila,že jo.Jelikož jsem v dost podobné situaci.Postavili jsme barák s jednou nejmenovanou firmou,bohužél z plánované hypotéky která měla být kolem 9000 měsíčně se nám to vyšplhalo až na 19 000 měsičně!!!Hold jsem naletěli.Já jsem taky do nedávna byla na rodičovské,naštěstí můj chlap nebere pouchých 14 000 Kč jako chlap od autorky ale teda víc,takže jsme to jakš takš dávali,i když s odřenýma ušima.Barák má sice hodnotu skoro 3 miliony,ale v životě by se za tolik neprodal.Takže o prodeji ani uvažovat nejde.To bychom byli dlužníci i tak.Kdyby měl můj chlap plat jako má chlap autorky olizovali bychom asi omítku a to že mám barák na tom nic nemění.My teda naštěstí řešení našli,refinancování,snížení úroku a tím pádem snížení částky měsíční hypotéky.U nás teda šťastný konec,ale né vždy se to takhle dá dělat.Kor s jejich malými příjmy by jim nikdo nic nesnížil.Hold se dokážu vžít do lidí,životní příběhy jsou různé a ač to někdy na první pohled vypadá,jako situace,kterou si člověk způsobuje sám,né vždy to tak je.PROTO RADĚJI NESOUDÍM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

marecekavendulka
2. únor 2015

@violagrunge ja se obavam,ze vam nic nedaj ☹

ronyx
2. únor 2015

@nov777 Ne švadlena opravdu nejsem,to bych udělala víc škod než užitku,šicí stroj nevlastním a určitě bych si ho kvůli tomu nepořizovala. Žádnou pohodlnou práci nehledám.A věř mi,že té práce u nás tolik není.F-M má přímo své stránky na internětu,kde maminky nabízí práce od mytí oken,úklidů atd atd a nikdo se nehlásí,nabídka je vyšší než poptávka.Navíc já jsem v situaci,která mi opravdu vše nedovoluje!!!! Jsem na rizikovém těhotenství v 9 tt,takže jestli ti příjde jako pohodlnost to,že nechci skásat,natahovat se a jiné věci,abych neohrozila miminko,tak to k tomu nemám co dodat 😉 U mě je hold opravdu možná jen práce v sedě v klidu u počítače či kompletování a né z důvodu LENOSTI! To je to o čem pořád mluvím,člověk neví,nezná situaci druhého a soudí

luj89
2. únor 2015

Obávám se, že s 20 000Kč příjmem na žádné soc. dávky nedosáhnete. Příjem je to krásný, dostačující. Ale ty výdaje..
* půjčka: dá se refinancovat, a tím prodloužit splatnost, snížit splátky
* leasing: kolik let vám ještě zbývá?
* výdaje za dům: 3 500 Kč/měs. do toho počítáš co? Voda, elektřina, plyn? Většinou se počítají 2 tis. měsíčně u bytu, u domu to tak možná odpovídá, nevím..
* UM: kolik je dítěti? Třeba brzo bude moct levnější UM
* pleny: přemýšleli jste nad látkovými?
* jídlo: na jídle se dá dost ušetřit, jen to chce trochu trpělivosti než se to člověk naučí
* dojíždění: skoro 4 000 Kč??? Kolik km proboha dojíždí? Neříkej mi, že vlakem by projel víc! co autospolujízda? Díval se na ty stránky?
Víš, přijde mi, že všechny rady zamítáš aniž bys nad nimi popřemýšlela. Opravdu nečekej nějaký soc. dávky s takto krásným rodinným příjmem.

berenika39
2. únor 2015

@violagrunge vy ale jste v úplně normální situaci. rodia, oba zdraví, manžel pracuje, ty jsi doma s dítětem. majetní.
něco bude blbě, ale stát není ten, kdo by vám měl přidat. musíte ubrat z vašich nároků - ušetřit na ěnčem, vydělat něčím. z jakého titulu bys měla ty konkrétně pobírat jakékoliv dávky, když jsi úplně v pohodě? to, že splácíte, je vaše věc a víte o ní.
žehli, doučuj, piš články do wikipedie na koně, dělej gelový nehty, manžel at jezdí sockou, jestli utratí čtyřku za naftu, tak jezdí 100km denně?

ronyx
2. únor 2015

@mamkamarketa No ty mi mluv o negativním přístupu 😀

nov777
2. únor 2015

@ronyx Ale tady se bavime o praci pro matku maleho ditete, ne o tehotne. Promin, ale nechapu, jak se z hypo 9 stane 19, aniz byste si za to mohli sami. Tady je kousek od nas dokonce ulice novostaveb, co nalitli, plati a nebydli a asi ani nikdy nebudou. Taky jsme melu zajem. Po precteni smlouvy nam bylo jasne, ze je to cele spatne. Ostatni to asi necetli.

petrasipkova1
2. únor 2015

@luj89 Tak to si myslim, bohudík žiju v kraji, kde to tak je, vyučené sestřenky makají ve skladech u Prahy za 18 000 čistého. Já bych z toho vše co platíme nepoplatila, kdyby mi zbylo to co zakladatelce. Nechtěla bych chlapa co by se s tímto spokojil, je to strašně málo, aby chlap jezdil do Prahy za prací, projel 4000 Kč, takže dělal za 10 000 Kč a z toho platil půjčku, hypo, auto, kde je to ostatní - nějaký život, rekonstrukce domku, apod.... ? Toť můj názor. Ale na to mám právo, ne ? 😉

ronyx
2. únor 2015

@nov777 Opravu ti tady nebudu vypisovat svou situaci a celý příběh,za a nevidím důvod - neznám tě a za b bylo by to teda na pěkně dlouho.Jen jsou zkrátka velké firmy,kolosy,které působí dost věrohodně do něčeho se s nimi pustíš a pak ti to jen stoupá,oravdu to nebylo tím,že bychom byli tak blbí,že neumíme číst!! Nebo jsme se vykrkli na pořádné prostudování smlouvy.Je to fuk,vyřešeno a jsme spokojeni.Jen říkám,že takových případů je spousta, mluvila jsem s několika rodinami které stavěli přes tuto firmu a dopadli stejně

nov777
2. únor 2015

@ronyx Dokonce tusim, o ktere mluvis firme. Slibuji hypo v nerealnych cislech a klienti radi veri. Pak dojde na lamani chleba a je po legraci.

berenika39
2. únor 2015

@nov777 stačí porovnat s jinými frmami, ne bezhlavě podepisovat. pokud je smlouva na hypo za určitých podmínek, nemůžou se změnit. ne , nemůžou. výmluvy, alibismus, pro něco nejde, proč je něco špatně - nejčastěji za to může firma nebo stát. jj.

ronyx
2. únor 2015

@nov777 Jo hold člověk je mladý blbý,staví poprvé,vidí jen samé dobré recenze,tak uvěří snadno,hold nikdo není neomylný.Taky jsme se za to třískali do hlavy.Naštěstí teda jak říkám,vyřešeno a díky refinancování to šlo na snesitelnou částku,při které se dá i slušně žít.Ono hlavně my měli šílené úroky,teď je na to super rok a úrokové sazby jsou nejnižží za celou dobu.Člověk se chybama učí a kdybych měla stavět znova udělala bych už všechno jinak

heduska82
2. únor 2015

Nechci tady vířit diskuzi o lenosti,ale prosím ty, co tady radí práci z domova...můžete mi říct, kde na ni berete čas? Ani jedno z dětí mi po obědě nespí, vstávají ráno v 6 i dříve, usínají kolem 20.hodiny a já jsem ráda, že padnu do postele, popravdě kolikrát mám problém se i najíst.

nov777
2. únor 2015

@heduska82 To si v tech osm vecer misto spani sednes k praci. Snadne.

heduska82
2. únor 2015

@berenika39 Můžu se zeptat, co znamená psát články sem na Wiki?

heduska82
2. únor 2015

@nov777 Tuto odpověď jsem tak nějak čekala, díky. 😀

rozarka65
2. únor 2015

@violagrunge příště se tu radši na nic neptej, nemá to cenu...na ÚP se můžeš zeptat, ale myslím si, že si vystojíš frontu zbytečně a navíc budeš naštvaná, protože tam budeš stát s našimi "spoluobčany", kteří ty dávky dostanou...já jsem naštvaná pokaždé, když jdu po té chodbě...A neboj, zvládnete to, všechny jsme to zvládly...

nov777
2. únor 2015

@heduska82 Tak ono to tak je. Me decka spi asi 30 minut pobobede a to jedno vubec. Tech 30 minut je tak na uklid.

heduska82
2. únor 2015

@nov777 Jako někdy je to fakt náročné, ale snad se to už uklidní a bude trochu pravidelný režim - menší měl zdravotní problém a prvních 9 měsíců jsme trávili po doktorech a to mě fakt vyšťavilo. Tak doufám v lepší zítřky! 😉

berenika39
2. únor 2015

@heduska82 ted už asi nic, jeden čas jsem pro koně třeba dělala korektury a psala ze slovenštiny do češtiny - prostě obyčejná part time job, kdy můžeš dělat, kdy máš čas. takových je dost. prostě sedneš večer ke stroji a jedeš, hodinu, dvě, u toho piješ kafíčko, jedním okem koukáš na telku. takhle jsem dělala i korektury - v posteli, notas na klíně, a četla a četla a opravovala, pak vyfakturovala.

pokud máš děti akční, tak až to půjde (nemyslím dvě mimina někomu napařit ), ale můžou na dvě hodiny dvakrát v týdnu ven s babičkou (tetou, tátou) a ty si uděláš svoji "práci".

verushe20
2. únor 2015

@mamkamarketa Hele nepracuješ náhodou na sociálce když tady tak veheměntně bráníš stát? 😕

berenika39
2. únor 2015

@verushe20 myslím, že brání sama sebe. protože když by stát platil každému, kdo má všechno, práci, rodinu, dům, dítě i auto, tak by nezbylo potom na důchod markétě🙂 má recht, její názor sdílím.

nov777
2. únor 2015

@heduska82 Samozrejme, ze zdrave deti jsou zaklad. Staci hromadna chripka a je to hukot. Zrovna jsou na hromade vsichni tri. 😉

luj89
2. únor 2015

@petrasipkova1 Na svůj názor samozřejmě právo máš, ale já jsem se pozastavovala nad něčím jiným než o čem jsi naposledy psala. Jak můžeš rozlišovat vhodný plat pro ,,ženskou" a pro ,,živitele"? Z jakého století jsi? Jsi doma u plotny, plníš manželské povinnosti na žádost ,,svého živitele"?
Promiň jestli píšu trochu hrubě, ale fakt mě tyhle názory nadzvedávají ze židle. Jsme snad v 21. stolení ne? Já mám VŠ, pracuju v bance a nemám ani těch 18.. Můj muž má ještě trochu míň..

rozarka65
2. únor 2015

@verushe20 na sociálce pracuji já... 😀
@berenika39 nechápu,co tu řešíte...na dávky nedosáhne, to víte...a stát "ždímají" úplně jiní lidé, kteří nikdy nepracovali a pracovat nebudou... 😝 😝

morgan
2. únor 2015

@violagrunge spíš než na sociální dávky se podívej na to jak ušetřit, z těch výdajů co jsi uvedla, tak je tam myslím hodně prostoru kde ušetřit. Podívej se tady do diskuzí, za kolik peněz dokážou některé maminky uvařit na měsíc pro celou rodinu, atd...

ronyx
2. únor 2015

@berenika39 Tohle je naprostá pitomost.Stát by měl v první ředě sáhnout do vlastní kapsy,myslím,že páni ministři by snesli i o drobet nižší plat a to co dostávají někteří naši spoluobčané za nic?Za to,že sedí doma na zadcích???Tam by se měli zaměřit a snižovat.Podotýkám,že tohle není rasismus,tohle je krutá realita.Já myslím,že kdyby se podívali hlavně tady do těch dvou kasiček,tak by zbylo i na nějakou tu menší pomoc v těhhle situacích. Podotýkám mé generaci už z důchodu zbyde velké kulové a nepotřebuju k tomu ani žádnou maminku,která by mě podle tebe nějak ždímala 🙂

morgan
2. únor 2015

@ronyx jenomže nadávat na stát je zakladatelce k ničemu, prostě musí jako rodina "máknout", aby ty dejme tomu tři roky nějak přečkali i bez pomoci, myslím že to zvládnou 😉

kocicinka
2. únor 2015

@violagrunge No, moje máma má jen důchod 6.000,- , bydlí taky ve vlastním baráku, z toho důchodu musí platit splátku na opravu střechy, elektřinu, topí uhlím, takže v zimě na uhlí, je na tom mnohem, ale mnohem hůř, nežli vy. A taky by nás a ani ji ani ve snu nenapadlo, aby šla někam na úřad prosit o dávky. Jak říkala, to by se musela stydět. Nikdo ti tu nenadává, jak píšeš, jen se snaží, abys to viděla trochu realisticky. S těmi příjmy, co máte, opravdu na nic nedosáhneš. A když přítel pracuje v Praze, tak na to má dost podprůměrný příjem tedy. Můj muž bere 40.000 čistého, má dvě práce. Skoro ho nevidíme, ale nedá se svítit. Za byt platíme 15.000 měsíčně, takže na tom nejsme o moc lépe, než vy. Taky máme ještě splátky , ale to nikoho nezajímá. Tak to prostě je.

ronyx
2. únor 2015

@morgan To ano s tím já souhlasím,nám taky nic jiného nezbylo a zvládli jsme to a vím,že to bylo hodně krušné období.Z druhé strany chápu,že se zajímá,zda by jí stát nemohl na čas trošku pomoct,proč si to nezjistit a nevyužít toho,kdyby to šlo. 🙂 Když nepůjde,nepůjde,hold se pak musí pořádně šetřit i na tom,na čem se skoro nedá

Strana
z6