Udání na sousedy
Máme sousedy, kteří nám neustále stoupají svým autem před náš výjezd ze zahrady. Např dneska tam stály přes hodinu a půl, manžel potřeboval jet do práce tak za nimi šel aby si odjeli... oni, jako obyvkle, začali nadávat at jde do prdele, že odjedou až budou chtít. Manžel tedy volal policii aby je odtáhli....jenže než policie přijela, oni odjeli... chci se tedy zeptat. JE MOŽNÉ JE NAFOTIT A NÁSLEDNĚ POSLAT TŘEBA MAILEM NĚKAM NA POLICII? Popř. kam to poslat? A budou to řešit?
@stekkna No, pokud by blokovali sanitu ve vjezdu, tak jednak saniťáci k baráku doklušou, jednak pak budou mít sousedi podstatně horší opletačky než v případě pouhé odtahovky... Takže v klidu zavolat sanitu a max sousedy upozornit, že sanita jede... Až jim bude houkat pod oknem, tak jim to docvakne.
@somalicats tak to ne potom v pořádku. Když Vám nevadilo pořad se někoho doprošovat, a volat...je vše ok, pro mě by to bylo trpeni a trápení
@lajla A tvrdím snad něco jiného? Kde píšu, že se vraty neodjíždí? To mi zase podsouváte něco, co jsem nenapsala. Nečtěte zbytečně mezi řádky, když tam nic není 😉
@lajla Odkdy je podání oznámení doprošování? Aspoň u nás ti poldové fungovali normálně...
@lenka5731 vysvětlila jsem to viz nahoře
Plus
@somalicats
Máte pravdu, a už bych to nechala být, jo🙂
Ideálně doporučuji se zastavit na příslušné odboru dopravy a poptat se jich jak je to řešeno v zákonech a jak lze případně váš vjezd označit aby to bylo vpořádku.
@lajla já bohužel nemám číst všechno s dítětem za zádama, asi jsem to přehlédla, máme podobný problém, - vlastně stejný a záleží hodně na tom, jestli je to obecní pozemek a nebo vlastníků. Proto jsem se v rychlosti zeptala. 😉
Pozemek je samozřejmě náš jak jsem psala. Obecní je komunikace která spojuje všechny ostatní pozemky
Já bych označila ten výjezd a k tomu bych si nechala udělat ještě jednu, kde bude napsáno: TOTO JE VÝJEZD, ZDE PARKUJE POUZE IDIOT!
Můj kamarád resil uplne stejnou situaci. Šel na obecní úřad a podal tam stížnost. Tam ti porad presne jak. Napsal jsi ji doma a tam jen dopilovat. Starosta si pak souseda předvolal a řešilo se to. Rekl, že jestli se nedomluví, tak tam dá ceduli zákaz zastavení. Pak by se na ně mohla zavolat policie. Hlavně řešte všechno v klidu. Žádné propíchnutí gum atd. Pak se všechno obrátí proti vam. Opravdu doporučuji obecní úřad.
a nepomohlo by se domluvit s úřaděm aby na ty výlezdy nakreslili ty přeškrtnuté křížky? to už nebylo tak jednoduché na tom jen tak stát, ale taky si myslím, že jeden odtah by to vyřešil...každopádně, ať uděláte cokoli myslím, že problémy budou a budou trvalé, někteří lidé z těch provokací žijí, pak zjistíte třeba, že soused je psychopat, taky jednoho takového máme, naši si s ním užili, já čekám, že jednou se to s ním vyřeší samo, protože tohle se fakt nedá...
@stekkna možná ten problém vyřeš v klidu se sousedy - byť jsou staří a neverlí, pořád to jsou lidi kteří snad mají děti nebo vnuky a pochopí tvé nemocné dítě, než tady, kde ti objektivně asi nikdo pořádnou radu nedá. 😉 trošku jsem to prolítla a zatím samý nesmysly... máme něco podobného a raději za chlapem v klidu dojdu, než abych se ptala tady a někde se vypisovalo, kdo jak má drahý auto.... 😎 A pokud nepomůže opětovná domluva, máte tam snad obecní úřad, ne? a nebo já do vjezdu postavím popelnici tak, že už tam nikdo nezaparkuje, prostě doprostřed, ale možná máme menší vjezd. 🙂
@lajla udivuje mě, že se tak angažuješ v této diskuzi a odpovídáš i za zakladatelku. 🙂 taky se tě toto téma týká?
@luccy.luccy tak se nedivte🙂
Neodpovídám za ní, jen jsem.předložila co sama napsala...blik
@luccy.luccy Možná by opravdu neškodilo číst celou diskuzi 😉 jak jsem již psala, se sousedem se opravdu domluvit nelze. A pardon, ale na radu, at parkujeme venku, se opravdu nedá nic jiného napsat. Obecní úřad má od nás stížnost, nicméně mají na ní nějaký čas tak musíme vydržet
@lajla možná zbytečně arogantně a drze... ☹
@luccy.luccy jak pise
@stekkna nebylo by od věci číst... A ne psát nemám čas s dítětem za zádech, já mám za zády 4 a ctu...pak se nemůžeme divit že ty diskuze dopadají tak jak dopadají... Je mi líto☹
@stekkna žluté čary na zem. Nevím ,ale kdo to povoluje a pak jen fotit a volat policii.
@stekkna Vás soused bude nejspíš závistivy zapskly důchodce, ktery chce jen škodit. Takže jako první bych zašla na Odbor dopravy obecního úřadu, at vám namalují před vjezd zlute klikyhaky (aby zakaz zastaveni pochopil i naprosty idiot). Dale bych si sehnala kontakt na lokální místní policii a domluvila se s nimi, že budou v odtahovani hodne rychlí. Nevím jake máte uspořádání u vjezdu, zda by se nedaly nainstalovat i fyzicke zábrany (např. betonovy blok nebo patniky na každou stranu, mezi nimi se projede, ale podélně se mezi ně nezaparkuje). Zkuste se poradit na tom odboru..
Městskou policii tam má být🙂
@luccy.luccy nic proti slušným lidem,ale někteří lidi jsou fakt horší než zvěř - zvláště když cítí že se druhý nemůže moc bránit - v tomto případě to nemocné dítě

@stekkna no, potěš, mám zkušenost taky s provokací sousedů - a řeknu ti že ani policie či úřad nepomohou - bezohlední lidi jsou totiž nepoučitelní - měli by mít rozum, zvláště když máte nemocné dítě - vyfotit a volat policii, nic jiného neporadím