icon

Co dělat při pádu 14měsíčního dítěte z postele?

rozikaa
3. únor 2025

Dobrý večer
Prosím Vás mám 14 měsíční holčičku a asi před hodinou spadla z postele. Vím je to moje chyba neměla spát na posteli ale v postýlce. Když jsem k ni utíkala seděla na zemi s nožičkama pod sebou ( ne že by měla nohy zkroucený ale klasicky jako děti sestávají ) a plakala. Volala jsem na pohotovost a tam řekli že pokud nezvrací nebo nemá jiné chování a jestli byla postel nižší než ona jezdit nemusím.

Jsem vyřízená nevím jestli se ji něco nemohlo stát teď tedy spinká ale zároveň je nachlazená a do toho se tlačí zuby a nevím jestli ji teď mohu dát nurofen.

Děkuji za rady.

barunka12345
•
3. únor 2025

Dobrý večer, pokud nezvrací a klidně spí tak by měla být v pořádku, nevidím důvod proč by jste ji nurofen nemohla dát.

rozikaa
autor
•
3. únor 2025

@barunka12345 mockrát děkuji

kristyn86
•
4. únor 2025

Chapu,ze jsi vyplasena. Clovek se lekne. Na pohovosti ti rekli,co sledovat. Urcite to bude v poradku. Takovych a jeste horsich padu bude. To se stava. Nurofen ji pak na zoubky dat muzes.

cilkat
•
4. únor 2025

Spadla poprvé až ve čtrnácti měsících? Fakt? Jsi pečlivá a opatrná matka 😉 .

lemamama
•
4. únor 2025

Dítě co nespadne z postele jakoby nebylo. Takže úplně klid, pokud je ok nemusíš se ničeho bát.

merope
•
4. únor 2025

Pokud nespadla na hlavu, tak je vše ok.
Pokud spadla na hlavu, je to horší a je dobré ji sledovat.
Utíkající zorničky - ihned volat rychlou.
Zvracení - jet do nemocnice.

janedv
•
4. únor 2025

@rozikaa Mne tady v podobne situaci u prvniho ditete nejaka maminka napsala, ze deti se deli na dve skupiny - ty, co uz z postele spadly a ty, co teprve spadnou. Takze jak rekli na pohotovosti - jestli nezvraci, jestli reaguje a je ok, pofoukej bebi a neboj se.

rozikaa
autor
•
4. únor 2025

Dobrý den tak přes noc v pohodě teď taky🙏 děkuju moc za povzbudivé komentáře. ❤️

hanka_12345
•
4. únor 2025

jééé ja mam 11m a ten uz nekde spadl nebo se prastil tolikrat a zije. Neboj ty decka sou gumjovy a priroda s tim asi snad pocitala co tak pozoruju co vse dite zvladne.
Samozrejme ne kdyz by si vrazilo roz stolu do lebky ..ale pad z postele, v pohode

janca0007
•
4. únor 2025

Také se nám to bohužel stalo a řekli nám to samé. Rentgen by pro děti byl prý horší. Naště to u nás bylo v pořádku, žádné zvracení, nic. Držím palce, ať je i u vás.

eloana
•
4. únor 2025

@rozikaa deti jsou celkem "gumove" také nám určitě všechny 3 deti nekdy spadly. Mají se hlidat zornicky,jestli reaguji na světlo.... a zda nezvraci...rentgen se v tomto případě obvykle nedělá.