OČR po operaci dcery. Kdo mi jej vystaví?
Dobrý den,můžete mi někdo poradit?Dceru jsem akutně odvezla do nemocnice,kde podstoupila opearci,8 cm cysty,ale do toho prasklý apendix a srůsty na vaječníku...věřím,že je vše v pořádku,ale....myslím,že to bylo dost náročné a víte někdo,zda i tady mám nárok na očr až se vrátí z nemocnice?Bydlíme tam,kde lišky dávaj dobrou noc a já jsem v práci tak do půl5!Vystaví mi také nějaké papíry v nemocnici?Vezla jsem jí rovnou pro bolesti do nemocnice,tak asi by měli tam,že?Nebo její gynekoložka?Praktik?Moc Vám děkuji.Jana
Pokud bude v nemocnici minimálně 7 dní, tak pak lze žádat o dlouhodobé ošetřovné. Pokud to ale lékař uzná za vhodné a potřebné. Vystavuje to obvodní.
Pokud neplnite podmínky dlouhodobého ošetřování tak lze čerpat klasické ošetřovné na 9 dní, ale v obou případech musíte žít ve společné domácnosti.
@konidana no ono to asi není tak snadné. V roce 2017 neteř přijali do Motola s bolestmi bříška. Vyklubal se z toho nádor. Takže operace,chemoterapie,ozařování. Bylo jí 3,5roku. V nemocnici byla téměř 4 měsíce,kde s ní byla matka. Ta měla napsanou neschopenku. Když se vrátili domů,tak neteř nesměla v podstatě nic,navíc věčné bolesti,zvracení atd z léčby. Bohužel,na dlouhodobé ošetřovne neměli nárok 🤷
@miba10 Dlouhodobé ošetřovné platí od 1. 6. 2018, takže v té době neplatilo. Muselo to být náročný, hlavně, že je neteř v pořádku.
@betelgeuzz popravdě já už nevím kdy to vešlo v platnost. Každopádně teprve v září 2018 mohla začít pomalinku na pár hodin do školky,jinak to řešily babičky 🤷
Každopádně díky,my jsme také rádi 😊
Pokud je to dítě,tak pediatr a pokud dospělý ,tak její obvodní lékař.

@janahonza A vek dcery?