Nemocenská.

tynka2904
14. led 2020

Ahoj! Popisu vam moji situaci..
Momentalne se snazime o miminko a pan doktor me bude posilat na ivf za nedlouho..
V praci jsem dostala padaka, budu koncit ted v lednu a do pul roku budem s manzelem rozjizdet vlastni podnik. Jsme zajisteni, ale ja rozhodne nechci byt na manzelovi zavisla a chci mit nejaky prijem. Nalonec, on se pak o nas bude starat nekolik let..
Chci se tedy zeptat.. Muze mi muj gynekolog napsat nemocenskou? Treba kvuli hormonalni lecbe?Ikdyz mam padaka a muj posledni pracovni den je 31.1.?
Myslim ze nema absolutne smysl hledat praci na pul roku a to jeste s tim ze asi otehotnim a budu muset kazdy tyden nekolikrat k doktorovi.. Na to asi zadny zamestnavatel neni zvedavy.. Prosim poradte jak z toho ven!!??!!
Diky a drzte mi palce❤️

j.a.n.i
14. led 2020

@tynka2904 Jasně, nechceš být závislá na manželovi, tak ti to máme platit my z odvodů...

volfici
14. led 2020

A proč nejdeš na úřad práce? Máš přeci nárok na podporu v nezaměstnanosti. To ti vyjde tak akorát na ten půlrok, pak se zaměstnáš ve vlastním podniku.

danask88
15. led 2020

S nemocenskou to není až tak jednoduché. Může dát jen na určité diagnózy a hormonální léčba před ivf to není. Navíc bys měla půl roku jen omezené vycházky, takže žádná dovolená, odjezd na víkend apod. Já bych to nechtěla ani omylem. Pracák je teda taky masakr, já tam byla měsíc po mateřské a nikdy víc, furt se chodit hlásit a čekat fronty s “nepřizpůsobivými spoluobčany”. To bych osobně šla raději do práce, nebo zůstat doma a holt si platit zdravotní. A k tomu třeba brigádku.

mikimous
21. led 2020

@tynka2904 klidně běž na nemoc..když můžou socky..tak proč NE ty..to co tě čeká chce klid a odpočívat.držím palce👍

j.a.n.i
22. led 2020

@mikimous jasne, kdyz soused krade, tak proc nekrast taky...

mikimous
23. led 2020

@j.a.n.i jak se to vezme...moc to resíte

j.a.n.i
23. led 2020

@mikimous Ne, jak se to vezme, prostě je to podvodné čerpání peněz, takže vlastně krádež. A jakoliv okecávání na tom nic nezmení.