Přihlášení k trvalému pobytu jako spolubydlící

verupilnaj91
30. říj 2016

Ahoj,
prosím o radu, než se poženu zítra na úřad. Bydlíme v baráčku bráchy mého přítele. Ten nám vystavil ,,fiktivní,, nájemní smlouvu abychom se mohli přihlásit zde k trvalému pobytu. Pří tel je uvedený jako nájemce, já jsem s dcerkou uvedená jako osoba, která s ním byt užívá. Bude to stačit k tomu aby mě s dcerkou tam také trvale přihlásili nebo musím být uvedená taky jako nájemce? Děkuji za odpověď.

VP

emilly17
31. říj 2016

Ahoj, domnívám se, že musíš být nájemce, aspoň jsem o tom někde nedávno četla. Ale nejlepší budeš mít, když si na úřad zavoláš a normálně se na to zeptáš. Pokud bude úřednice normální, určitě ti ráda odpoví 🙂

hanirek
31. říj 2016

Pokud zajdete na úřad i s přítelem, on Vám dá před úřednicí souhlas se zapsáním TP. Pokud půjdete sama, potřebujete souhlas s umístěním TP od přítele (od nájemce) s úředně ověřeným podpisem.

verupilnaj91
autor
1. lis 2016

Děkuji, už máme zařízeno 🙂.

emilly17
3. lis 2016

@verupilnaj91 A jak jste nakonec vyřídila? 🙂

verupilnaj91
autor
3. pro 2016

Hezký den,
no samozřejmě jsem musela být uvedená jako nájemce 🙂.. takže jsme jen předělali smlouvu a na úřadě mě bez problému přihlásili.

brouzdalka
3. pro 2016

@verupilnaj91 Na úřadech panují ohledně TP zmatky. Musíš prokázat právo užívat nemovitost, takže stačí, když jsi uvedená v nájemní smlouvě i jen jako osoba, která bude bydlet s nájemcem. Příště se nenech odbýt ☺️ Řešila jsem totéž před půl rokem a naštěstí zrovna na našem obecním úřadě byla úřednice odborně lépe připravena ☺️

verupilnaj91
autor
4. pro 2016

Děkuji, už je to v pohodě.. byla to pro nás jen administrativa...