icon

Zapomněli jsme přihlásit dceru k trvalému pobytu, co teď?

kkaatte
9. kvě 2016

Chci se zeptat, co teď s tím, když jsme zapomněli přihlásit dceru k trvalému pobytu. Malá má 8 měsíců a teď jsme zjistili, že není nikde přihlášená. Mysleli jsme, že se to dělá automaticky. S přítelem máme každý jiný trvalý pobyt, ale dceru budu asi muset přihlásit ke svému, když to má napsané pediatr, pojišťovna a nevím kdo ještě. Budeme platit nějaké sankce nebo hrozí nám něco jiného? Díky moc za radu

efijil
•
9. kvě 2016

Mám za to, že se to dělá automaticky.... Měla byste jí mít vy u sebe, na svém trvalém bydlišti!!!

palkovaadela
•
9. kvě 2016

Tak teda pokud vím tak dítě má automaticky po narození stejné trvalé bydliště jako matka. Já ani jedno dítko nikde k trvalému pobytu nepřihlašovala. Jen jsme je nechali zapsat u nás na radnici jako nového obyvatele města a taky aby s námi počítali na následném vítání občánků.

andreaandrejka
•
9. kvě 2016

palkovaadela: Přihlásit dítě na radnici jako nového obyvatele města...To je přihlášení k trvalému pobytu 🙂

Jinak zakladatelko si na město zavolej a zeptej se.

boruvka878
•
9. kvě 2016

Já jsem teda dceru taky nikam nenahlasovala. Ma automaticky trvaly pobyt podle matky. Jen jsem byla zaplatit poplatek za odpad na MU.

puresin
•
9. kvě 2016

Taky jsme deti nikde nehlasili, a pozvanka k Vitani obcanku nam prisla dokonce sama.
Myslim, ze info jde z porodnice rovnou na mesto automaticky.

lucifereeek
•
9. kvě 2016

u nás je to automaticky, z matriky kde si vyzvedáváš rodný list to jde na obec či město kde dítě přihlásí (sama paní nám to tak říkala), nás takhle automaticky přihlásili a na vítání občánků jsme byli.

gepe
•
9. kvě 2016

@kkaatte dite je automaticky hlaseno na trvale bydliste matky. A to i na zdravotni pojistovnu, kde to clovek jeste napr telefonicky potvrzuje.
U TP na uradu MU nevim jak to chodi.
Tak si to over nejdriv, zda nema shodne jako Ty. Pokud chcete dat diteti TP do nevlastniho bydleni/na adresu, tak s tim musi souhlasit majitel nemovitosti, pripadne druzstvo.

jaro2016
•
18. črc 2016

Ahoj narazili jsme s přítelem na takový problém, pokud se nám narodil mrtvý chlapeček a má vystavený rodný list, je potřeba ho přihlásit na matrice k trvalému pobytu nebo ne. děkuji za odpověď

moncici9992
•
23. srp 2016

A nevíte jak je to u cidzincú?? Ja s prítelem nemame tu na čechach ani trvali a ani prechodný pobit.
Malý ma už 4 mesíce a nevim kde ci ho nahlasit k trvalemu pobytu a kde když se narodil tu na Čechach