Zdravotní pojištění a péče o děti ve škole. Kontroluje to někdo?
Je tu nekdo znaly problematiky osoby pecujici z hlediska zdravotniho pojisteni? Od zari budu mit dve deti skolou povinne - vim, ze nesmi byt v druzine, abych mohla byt jako pecujici osoba, na krouzky podle vseho muzou - ale co kdyz je krouzek proste ve skole? 🤦♀️ jdou na obed, pak na chvilku do druziny a pak je krouzek. Je vubec sance, ze tohle bude nekdo kontrolovat?
Já pořád nevím co řešíš. Zkrátka dítě nesmí být zapsáno v družině. Správně by takové dítě družina pak neměla přijmout na "hlídání", ani na akci kterou pořádá (z hlediska zodpovědnosti).
Jinak já měla pár měsíců péči na školkové dítě (chodil jen 2x-3x týdně), a taky se občas stalo, že nebyl ve školce 4 hodiny, ale 4,5 (když se zdrželi na procházce a nestihli se do 12 najíst). No a nepředpokládám, že by to někdo hrotil, z oběda jsem ho netahala. Důležité bylo, že jsme měli hlášenou půldenní docházku a tím pádem tam nikdy nespal a ani spát nemohl.
Byla jsem osoba pecujici o děti spoustu let, řešila jsem něco podobného a na pojišťovně mi řekli, že pokud hlídá dítě chůva nebo babička, tak je to nezajímá, ale pokud je dítě v družině ( a nebo na kroužku pořádaného družinou), tak na něj škola potažmo družina dostává nějaké peníze a to právě nejde. Jestli to tak doopravdy je, nebo není nevím, ale řídila jsem se tím.
@rebe dekuju, zes mi zkopirovala odkazy, ktere jsem samozrejme cetla. Stale jsem nedostala odpoved na skolni krouzky, respektive kde a podle ceho jsi vycetla, ze skolni krouzky ne nebo ano nebo jak.
Jinak dekuju za doporuceni, ale pokud se nepletu, tak nejsi admin a diskuzi jsem si otevrela ja, takze si dovolim do ni prispivat podle uvazeni. Naopak tebe nikdo nenuti reagovat, dekuju za vsechny tvoje prispevky a v pohode si muzes upozorneni vypnout, pokud dale nechces cist moje prispevky.
@rencinka87 V odkazech máš jasně uvedeno, co možné není, zbytek možný je. Jestli hledáš odkaz, kde bude vyjmenováno, co vše dítě smí dělat, abys splnila podmínku péče, tak takový odkaz neexistuje, protože by byl v rozporu s českým právním řádem.
Nechápu, proč máš potřebu napadat každého, kdo se ti v této diskusi snaží poradit, zřejmě máš pocit, že jsi na mateřském webu jediná matka se statutem pečující osoby a první ve vesmíru, kdo řeší podmínky, ale to jsi fakt vedle 😂
Byla jsem osoba pecujici o děti spoustu let, řešila jsem něco podobného a na pojišťovně mi řekli, že pokud hlídá dítě chůva nebo babička, tak je to nezajímá, ale pokud je dítě v družině ( a nebo na kroužku pořádaného družinou), tak na něj škola potažmo družina dostává nějaké peníze a to právě nejde. Jestli to tak doopravdy je, nebo není nevím, ale řídila jsem se tím.
@kupi super, diky! 🙏
@rencinka87 V odkazech máš jasně uvedeno, co možné není, zbytek možný je. Jestli hledáš odkaz, kde bude vyjmenováno, co vše dítě smí dělat, abys splnila podmínku péče, tak takový odkaz neexistuje, protože by byl v rozporu s českým právním řádem.
Nechápu, proč máš potřebu napadat každého, kdo se ti v této diskusi snaží poradit, zřejmě máš pocit, že jsi na mateřském webu jediná matka se statutem pečující osoby a první ve vesmíru, kdo řeší podmínky, ale to jsi fakt vedle 😂
@rebe nevim, proc reagujes, jak reagujes - zalozila jsem si diskuzi s dotazem, tvoje odpovedi nejsou relevantni k tomu, na co jsem se ptala, ted mi tvrdis, ze vyjmenovat vse, co dite smi delat, by bylo v rozporu s ceskym pravnim radem (na to jsi prosim prisla kde?), rikas mi, jak muzu reagovat ve sve vlastni diskuzi a ze si mam zakladat novou - a ted mi budes tvrdit, ze nekoho napadam? Ukaz mi prosim, kde jsem kohokoliv napadla?
A ano, pokud bych to brala podle vasich odpovedi, tak bych si pripadala jako “jedina matka ve vesmiru”, co tohle resi - zjevne vam to z nejakeho mne neznameho duvodu lezi v zaludku a zjevne s tim osobni zkusenost nemate, takze bych se spis mela ptat, proc vubec reagujete.
@rebe nevim, proc reagujes, jak reagujes - zalozila jsem si diskuzi s dotazem, tvoje odpovedi nejsou relevantni k tomu, na co jsem se ptala, ted mi tvrdis, ze vyjmenovat vse, co dite smi delat, by bylo v rozporu s ceskym pravnim radem (na to jsi prosim prisla kde?), rikas mi, jak muzu reagovat ve sve vlastni diskuzi a ze si mam zakladat novou - a ted mi budes tvrdit, ze nekoho napadam? Ukaz mi prosim, kde jsem kohokoliv napadla?
A ano, pokud bych to brala podle vasich odpovedi, tak bych si pripadala jako “jedina matka ve vesmiru”, co tohle resi - zjevne vam to z nejakeho mne neznameho duvodu lezi v zaludku a zjevne s tim osobni zkusenost nemate, takze bych se spis mela ptat, proc vubec reagujete.
@rencinka87 Myslíš, ze na to, aby člověk neco vedel, s tim musi mit osobni zkušenost?
@rencinka87 Myslíš, ze na to, aby člověk neco vedel, s tim musi mit osobni zkušenost?
@j.a.n.i
1. ma osobni zkusenost
2. ma zkusenost z druhe strany (jako napriklad zamestnanec pojistovny, skoly, kde toto resi apod.)
3. pokud zkusenost nema, jen si mysli, ze vi, odhaduje, domniva se, pak aby se na to clovek opravdu mohl spolehnout, je treba to dolozit - z ceho cerpa.
Ale vsimla jsem si ted v jine diskuzi, ze si sem asi obecne chodis chladit zahu po narocnem dnu nebo dokazovat jinym, proc jsou absolutne mimo (podle tebe), takze dalsi “diskuze” uz by byla jen ztratou casu.
@j.a.n.i
1. ma osobni zkusenost
2. ma zkusenost z druhe strany (jako napriklad zamestnanec pojistovny, skoly, kde toto resi apod.)
3. pokud zkusenost nema, jen si mysli, ze vi, odhaduje, domniva se, pak aby se na to clovek opravdu mohl spolehnout, je treba to dolozit - z ceho cerpa.
Ale vsimla jsem si ted v jine diskuzi, ze si sem asi obecne chodis chladit zahu po narocnem dnu nebo dokazovat jinym, proc jsou absolutne mimo (podle tebe), takze dalsi “diskuze” uz by byla jen ztratou casu.
@rencinka87
Je to jasně uvedeno v zákoně, takže na to opravdu neni treba mit osobni zkusenost 1 na pojišťovně mi pani povodala to a to, ani osobni zkusenost 2 jako zamestnanec skoly, kteremu je to srdečně fuk a absolutně nepotrebuje vedet, jaka pravidla plati ci neplati.
@rencinka87
Je to jasně uvedeno v zákoně, takže na to opravdu neni treba mit osobni zkusenost 1 na pojišťovně mi pani povodala to a to, ani osobni zkusenost 2 jako zamestnanec skoly, kteremu je to srdečně fuk a absolutně nepotrebuje vedet, jaka pravidla plati ci neplati.
@j.a.n.i dobre, mas pravdu, ve vsem, velice dekuji za vsechny rady, za prinosnou diskuzi, za vyreseni meho problemu, jeste jednou diky, dobrou noc a hezky vikend 🙂
@rencinka87 Kupi ti teď napsala přesně totéž, co jsem ti napsala já, ale ode mě to nebylo relevantní, jasně 😀
@rencinka87 Kupi ti teď napsala přesně totéž, co jsem ti napsala já, ale ode mě to nebylo relevantní, jasně 😀
@rebe To vis, nebyla jsi pecujici osobou, tak nemas tu osobni zkušenost, no.
@enoli a podle tveho nazoru tedy v klubu byt muze ale v druzine ne, je to tak?
@rencinka87 jestli může být v klubu nevím, to by ses musela zeptat na pojišťovně, ale v družině být opravdu nesmí.

@etinka Řekla bych, že osobu v domácnosti pojišťovna vůbec nezná, to je jen lidové označení, taková osoba je osoba bez zdanitelných příkmu OBZP, platí si pojištění jako samoplátce a jeji děti nemají žádné školkové a školní omezení.
Pak je péče o jedno dítě do sedmi let nebo dvě děti dvě do patnácti let, tam je omezená školka a družina.
Jak to mají rodiče s postiženým dítětem netuším.
@alianan osoba pečující je právě také osoba pečující o postižené dítě a to je úplně něco jiného. On ten dotaz je zavádějící hned v první větě....u osoby pečující, která pečuje o postižené dítě, nejsou žádná omezení.