Předžalobní výstraha kvůli nezaplacenému zboží

gabriella85871316
27. pro 2017

Na internetu jsem zakoupila zboží, které jsem nepřevzala a zboží se vrátilo do obchodu. Obchod mě kontaktoval jestli má zboží zaslat znovu nebo jestli zaplatím polovinu a já ať pošlou znovu. Obchod zboží zaslal znovu a posledni den převzetí tj 23.12.17 jsem zbozi zaplatila a prevzala. Dnes jsem mela od obchodu email s predzalobni vystrahou ze neraguji a zbozi neni zaplacené. V sobotu jsem to zaplatila a prevzala to same jsem odpověděla do emaiku. Zitra chci do obchodu volat, můžete mi rict jestli pujdu ci ne k soudu?

vladanamatous
27. pro 2017

žádný obchod ti nemůže napsat, že máš zaplatit polovinu za něco, co sis nevyzvedla....

gabriella85871316
autor
27. pro 2017

@vladanamatous už to mam doma tak nevim zda je to vyresene ci ne

vladanamatous
27. pro 2017

@gabriella85871316 myslela jsem to tak, že eshop po tobě nemůže chtít uhradit už předtím polovinu ceny, když si nevyzvedneš zboží - pokud se nejednalo o něco, co se kazí apod. Prostudovala bych si všeobecné obchodní podmínky a samozřejmě je kontaktovala, že je vše uhrazené. Pokud máš uhrazeno, právo je samozřejmě na 100% na tvé straně a rozhodně nemůžeš jít k soudu ... spíš kdo ví, co to je za prodejce...

popelka1984
27. pro 2017

Co přesně po tobě chtějí? Předpokládám že zboží ti teda přišlo nějakou přepravní službou a na dobírku. Já tady nic k řešení ani k soudu nevidím. Zboží ti znovu dorazilo, zaplatila jsi ho a převzala a tím by to mělo skončit.

popelka1984
27. pro 2017

Ještě jak říká @vladanamatous prostuduj si obchodní podmínky, může tam být nějaký háček, spousta z nás to nepročítá a pak se můžem divit. Co to vlastně je za firmu?

petka345
27. pro 2017

Přesně nemůžou po tobě chtít polovinu to mi přijde jako hloupost. Kontaktovala bych nejlépe písemně třeba e-shop aby si při nejhorší měla i nějaký hmatatelný důkaz a snažila se to nějak vyřešit...

kafr
27. pro 2017

Rekla bych, ze jde o nedorozumeni, ze tam maji proste predvanocni bordel a nesparovala se jim ta platba. Zavolej tam a vyres to osobne.
Nam se jeste osvedcilo, kdyz nekdo chtel delat naschvaly, rict (napsat), "ze se mi tento zpusob komunukace nelibi a zvazujeme pozadat o presetreni Ceskou obchodni inspekci". To obvykle zacnou jednat jinak. (Jednou jsme to tedy museli dotahnou do konce a opravdu to na ČOI slo, a nakonec bylo vse ok)

stastnablcha
28. pro 2017

ved mas nejaky doklad o zaplateni, ci? tym je to vyriesene