icon

Jak je to se zdravotním pojištěním během neplaceného volna?

jana5382
24. dub 2026

Dobrý den, mám dotaz.
Ted v dubnu bude mit syn 3 roky, což znamená, že bych měla nastoupit do práce. Řidičák mám ale prodloužený až do konce sprna, abych byla s malým přes prazdniny ještě doma. V práci mi umožnili neplacené volno s nástupem od září. Nevíte, jak je to se zdravotním pojištěním? Účetní říkala, že mi to zjistí, ale pořád se neozývá. První říkala, že musim na pojišťovnu a doložit, že jsem osoba pečující o dítě do 7 let. Pak ale říkala, že pokud mám řidičák, tak to za mě platí oni. Nevíte jak to tedy je, zdali musím nebo nemusím něco dokládat? Díky 🙂

j.a.n.i
24. dub 2026

@jana5382 Pokud bereš rodičák, tak zdravotní platí stát, ale i tak bych to raději pojišťovně doložila, nikdy nevis, kdy si instituce informace nepředaji.

klokanka31
24. dub 2026

@jana5382 Když jsi na rodičáku tak zdravotní platí stát. Až bude změna, nahlásíš jim to...

j.a.n.i
25. dub 2026
@klokanka31

@jana5382 Když jsi na rodičáku tak zdravotní platí stát. Až bude změna, nahlásíš jim to...

@klokanka31 No, je otázkou, zda ta zmena neni prave ted, protože na ZP pojistovnu zamestnavatel hlasil to, ze je na RD, nikoliv to, ze pobira rodičák. A ted tam nahlasi konec RD a zacatek neplaceho volna... A je otázkou zda se ZP od nekoho dozvedela, ze ona bere rodičák.

bigmak
23. kvě 2026

Taky se chystám vrátit do práce, ale strašně nechci. Jenže máme vysokou hypošku a ten druhej příjem prostě chybí :(

anonym_2ef136
Autor odpověď smazal
epidermiss
28. kvě 2026
@bigmak

Taky se chystám vrátit do práce, ale strašně nechci. Jenže máme vysokou hypošku a ten druhej příjem prostě chybí :(

@bigmak tak začněte tím, že se zkusíte mrknout, jestli by se nedalo něco udělat s tou hypo. Nedívali jste se na refinancování? Kdyžtak mrkněte na klik pro srovnání, ono se může stát, že se dostanete na nižší splátku.

petrakaluzi92
14. črc 2026
Uživatel petrakaluzi92 je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od petrakaluzi92.
@epidermiss

@bigmak tak začněte tím, že se zkusíte mrknout, jestli by se nedalo něco udělat s tou hypo. Nedívali jste se na refinancování? Kdyžtak mrkněte na klik pro srovnání, ono se může stát, že se dostanete na nižší splátku.

@epidermiss Já se přidávám, taky na klik.cz řeším různý naše pojištění, teď aktuálně i cestovko, dovolená volá 🙂