Zdravotní pojišťovna. Máte v plánu přejít? Ke které?
Ahoj.
Blíží se přechod ke zdravotní pojišťovně a já vybírám, ke které přejdeme. Máte to taky v plánu? Kterou vyberete?
Dík za rady 🙂
Já jsem u Vzp a měnit nebudu
Mám poměrně specifická požadavky na pojišťovnu (vitamíny a permanentku do bazénu si umím koupit sama), kdybych těžce onemocněla, nechci, aby mě třeba následné intenzivní péče odmítaly kvůli neplatící pojišťovně, proto jsem odešla od 207 a vyhnula bych se 205 a podobným obskurnostem
Zasadni je, aby s pojistovnou meli smlouvu idealne vsichni lekari (coz u lokalnich jako treba skodovacka neni). Aby hradila drazsi vysetreni/leky. Ty bonusy jsou jen male tresnicky, kvuli kterym se rozhodne nevyplati přecházet.
@nazka protože ta taky neplatí skoro nic, např. Crp a strep rychlost u praktika, je problém s proplácením následné intenzivní péče atd. Teď nevím, jestli 205 nebo 207 nedávno neproplatika podtlakovou terapii rány po operaci břicha, takže to šlo na naše náklady atd... ale já samozřejmě uznávám, že mám úplně jiný kritéria než 99%pojištenců
Souhlasim uplne s @drep Ono to lakani klientu na benefity v podobe vyssiho proplaceni ruznych preventivnich programu, vitaminu, bryli, sportovnich permanentek apod. zni hezky. Ale ja jako onkolog s temi malymi “lakavymi” pojistovnami mam strasne zkusenosti - je obrovsky problem s placenim onko lecby a treba ke konci roku ma vetsina pacientu z mensich pojistoven treba s nakladnou biologickou lecbou ci imunoterapii proste smulu. Jen proto, ze pojistovna ma vycerpany rocni badget. Muzeme se odvolavat jak chceme, vysvetlovat, ze lecba muze pacietovi vyznamne prodlouzit preziti o roky (oproti chemo), ale je to marny a ti lide to proste nedostanou. Tak to je. Nerikam, ze u velkych pojistoven se toto nemuze stat, ale je to u nich vzacne. Treba s VZP ci MVCR prakticky nebyva problem...
A ja jako spravna kobyla chodim bosa, cela rodina jsme u 207 🤦♀️🤦♀️

Ne, jsem celý život u jedné pojišťovny, protože jsem nenašla důvod přecházet. Nemám žádnou specifickou nemoc, abych hledala pojišťovnu, která mi proplatí drahé léky anebo lékařskou péči. A že jedna pojišťovna přispívá na nějakou položku víc než druhá, to pro mě není důvod měnit pojišťovnu, protože za rok to může být zas úplně jinak.