icon

RL a uvedení otce. Jak to funguje?

michaelka91
1. pro 2020

Dobrý den,

jak funguje zapsání do RL? Ráda bych to vyřešila před porodem a nevybehavala si to potom. Otec si nepřeje být uveden v RL a není to z důvodu financí, ale spíše z praktických. Rád by, abych tam zapsala někoho, kdo bude časem po mém boku a malé bude opravdu otcem, když on na to nemá, s čímž já nesouhlasím. Stejně by časem dozvěděla, že to není pravý otec, někdo by ji to řekl a já bych byla ta co lhala.

Zpět k dotazu, když bych teď zašla na matriku vyplnit údaje bez něj, oni ho pak vyzvou dopisem k podpisu? Soudně to řešit nechci. Vím, že to podepíše, ale doufá, že si to rozmyslím a neuvedu ho. A domluvit se s ním, že to půjdeme podepsat společně je asi bez šance a popravdě o to už ani nějak nestojím. Včera mě naštval tak, že jsem v 28tt skončila na pohotovosti, protože jsem měla šílené bolesti a nemohla se pohnout, což asi způsobil stres. Dokola mi vysvětluje důsledky a argumentuje logicky a pragmaticky, ale prostě já si stojím za tím, že bude vědět, že pravý otec je jiný než ten , co ji případně bude někdy vychovávat. Mám klidovy režim a zákaz rozcilovani, takže to chci řešit bez něj.

Děkuji za odpověď.

Strana
z2
levandule_k
1. pro 2020

@michaelka91 Asi jsem se vyjádřila nepřesně. Nečekala bych s pravdou do plnoletosti, ale řekla jí to, když bude malá a bude se ptát, ale zase bych jí to neříkala ani v jednom roce 🙂 Myslím, že si poradíš😉

hezz17
1. pro 2020

@michaelka91 obmyslena osoba lze jednoduse zmenit. Dite ma právo znat sve rodice. Souhlasím s ostatnimi, dohoda ted ti nic nezaruci naa roky dopredu.

sudylichozrout
1. pro 2020

Ja nevim. Jednou je to biologicky otec a mel by nest odpovednost. Jeho pristup se mi nelibi a uprimne, to, ze jste si nyni finamce vyresili, neznamena vubec nic. Pokud nemate notarsky overene smlouvy, tak jste si to mohli vymyslet do detailu a temer idealne, ale za par let vubec nic z toho nemusi platit. Takze ho tam jednoznacne napsat. Jeho dcera ma pravo na to ho znat a vedet, jaky je to charakter.

Skoro to na me dela dojem, ze jsi tehotna milenka a on se snazi o to, aby to neprasklo. Pletu se?

hezz17
1. pro 2020

@michaelka91 a jak by si dite asi vzal, kdyz nebude uvedeny jako otec? Myslíš, ze dite sveri kazdemu, kdo si o nej rekne? Ze ho babicka muze dát komu chce? Dite neni kote.

michaelka91
autor
1. pro 2020

@hezz17 Jako otec bude uveden prosím Vás.

michaelka91
autor
Autor odpověď smazal
michaelka91
autor
1. pro 2020

@sudylichozrout Ano, pletete se. Děkuji za Vaši reakci.

sudylichozrout
1. pro 2020

@michaelka91 Tak psala jsi, ze on nechce. Takze?

hezz17
1. pro 2020

@michaelka91 celou dobu pises, ze tam byt nechce..

sudylichozrout
1. pro 2020

@hezz17 Je to nejake podivne.

sticker
michaelka91
autor
1. pro 2020

@sudylichozrout
@hezz17
Nezlobte se, ale nemám potřebu tu vysvětlovat věci, do kterých nikomu nic není. To, že se Vám se to zdá podivné a že mě máte za milenku asi přežiju. Tohle už není diskuze vedená na moji prosbu o radu. Ne každý komu to neklape se hned musí rozejít ve zlém, ještě když nešťastnou souhru náhod v té době zjistí, že neplánovaně počali. Chce mi dát jen šanci být někde šťastnější a dát ji otce, s kterými to klapat bude a nechat ho za několik let pokud se rozhodne zapsat do RL, protože ví pro co žiju a nejsme schopni si to dát a ve vztahu bychom se ještě více trápili a časem trápilo i ji. Toť jediný důvod proč nechce a nikdy jsem neřekla, že jsou finance jen domluvené. Myslela jsem, že tyhle stránky jsou o nějakých radach, podpoře a konstruktivní kritice ne že se tu snaží nabažit zvědavé ženy a vydeptat dotyčnou , která to už tak má na hovno a své břemeno si rozhodla nést se vším všudy, ale tyhle fantas magorie a domněnky jak asi žiju a co za tím je, mě překvapují. Takže s modrým koníkem se loučím.

sudylichozrout
1. pro 2020

@michaelka91 Ja se te nesnazim vydeptat. Jen ti rikam, ze to v budoucnu nemusi byt ani zdaleka takove, jak jste si naplanovali. Staci, aby potkal zenskou, ktera bude mit namitky a jak znamo, kunda proti vode, utahne tri lode. Navic dcera ma pravo na to, sveho otce znat. On ma byt v RL a platit ne TOBE, ale JI aliky.
Delej si, co chces, ale kdyz se neco podela, nadavej jen sobe.

katkagabinka
1. pro 2020

@michaelka91 Co způsobí takový nevinný dotaz, co? Já ti přeji hodně štěstí 🍀🍀🍀🍀 , není to jednoduché zůstat na to sám, ale zvládnout se to dá. Odpověď už máš, a co přinese budoucnost nikdo z nás neví. 👍👍👍👍👍

Strana
z2