icon

OČR po operaci dcery. Kdo mi jej vystaví?

janahonza
30. srp 2020

Dobrý den,můžete mi někdo poradit?Dceru jsem akutně odvezla do nemocnice,kde podstoupila opearci,8 cm cysty,ale do toho prasklý apendix a srůsty na vaječníku...věřím,že je vše v pořádku,ale....myslím,že to bylo dost náročné a víte někdo,zda i tady mám nárok na očr až se vrátí z nemocnice?Bydlíme tam,kde lišky dávaj dobrou noc a já jsem v práci tak do půl5!Vystaví mi také nějaké papíry v nemocnici?Vezla jsem jí rovnou pro bolesti do nemocnice,tak asi by měli tam,že?Nebo její gynekoložka?Praktik?Moc Vám děkuji.Jana

meronym
30. srp 2020

@janahonza A vek dcery?

jitka_cv
30. srp 2020

Pokud bude v nemocnici minimálně 7 dní, tak pak lze žádat o dlouhodobé ošetřovné. Pokud to ale lékař uzná za vhodné a potřebné. Vystavuje to obvodní.

konidana
30. srp 2020

@meronym tak na věku nezáleží ne? Pokud se po operaci člověk o sebe nepostara náleží členovi domácností očr. Mel by ho vystavit její ošetřující lékař ( ke kterému pujde po propuštění)
@janahonza

konidana
30. srp 2020

@jitka_cv jak dlouho funguje to dlouhodobě ošetřovné? To před 6 lety ještě nebylo, že?

jitka_cv
30. srp 2020

Pokud neplnite podmínky dlouhodobého ošetřování tak lze čerpat klasické ošetřovné na 9 dní, ale v obou případech musíte žít ve společné domácnosti.

jitka_cv
30. srp 2020

@konidana pár let.

miba10
30. srp 2020

@konidana no ono to asi není tak snadné. V roce 2017 neteř přijali do Motola s bolestmi bříška. Vyklubal se z toho nádor. Takže operace,chemoterapie,ozařování. Bylo jí 3,5roku. V nemocnici byla téměř 4 měsíce,kde s ní byla matka. Ta měla napsanou neschopenku. Když se vrátili domů,tak neteř nesměla v podstatě nic,navíc věčné bolesti,zvracení atd z léčby. Bohužel,na dlouhodobé ošetřovne neměli nárok 🤷

konidana
30. srp 2020

@miba10 tak to nechápu k čemu to pak je ...

ahyt
30. srp 2020

@jitka_cv NENI PRAVDA!!!!!! Ano existuje dlouhodobe OCR, ale vystavuje nemocnice.Praktik muze jen ty kratkodobe.Jsem PL a vim 10O%.Aby pani nepravem pozadovala po praktikovi Musi po nemocnici.

ahyt
30. srp 2020

@konidana nebylo, je to asi 2 - 3 roky

miba10
30. srp 2020

@konidana jo my to tehdy také nechápali. Brácha s manželkou se museli rok střídat na 9 denních paragrafech. Díky bohu je neteř už v pořádku a už normálně fungují

betelgeuzz
30. srp 2020

@miba10 Dlouhodobé ošetřovné platí od 1. 6. 2018, takže v té době neplatilo. Muselo to být náročný, hlavně, že je neteř v pořádku.

miba10
30. srp 2020

@betelgeuzz popravdě já už nevím kdy to vešlo v platnost. Každopádně teprve v září 2018 mohla začít pomalinku na pár hodin do školky,jinak to řešily babičky 🤷
Každopádně díky,my jsme také rádi 😊

zmrzlinka
30. srp 2020

Pokud je to dítě,tak pediatr a pokud dospělý ,tak její obvodní lékař.

janahonza
autor
31. srp 2020

@meronym Děkuji Vám za odpovědi,dceři bude 20.Už jsem volala jeji obvoďačce,tak tam pak dojdu s propouštěcí zprávou a podle ní ona řekne,jestli péče jo nebo ne je nutná.Jana