Možnost změny příjmení před svatbou pro finanční výhody?
Ahojky mám dotaz s pritelem mame male mimco svatbu jsem chtela at pristi rok abych si ji trochu uzila a jen nesedela a nekojila😄😄 ted prisel nas ucetni s tim ze kdyz budem mamzele tak mu budou vracet cca 2000 mesicne kvuli tomu ze jsem doma… Je teda mozny ze na uradu za 1000kc zmenit prijmeni a svatbu mit at prosti rok? Dekuji😄
Tak tohle je super plán na daňový podvod 😂promiň, opravdu me to pobavilo. Jedná se slevu na manželku, takže ano, musíte být manželé 😀
Pěkně vychcane aneb jak ojebat systém..... Z nejakeho důvodu se tomu říká sleva na dani na manželku, ne na spolujmenovkyni ...
Oje*ávat stát je nějaký nový druh koníčku?? 😃 Poslední dobou se tu roztrhl pytel s ženskýma, co chtějí vystříkat od státu každou korunu bůhví jakým podvodem. 🤦
Ví se vůbec, že vláda ty peníze netiskne ve sklepě poslanecké sněmovny na role od hajzláku?
To fakt někoho napadne? Mně pořád nedocházela souvislost mezi změnou jména, resp. příjmení a slevou na manželku. Asi mám omezenou představivost 😆😆
Ale zase by se úředníci pobavili. Pro změnu příjmení musí být vážný důvod, ne? Kdyby si tam přečetli toto 🤣🤣🤣
@lencaa11 To není podle výpočtů z práce, jako je sleva na dani na dítě v určité výši tak je i jedna výše na manželku. Za loňský rok to bylo nějak 25 tisíc.
@niki99 Jinak aby tvůj manžel mohl uplatnit slevu na manželku tak musí dodat na mzdovku váš oddací list.
@klokanka31 No, to sice jo, ale ty vypocty byly mysleny tak, ze když na danich odvede mene, tak doszane jen to co odvedl... A vetsi casti zamestnancu ty dane pocitaji v praci.
@klokanka31 to ano jen jsem ti chtěla i napsat že kdyby se třeba vzali tak to vypočítá podle měsícu manželství ne že to bude hned 25.000kc třeba
@nijij No, nevím, zda to je o "ojebání systému" - kdyby "měli papír", tak sleva je, bez papíru sleva není, víc by ojebávali systém, kdyby řekli, že nejsou manželé a nežijí spolu a ona by vyběhla jako samoživitelka pro dávky. Systém, kdy žijí spolu a jen nechtějí (z různých důvodů) na to nějaké to lejstro, je opravdu ten nejméně výhodný - takže chtít mít odpočet na manželku za ojebávání teda neberu.
Myslím, že nejlepší odpověď je prostě úředně udělat svatbu - a potom si udělat nějakou skutečně svatbu pro celou rodinu, kterou si užije (jen to teda bude bez toho obřadu už - leda by chtěli pak církevní svatbu). Stejně to bude divné už tak, kdyby si změnila příjmení.
@merope ojebat systém je kdyz si chce změnit příjmení ( ne svatbu) jenom proto aby pumplj stát o slevu na manželku. Normálnímu člověku který uvažuje, musí být logicky jasně že budou muset doložit papír ( oddací list)..
Takže jak jinak by jsi pojmenovala když má někdo v plánu udělat takový podvod kvůli penězům?
@niki99 Ty jsi hustá. Samo, že to nejde. Leda by jsi sfalšovala oddací list 😂.

@niki99 pro získání slevy na manželku musíte být manželé, ne jen změnit příjmení 😂 můžete mít svatbu jen s úředníkem a svědky a příští rok oslavu...