Nemocenská. Může mi ji napsat gynekolog?

tynka2904
14. led 2020

Ahoj! Popisu vam moji situaci..
Momentalne se snazime o miminko a pan doktor me bude posilat na ivf za nedlouho..
V praci jsem dostala padaka, budu koncit ted v lednu a do pul roku budem s manzelem rozjizdet vlastni podnik. Jsme zajisteni, ale ja rozhodne nechci byt na manzelovi zavisla a chci mit nejaky prijem. Nalonec, on se pak o nas bude starat nekolik let..
Chci se tedy zeptat.. Muze mi muj gynekolog napsat nemocenskou? Treba kvuli hormonalni lecbe?Ikdyz mam padaka a muj posledni pracovni den je 31.1.?
Myslim ze nema absolutne smysl hledat praci na pul roku a to jeste s tim ze asi otehotnim a budu muset kazdy tyden nekolikrat k doktorovi.. Na to asi zadny zamestnavatel neni zvedavy.. Prosim poradte jak z toho ven!!??!!
Diky a drzte mi palce❤️

sudylichozrout
14. led 2020

@tynka2904 Nejak nechapu dotaz. Ty nechces byt zavisla na manzelovi, ale do prace se ti nechce a radeji budes na davkach, ktere budes de facto zneuzivat, protoze k PN neni objektivne lautr zadny duvod? Trochu blbe, ne?
Tehotna nejsi, tak si najdi praci, pripadne brigadu a nesosej statni cecek. Az budes tehotna, tak se teprve tvuj gynekolog muze rozhodnout, zda tvuj stav vyzaduje PN.

alilali
14. led 2020

@tynka2904 No asi může, ale půl roku Tě doma nikdo nenechá.

zdravuska1989
14. led 2020

V dnešní době kdy se nedaří spoustě žen otěhotnět ani pomocí Ivf, tsk tě obdivuji že takto přemýšlís.... Rozhodně bych si práci našla, na pn můžeš jít potom klidně hned....

zuzita15
14. led 2020

@tynka2904 narozdil od ostatnich odpovim na tvuj dotaz 😉 Po IVF mas narok na nemocenskou, vypise ti ji klinika, pripadne tvuj obvodak. Po IVF byva tehotenstvi casto rizikove, takze muzes byt na nemocenske i jako tehotna (a taky nemusis). Jen ti nechci brat iluze, ale byla bych opatrna s vetou “asi otehotnim”, ja mam za sebou 3 IVF cykly a otehotnela jsem az po nich prirozene, z nich nebylo nic a to jsem byla na klinice totalni exot, kterymu s nejmensi davkou hormonu dozralo 44 folikulu a bylo z toho 28 vajicek, z nich 18 se povedlo oplodnit a 15 embryii jeste chrni v mrazaku. Nicmene drzim palce

suromana
14. led 2020

Moje gynekoložka dává po IVF automaticky neschopenku, jedná se podle ní o rizikové těhotenství. Já po obou IVF odmítla a pracovala do konce pátého měsíce, pak už jsem si neschopenku nechala napsat. Já to zase tolik neodsuzuji, ono se to někomu, kdo se po pár potratech nemusí několik let snažit o dítě lehce soudí.

bassetlady
14. led 2020

Nechci malovat čerta na zeď, ale IVF nemusí klapnout na první dobrou. Může se to tahnout roky.

lv
14. led 2020

Chápu dobře, že na ivf tě bude odesílat někdy brzy lékař? Jako začneš chodit na reprodukční kliniku, s vyšetřeními, přípravou, iui možná, pak ivf? Nemocenskou ti dají pravděpodobně když otehotnis, ne dřív a to asi nestihnes za 14 dní. Normálně si najdi práci, budeš ve zkušební době, můžeš odejít, nebo marodit.. Takto když se ti jen nehodí ukončení z práce, to je blbý

letalnica
14. led 2020

@lv V Podolí dávali po transferu.

lv
15. led 2020

@letalnica mám právě tu zkušenost z blízké rodiny, po transferu, ale ne při přípravě, co zabere měsíce

azby
15. led 2020

Nez te Dr odesle do centra bude nejaka doba, nejakou dobu se ceka na termin, myslim, ze driv jak za mesic te nevezmou a pak sada ruznych vyšetření, trva cca. 4 m pokud se s nicim nebudete lecit, to se doba protahne. Pokud budete oba zdravi, tal většinou nasleduje rizena ovulace, pak treba IUI a poslední je az IVF. Myslim, ze muzes jit uplne v klidu do nove prace, protože to muze cca. pul roku trvat, nez se pořádně zacne neco dit.

jjasmina
15. led 2020

No taky si myslím, že to tak rychle nejde, jak si myslíš... Kamarádka měla PN, ale taky měla za sebou ruzné problémy, potrat apod. Jinak na nemocenské samozřejmě počítej s omezenými vycházkami, to je jasné. Já měla PN od 10 tt

leniczka23
15. led 2020

Podle me.k PN neni duvod a pokud mas rozumneho doktora ani ti ji neda..na vic pul.roku? Pises ze nechces byt zavisla na manzelovi ale brat od statu ti neva? Ano, po IVF bys na PN sla, ale ty jeste nemas ani termin pokud to dobre chapu a musela bys to stihnou do 3 dnu od vypovedi. Nasla bych si spis nejakou lehci praci.

areh
15. led 2020

@tynka2904 chápala bych, kdyby se jednalo o měsíc, ale půl roku je dost dlouhá doba. To si vklidu můžeš najít nějakou práci. Třeba zkusit něco jiného než si dělala doteď 🙂 aspoň to ta doba i rychleji uteče a po otěhotnění uvidíš, jak se budeš cítit 😉

suromana
15. led 2020

@lv
Já byla poprvé v CARu v květnu 2013, pak vyšetření, 2x IUI, IVF v červnu 2014, pak neúspěšný ET a KET, potrat v listopadu 2014, syn se narodil v listopadu 2015. Ono to fakt nemusí hned klapnout na poprvé.

j.a.n.i
16. led 2020

@zuzita15 Az na to, ze neopovidas na otazku, ona nema po ivf, ona teprve bude poslana na kliniku a na to se fakt neschopenka nedava.

journals
16. led 2020

Muze, pokud je k ni duvod. Ve tvem pripade k tomu duvod neni a radeji bych si byt tebou neprala aby k tomu duvod byl 😖
Zbytek mas vymysleny sice pekne, vsechny ti prejeme at to vyjde podle planu, ale bohuzel to tak byt nemusi. Pulrok je sakra doba na to, aby sis praci nasla. Ve svem zajmu.
(A v tehotenstvi se opravdu nekolikrat tydne k dr. nechodi 😉 )

andyskarsgard
1. srp 2020

Já jsem dostala nemocenskou až když mi ivf vyšlo, a byla jsem těhotná. Ale asi to bylo i kvůli korone. Pak mi to převzal gynekolog ale kvůli dalším věcem mám rizikové.. Hematom a krvácení v 14tt,ted mám zase ve 22tt vysoký tlak. Popravdě nemocenská je v těch vedrech děs všichni venku a já zavřená od rána do večera v bytě. A jednu dobu jsem musela jen ležet.