Máte zkušenost s odmítnutím jména pro dítě?
Ahoj maminky, setkaly jste se s tim ze by vam nechteli schvalit jmeno pro dite? Nas to zarazilo jen kvuli í a ne i.
Pritom vsude kolem Ornelly Quentin Gertruda a ja nevim co jeste a i hloupa jmena snad za trest my chceme normalni a bylo nam zamitnuto. ☹️
Nesetkala, vybrala bych si povolenou variantu nebo úplně jiné jméno. Dnes už povolí téměř vše, také mne zajímá, co je to za jméno, že ho nepovolí.
@katusinka1989 Hele, vím, že jsi naštvaná, ale označovat nějaká jména za "hloupá" je trochu přes čáru...to vaše jméno asi tedy taky někomu připadalo hloupé až tak, že jej neschválil...možná na to zační nahlížet trochu jinak maličko.
Kdyby bylo normální, tak ho nemusí schvalovat. Dejte tradiční verzi a tu vaši vysněnou používejte jako přezdívku.
Tak normalni jméno vam snad nikdo nemusi schvalovat ne?
@sarihy proč? Vždyť jen píše, že některá jména jí přijdou hloupá a za trest, žádné konkrétní jméno neuvádí. Tebe u žádného jména nenapadne, že chudák dítě?
Tak jelikož znám chlapečka, který se jmenuje Lev Hart, musí být to Vaše jméno extra blbé, aby ho neschválili 😀
@4formy Vítoslav
@suzanna123 dekuju, presne napsala jsem netradicni ne ze vypsana ode me jsou hloupa. At si kazdy da jake chce. My chteli Vítoslava a je problem. 😑
@irmamala no prave ze myslim ze je uplne normalni. Vítoslav
@katusinka1989 zjistěte si, proč vám to neschválili a za jakých okolností by to schváleno bylo - a jestli jste schopni to splnit. Znám holku, co si změnila jméno na jedno speciální a na konci se taky s nimi dohadovala o čárce nad písmenem. A nějak se jí podařilo doložit, že už to tak někde bylo použité
@katusinka1989 tak to je divne, ja nasla, ze nekdo uz se tak jmenuje 🤔
@katusinka1989 tohle https://krestnijmeno.prijmeni.cz/Vítoslav by vám snad i mělo stačit...
@suzanna123 Ne, opravdu mě nikdy nenapadlo, že nějaké jméno je hloupé. Zvláštní nebo divné, to ano, ale hloupé nikdy...A vnímám to jako dost podstatný rozdíl.
Mno... já jsme prostě Cecilie. Protože paní uřednice byla stará škola a prohlásila, že jméno Cecílie neexistuje.
Já bych se odvolala, nebo jak to funguje. Vítoslav je v ČR 1 a Vitoslav 3x
Nevím proč by ti to jako nemohli uznat🙄
@sarihy OK, nicméně to, že tobě něco nepřijde hloupé, neznamená, že to tak musí mít každý. Chápala bych, kdyby napsala, že hloupá jména jako... a za tím seznam, že se proti tomu někdo ohradí. Poučovat ji, že si nesmí myslet, že některá jména jsou hloupá - my jsme ve škole nebo co?
@suzanna123 No právě, že nejsme ve škole...jsme dospělé ženské, tak už bychom měly tak nějak mít to vnímání jinak, než děti... Jako smýšlet o nějakém jméně takto je, nezlob se na mě, fakt velmi dětinské...Ale zdá se, že jsi úplně ten můj příspěvek nepochopila, takže ani nemá cenu žádná další debata k tomuto...prostě jsem řekla, co mě hned trklo při čtení te zprávy, to je celé.
@katusinka1989 a kdo ti ho nechce schválit? matrika? vytiskla bych paní info, ohledně jmen a to, že jméno již existuje, případně si vyžádala její nadřízenou. Pokud jde o speciální jména, to pak posuzuje a schvaluje znalec ohledně jmen, ale u takto běžného jména je to spíš neznalost úřednice.
To by videli 😀 co by se delo ... normalne najit ze uz to existuje a kdyby ne tlacit na pilu... neni zadny logicky duvod proc to neschvalit...
Ikdyz ta carka by me tam nechybela ... myslela jsem ze jde uplne o nove jmeno ;)

@katusinka1989 a o jake jmeno.jde???treba jmena svatych se nesmeji menit 🤷